הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
המאכלים הישראליים שכבשו את העולם
קיבוץ הגלויות שהוא "ישראל" הצליח לייצא לעולם כמה מהמאכלים המפתיעים והמעניינים ביותר. בניגוד לכל התחזיות המוקדמות, יש מאכלים שהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט הקולינרי של תושבי ארצות הברית, אירופה, דרום אמריקה ואפילו אוסטרליה והמזרח הרחוק. חלק מהמאכלים הגיעו על ידי ישראלים, בעוד חלק אחר שוטטו ברחבי העולם כתוצאה מתהליך גלובליזציה בין שפים, מסעדות, מרכולים וטבחים.
במבה וביסלי: חטיפים לכל ילד
בראש רשימת המאכלים הישראליים שכבשו את העולם ניתן למצוא כמובן את הבמבה. למרות שלא מדובר על המצאה ישראלית, הבמבה היא ללא ספק מנת הדגל של ילדים, צעירים ומבוגרים בארץ הקודש. הסיבה העיקרית להצלחה של במבה בארצות הברית ובאירופה לדוגמא קשורה לשימוש בחמאת בוטנים. על אף שבארץ לא משתמשים בחמאת בוטנים כממרח לפרוסה ומעדיפים ריבה, דבש או שוקולד, במדינות המערב זהו פתרון מקובל ואהוב על הורים וילדים כאחד. הבמבה משתלבת בדיוק בפער הזה שבין חטיף לממרח ונותנת מענה בריא, מזין וטעים.
עוד חטיף מצליח שבולט במרכולי אירופה וארצות הברית בשנים האחרונות הוא הביסלי. טעמי גריל ופלאפל משנים לחלוטין את מה שתושבי העולם הגדול חושבים על חטיפים, והתוצאה היא ביקוש לחטיפים מן הסוג הזה לצד אלכוהול, באירועים חברתיים, במסיבות פרטיות ועוד. ההצלחה של ביסלי בארצות הברית ואירופה הגיעה גם לסין, שם הם מתקבלים באהדה בגלל הטעם האותנטי והחריף.
פתיתים ושקדים מיוחדים למרק: התוספת שתופסת את המטבח העולמי
בעוד החטיפים מעסיקים את הילדים והמבוגרים בעולם במהלך הזמן הפנוי, יש מאכלים ישראליים שנכנסו ישירות לרשימת חומרי הגלם במטבח. פתיתים הם כיום תוספת לגיטימית כמעט לכל מנה המוגשת במדינות כמו צרפת, אנגליה ואיטליה. פתיתים עשויים פחמימות ולכן הם מוכרים יחסית לחך האירופאי, בעוד דווקא בארצות הברית הם זוכים לכתף קרה יחסית. מצד שני, סביר להניח שגם האמריקאים יתרגלו בסופו של דבר לטעם הנימוח של פתיתים אפויים.
ישראלי שעובד בחו"ל יודע שקשה למצוא מרכול שבו אין שקדי מרק. למרות שהם מגיעים מישראל, זו תוספת מושלמת למרקים המוגשים בלילות החורף הקרים של אירופה וארצות הברית. לשקדים יש ערך תזונתי שמעניק להם יתרון מול תוספות אחרות, הם מתאימים לכל סוגי המרקים והשימוש בהם לא דורש שום ידע מוקדם או מיומנות קולינרית.
לא שוכחים את הסלט!
המאמץ של ישראלים לייצא לעולם ירקות התחיל לשאת פרי, תרתי משמע. בבתי מלון אקסקלוסיביים מגישים היום סלט ישראלי בצורות כאלה ואחרות, עם דגש על חסה טרייה, מלפפון ירוק ועגבנייה עסיסית.
הטעמים של הסלט הישראלי מרעישים את עולמם של תושבי ארצות הברית, אירופה ואוסטרליה. הם לא מכירים טעמים כאלה ורגילים למטבח תעשייתי ושמן. מעבר לכך, הסלט הישראלי מתאים לטרנד הטבעוני ולשאיפה להשתמש בחומרי גלם אקולוגיים עם ערך סביבתי.
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים