מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
פיתוח חדשני של מרום גולן ואגרי זום יסייע בפתרון גידול מזון מהיר לאוכלוסיות בארצות מוכות אסון
 
2/11/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 

בדוח שחשף האו"ם בשבוע שעבר הנפרס על פני 194 עמודים בנושא ביטחון תזונתי עולמי
נטען כי 122 מיליון בני אדם נוספים עלולים לסבול מעוני קיצוני בשנת 2030.
שיטה החדשה שפותחה בישראל מאפשרת גידול עד פי 9.5 תוצרת חקלאית על שטח הזהה בגודלו!

פיתוח פתרון חדשני ופורץ דרך של החברות הישראליות 'אגרי זום' ו'טוף מרום גולן' עבור מדינות מוכות אסון, הופך לבשורה העשויה לשנות את התפיסה החקלאית בשיטה וברווח. עד כה ברוב העולם מטפחים גידולים חקלאיים צמודי קרקע או מנותקי קרקע אך רק בקומה אחת. השיטה החדשה שפותחה במהלך השנתיים וחצי האחרונות, בהשקעה של 1.5 מיליון שקלים. מאפשרת מעבר לגידול מנותק קרקע, לגובה, בקומות או כפי שמכנים אותה בחברה צורת 'מפל'.
על פי הניסויים שהתבצעו במהלך שנות הפיתוח- השיטה מאפשרת להשיג תוצרת חקלאית הגדולה עד פי 9.5 מהגידול המסורתי. כמעט 1000% יותר.
הבשורה מגיעה במקביל לנתונים לא מעודדים שנחשפו בדוח שהוציא האו"ם במקביל לוועידה ה-43 בנושא לביטחון תזונתי עולמי. הממצאים העיקרים מדווחים על כ- 122 מיליון בני אדם נוספים בעולם העלולים לסבול מעוני קיצוני בשנת 2030, עיקר הנפגעים צפויים להגיע מהקהילות החקלאיות באפריקה ודרום סהרה ושינויי אקלים עלולים להפוך ייצור מזון לבלתי אפשרי. מנכ"ל FAO  ז'וזה גרסיאנו דה סילבה מזהיר: "הטמפרטורות הגבוהות ודפוסי האקלים הלא יציבים מזיקים כבר עכשיו לקרקעות שבהם תלויה החקלאות והביטחון התזונתי. אנחנו עדים להתרבות מזיקים ועלייה במספרי התפרצויות המחלות בכל המקומות".
כאמור, בטוף מרום גולן וחברת אגרי זום מצאו פתרון יצירתי לבעיה, "לאחר שנתיים וחצי של פיתוח אנחנו יוצאים בימים אלו ממש לשוק" אומר אריק אבירם ממפתחי השיטה, "השיטה החדשה התפתחה במקור מצרכי מדינות באזורים מוכי אסון, אך מאפשרת כעת גם התייעלות של ממש בשטחים החקלאיים בכל מקום. אחרי צונמי נדרשים שנים לניקוי הקרקע והכנתה לעבודה חקלאית, באזורי רעב או מלחמה ניתן תוך שבוע להקים את המבנה המדורג ולהעניק מענה למצוקת הרעב. מאחר והשיטה חסכונית, תועיל גם לענפי החקלאות בגידולי שדה" הסביר אבירם.
הגידול כאמור מתבצע במבנה של 5 קומות מדורגות היוצרות מעין צורת 'מפל', בתוך יריעות פלסטיק חזקות ואיכותיות שיוצרו על ידי חברות 'טוף מרום גולן' וחברת 'מפל' לייצור פלסטיק ומצע קרקע ייחודי שפותח במחלקת המו"פ (מחקר ופיתוח) בחברה 'טוף מרום גולן' על פי הזמנה והתאמה לגידול הספציפי לאורך זמן, כך שהמצע לא יהיה כבד מידי ויקרע את היריעות, או קל מידי שידעך ויצריך מילוי יום יומי של תאי הגידול. חשוב לציין, כי החומרים אינם יקרים ומעניקים פתרון גם למדינות עניות.
במהלך תקופת הפיתוח והבדיקות שודרגה השיטה החדשנית. במהלך הניסוי שהתבצע בחלקות חקלאיות בתל מונד גידלו חסה באופן המסורתי ובחלקות סמוכות טופחו חסות בשיטת הגידול החדשה. התוצאות הראו, כי על שטח הקרקע של 30 מ"ר בשיטה הרגילה התאפשר גידול של 720 יחידות של חסה בשנה, בעוד בשיטת 'אגרי-זום' התאפשר גידול של 6,900 חסות- פי 9.5 מהשיטה הישנה!. מלבד ניצול השטח התגלו יתרונות רבים נוספים- הפחתת השימוש במים, בדישון, תהליך גדילת השתילים מתקצר ואפשרות לחיסכון גם בכח אדם מאחר והשיטה קלה יותר לטיפול ולקטיף.
אבי מעוז, מחברת 'טוף מרום גולן': "השיטה החדשה מתאימה למגוון רחב של גידולים אך מתאימה במיוחד לגידולים קצרי תווך מסוגי העשב: חסה, כוסברה, שמיר, קולורבי, בצל ירוק וכדומה. הפיתוח הצריך איזון בין איכות מצע הקרקע למשקלה וכולל גם טוף שהינו חומר יציב המחזיק מעמד לאורך שנים וקל משקל". בנוסף מציינים ב'טוף מרום גולן', כי גידול בשיטה זו מצמצם באופן משמעותי את פגיעת מזיקי הקרקע בגידולים, מאחר ואין מגע ישיר עם הקרקע.








 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים