מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
איזה מזגנים מומלצים לחדרי קירור
מטבחים מוסדיים הקיימים בין היתר בבתי מלון, חברות קייטרינג, אולמות וגני אירועים, הינם מטבחים המאובזרים בחדרי קירור המאפשרים את אחסון המזון המיוצר בהם לאורך כל שלבי הייצור, החל מאחסון חומרי הגלם ועד לשמירה על טמפרטורת המנה המיועדת להגשה. כל חומר גלם המאוחסן באותם מטבחים זוכה לצורת אחסון שונה ונפרדת המותאמת לאופיו, לדוגמא: ירקות ופירות נהוג לאחסן בחדרי קירור בטמפרטורה של 8 מעלות צלסיוס, ואילו בשר ודגים קפואים נהוג לאחסן בטמפרטורה של מתחת לאפס.
חדרי קירור מובנים הם למעשה חדרים הכוללים בתוכם מערכות מכאניות, לוחות חשמל ופיקוד ומדפי אחסון המתאפיינים בין היתר בתנאי אחסון המותאמים לסוג המזון או חומרי הגלם. בחדרי הקירור המובנים קיימת הפרדה מוחלטת בין המזון שעבר תהליך תרמי או עיבוד ראשוני לבין סוגי המזון הגולמי שאיננו עבר תהליך כזה או אחר לצורך אחסונו. במטבחים בהם לא פועל חדר קירור, כגון: מסעדות ובתי קפה, פעולת האחסון והקירור מתבצעת באמצעות מקררים, מקפיאים, מקררי דלפק ואף מזגנים המסייעים לשמירה על טמפרטורת החדר.


מספר מילים על חשיבות יחידות הקירור
אחסון מזון ומשקאות מהווה פעולה מקצועית המחייבת אתכם להתייחס בבחירת המזגן בנוגע ליכולותיו לשמור על טמפרטורה קבועה ואחידה לאורך זמן. כיום, מרבית המזגנים התעשייתיים המותקנים בישראל הינם מערכות מיזוג המסוגלות לשמור על הטמפרטורה אחידה וקבועה לאורך זמן, וזאת כאשר חדרי האחסון הינם חדרים סגורים שאינם מאווררים באמצעות פתחי אוורור כאלו ואחרים. בחדר יינות לצורך העניין, נדרשת טמפרטורה נמוכה מזו המושגת באמצעות מערכות המיזוג התעשייתיות, ולכן קיימת חשיבות רבה להתקנת יחידת קירור נוספת המסייעת למזגן להגיע לטמפרטורה הנחוצה ואף לשמור עליה לאורך זמן. יחידות אלו שומרות על הטמפרטורה והלחות הנדרשת בחדרי קירור ליינות, כאשר האוויר הלח בחדר אמור לנוע בין 50 ל-70 אחוזי לחות בכל רגע נתון.
אי שמירה על אחוזי הלחות הנדרשים עלולים להוביל לשינויים ברמת הלחות בחדר, וכפועל יוצא מכך להחמצת היין במהירות גבוהה יותר. רכישת מערכות מיזוג ויחידות קירור לחדרי יין לצורך העניין, מתבצעת לרוב גם באמצעות רכישה של מערכת בקרה שכל תפקידה לעקוב אחר אחוזי הלחות והטמפרטורה המצויה בחדר בכל רגע נתון. כיום, מערכות הבקרה ניתנות לשליטה מרחוק, דבר המאפשר לבעלי חדרי היין לעקוב אחר אחוזי הלחות גם מבלי להיות נוכחים בחדר.
בחלק גדול מהמסעדות ובתי הקפה הפועלים בישראל, נעשה שימוש יומיומי במערכות מיזוג תעשייתיות המותאמות לצרכי שמירת הלחות והטמפרטורה התואמת את סוג המזון והמשקה המוגש במסעדה. לצד מערכות הקירור התעשייתיות, תוכלו למצוא גם מגוון רחב של מערכות מיזוג המותאמות לאופי המטבח אותו אתם מנהלים, וכפועל יוצא מכך, ליהנות מאחסון פונקציונאלי יותר של סוגי המזון וחומרי הגלם בהם אתם עושים שימוש יומיומי. בחירת המערכת והתקנה הינה פעולה המחייבת אתכם להסתייע בשירותיהם של אנשי מקצועי בתחום המיזוג ויחידות הקירור. 
לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט לחץ כאן להכנסת טקסט
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים