מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
10 הטעויות הגדולות שאטלקי לא יפול בהן
14/12/16
שירות מזון+ 

השף רוברטו באסי, "אקדמיה ברילה", פארמה

 
 

1 - קפוצ'ינו במהלך הארוחה?!

קפה וקפוצ'ינו הם גאוותה של איטליה בעולם. אלא שאיטלקים לוגמים אותו בבוקר, עם מאפה בוקר. אולי עוד אחד על הדרך בעמידה. רוצה קפוצ'ינו בסוף ארוחה, לכו על זה, אבל אתם לא איטלקיים.
 
2 - פסטה זו לא תוספת

מבנה הארוחה האיטלקי הוא מיוחד במינו. יש מנה ראשונה, יש פסטה או ריזוטו ויש מנה עיקרית. לא רוצים עיקרית, דלגו. אבל פסטה או ריזטו הן מנות שעושים להן כבוד באיטליה, ולבקש קצת פסטה ליד השניצל זה חילול קודש.


3 – פסטה מבשלים בלי שמן

כשמבשלים פסטה, מבשלים רק במים ומלח. שמן זית או כל רוטב אחר מוסיפים לאחר הבישול והסינון.

4 - קטשופ על פסטה? בבקשה, לא

האיטלקים מזועזעים מהמנהג הנפסד הזה. הוא נולד בשל הדמיון של קטשופ לרוטב עגבניות. אבל, פורפבורה, המשותף להם זה רק הצבע. תשמרו את הקטשופ לצ'יפס.


5 – ספגטי בולונז – אין חיה כזאת

מדובר כנראה במנה האיטלקית הכי פופלארית בעולם (אולי אחרי הפיצה). אלא שבאקדמיה ברילה בפארמה חקרו את יסודות המטבח האיטלקי, ולא מצאו זכר לשעטנז הזה. בולונז אוכלים רק עם טליאטלה, פסטה רחבה. אולי לכם זה נראה שפוי, אבל הם מאבדים את ההומור.

6 - פסטה עוף: לא באיטליה

האמריקאים מתים על השילוב הזה, וגם בישראל הוא תפס אחיזה. מקפיצים נתחוני עוף עם פסטה. זה יכול להיות מצוין, אבל רק תדעו שבמטבח האיטלקי הקלאסי לא תמצאו מנה חמה של פסטה עם עוף. סלט – יש.

7 -  סלט קיסר

תנסו להזמין אותו במסעדה באיטליה. המלצר לא יבין מה אתם רוצים. סלט קיסר, על שמו של הקיסר המהולל קרינדי, הומצא על ידי שף ממוצא איטלקי מחוץ לאיטליה. 

8 -מפת שולחן באדום ולבן

עוד סטריאוטיפ אוניברסלי. חוקרים לא מצליחים להתחקות אחר הנקודה בזמן שבה המפה המשובצת באדום-לבן הפכה סמל למסעדה איטלקי. מסעדות התיירים הבינו את הקישור, ורק הן מתהדרות במפות המופרכות.

 9 -  פטוצ'יני אלפרדו ישר מארה"ב

עוד מנת דגל שהפכה לבינלאומית. ככל שהיא מפורסמת בארה"ב, כך היא לא מוכרת באיטליה. המציא אותה השף של מסעדת "בל פאסה" ברומא, והיא היתה כל כך פופולארית שהפכה לסמל החיים הטובים ברומא. מדובר באיטריות פסטה מתובלות בחמאה, מלח פלפל שחור והרבה פרמג'אנו.

10 – תקשיבו למאמא

המאמא יודעת. כי היא למדה מאמא שלה. שלמדה מאמא שלה. זה נוסה ונבדק. זה לא שהן מבשלות כל היום ביחד. במטבח האיטלקי מדברים על אהבה. עלינו לחלוק את האוכל איטלקי עם יקיריכם. אהבה זה כל העניין.





 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים