הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
חידושים קולינרים
המאפיין המשותף לכל החידושים הקולינרים הקיימים כיום מתבטא בצורך בשמירה על בריאות הגוף. המודעות לתזונה נכונה עולה מדי שנה, גברים ונשים משקיעים מאמץ בביצוע פעילות גופנית וגם יצרניות המזון מיישרות קו. התוצאה היא שורה ארוכה של חידושים המעשירים את התפריט הקולינרי הסטנדרטי. כדאי להכיר את החידושים הללו כאשר מרכיבים תזונה בריאה ולהצטרף אל חלק מהטרנדים המומלצים.
הטרנד הבולט ביותר של השנים האחרונות הוא פיצה מקמח מלא. מה שהיה בעבר פנטזיה רחוקה של חובבי המזון המהיר הפך להיות מוצר נחשק, זמין, בריא וטעים. פיצה מכילה הרבה אבות מזון ובין היתר יש בה כמות גדולה של סידן, עגבניות ומוצרי חלב. את הפיצה ניתן לאכול בליווי סלט ירוק וכך להוסיף לגוף סיבים תזונתיים חיוניים. בנוסף, היתרונות של קמח מלא נשמרים בתוך הפיצה והוא מפחית את הסיכון להשמנה, סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב ועוד.
איך מנשנשים בלי לפגוע בבריאות?
חידוש קולינרי נוסף מאפשר לכל אחד מאיתנו להמשיך לנשנש מול המחשב או הטלוויזיה, בלי רגשות אשם וללא חשש לפגיעה בבריאות. זנים מיוחדים וקטנים של גזר, מלפפון או גמבות לדוגמא אידיאלית עבור המטרה הזו. ניתן לנשנש את הזנים הללו ישירות מתוך המקרר וללא צורך בבישול או אידוי. אפשרות אחרת היא לשלב אותם בתוך ארוחה גדולה יותר.
כאשר המטרה היא לנשנש מבלי לפגוע בבריאות, רצוי להביא בחשבון גם את הנושא של צריכת מים. שתייה של כוס מים חצי שעה לפני ואחרי הארוחה מקלה על העיכול ועולה בקנה אחד עם היתרונות של החידושים הקולינרים.
גאדג'טים ואביזרים מיוחדים
אפליקציות, יישומים, גאדג'טים ואביזרים מיוחדים עומדים לרשותנו לאורך כל היום וגם לצורך יישום החידושים האחרונים בתחום הקולינריה. הרבה אפליקציות מאפשרות לדוגמא מעקב אחר מידת ההתאמה בין סוג והיקף חומרי הגלם, לבין מספר המנות הדרושות לגוף מדי יום. אפליקציות אלו מספקות מידע מלא ומפורט עד רמת התבלין. במקביל, האביזרים המיוחדים למטבח מאפשרים להביא לידי ביטוי את היתרונות התזונתיים של הקולינריה המודרנית, מבלי לפגוע בסיפוק המלווה ארוחות טעימות ועשירות באנרגיה.
החידושים הקולינרים בתפריט מתאימים להעדפות של הצרכנים הישראליים. כך למשל אפשר לעבור לבישול בואקום לצורך הגנה על המזון ושימור ערכים תזונתיים לאורך זמן. בישול בואקום מבטל את הצורך בבישול בטמפרטורה גבוהה לזמן קצר והוא מספק אפשרויות טכנולוגיות לשילוב תיעוש ובריאות. חידוש נוסף הוא בישול מולקולארי: שם כולל לטכניקות מדעיות עבור יצירת מרקמים וטקסטורות חדשות לשלל מזונות. סוכריות סלמון, זיתים ששוחזרו מטאפנד ותה ירוק עם קציפת לימון הם רק חלק מהדוגמאות.
סביר להניח כי כבר בעתיד הקרוב יגיעו אלינו עוד חידושים קולינרים רבים. כאשר המדע פוגש את המטבח והביקוש מצד הצרכנים עולה, יש הרבה גורמים המוכנים להתגייס לצורך שיפור התפריט המסורתי.
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים