מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
   שואפים לדיוק מרבי? עברו למדידה דיגיטאלית
 

כל אנשי המקצוע בתחום שירותי המזון אמורים לכלול בדיקות אימות בנהלי העבודה השגרתיים שלהם כדי לוודא שהתרמומטרים בהם הם משתמשים אכן מדויקים ומוכנים לשימוש.
 
באדיבות קופר-אטקינס
 
השימוש בתרמומטרים מכוילים במדויק הוא רכיב חיוני בכל תכנית HACCP בסיסית. 
כיול הוא תהליך ההשוואה הפורמאלי בין כל פריט שהוא לתקן ידוע ברמת דיוק גבוהה יותר. בדרך כלל, ההשוואה מתבצעת בתנאי סביבה מבוקרים וברוב המקרים היא אינה מתבצעת בשטח, באתר העבודה. את תהליך הכיול ניתן לקשור לתקן מוכר באמצעות שרשרת השוואה שלא נותקה המתחברת אל המכון הלאומי האמריקני לתקנים וטכנולוגיה (National Institute of Standards and Technology = NIST).
תרמומטרים מסוימים כוללים יכולת כוונון (Adjustment). יכולת זו מאפשרת למשתמש לאפס או לבטל את השגיאה/סטיית הדיוק הצפויה שהתרמומטר עלול היה לפתח במהלך הזמן. היכולת הזו אמנם נשמעת כתכונה שימושית, אך אם התנאים אינם מבוקרים במדויק, השימוש בה עלול להכניס שגיאות נוספות בטמפרטורות בדיקה קריטיות! התרמומטרים הדיגיטליים המדויקים לכל החיים (Accurate for Life – AFL) של חברת קופר-אטקינס אינם דורשים פעולות כוונון או כיול כלשהן בשטח, ובכך הם מבטלים את הסיכון של הכנסת שגיאות לזיכרון המכשיר.
אימות (Validation) הוא תהליך השוואה מהיר ופחות פורמאלי בין כל פריט שהוא לנקודת טמפרטורה יחידה. כאשר מאמתים את הדיוק של תרמומטרים, הפעולה מתבצעת, בדרך כלל, באמצעות נקודת בדיקה יחידה כגון אמבט קרח (32 מעלות פרנהייט). את התהליך יש לבצע באופן קבוע, ניתן לבצע אותו בשטח, באתר העבודה, והוא מספק את האישור לכך שהמכשיר אכן מדויק בגבולות ערכי סבולת (טולרנס) קבילים.
מומלץ לבדוק תקופתית את רמת הדיוק של התרמומטרים כפעולה תקנית קבועה כדי לעמוד בתקנות ממשלתיות מסוימות. במהלך חייו, התרמומטר הדיגיטאלי עשוי להציג אי-דיוקים קלים, בין היתר עקב שינויים סביבתיים והתיישנות סבירה של הרכיבים שהוא מכיל. ערכת הכיול ValCup (סימן רשום) של חברת קופר-אטקינס תוכננה ופותחה כדי לאפשר ביצוע תהליך אימות מדויק בכל סוגי התרמומטרים, במהירות ובקלות. כל שעליכם לעשות הוא לפעול לפי ההוראות ולנעוץ את התרמומטר שלכם במקום המיועד לכך לקבלת התוצאות ביעילות ובמהירות.
הערה: כדי להכין אמבט קרח נאות, השתמשו בקרח מרוסק ולא בקוביות קרח. בבדיקות הוכח שהשימוש בקוביות קרח עלול ליצור אמבט קרח שטמפרטורת הבסיס שלו גבוהה מ-32 מעלות פרנהייט, דבר שעלול לגרום לקריאות שגויות.
ValCup – כוס לאימות הדיוק של תרמומטרים (Thermometer Validation Cup)
חסכו זמן! חסכו כוסות!
אמתו את רמת הדיוק של התרמומטר שלכם בעזרת ערכת ה-ValCup הקלה לשימוש (9325#). מלאו את הכוס בקרח מרוסק, הוסיפו מים, נעצו את התרמומטר ובצעו אימות.
חסכו כסף וזמן בכך שתימנעו משימוש בכוסות חד-פעמיות.




הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים