מבזק  חדשות
 

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

   השתתפתי בכנס הבוגרים
   של מרכז לימודי אומנויות הבישול בשווייץ



מי שמשמש הנציג הישראלי במרכז האקדמי ללימודי אומנויות הבישול של רשת CESAR RITZ בשוויץ, מדווח למזון פלוס על רשמיו מאירוע קולינרי בינלאומי, שהפיקה האקדמיה לבוגריה מכל קצוות העולם, שהגיעו לכנס הבוגרים של קבוצת המכללות והאוניברסיטאות SEG
 
אייל אלמוג, שווייץ
 

חזרתי משוויץ לאחרונה עם המון חוויות ורשמים, כאשר השתתפתי באחד מהאירועים הקולינאריים הגדולים והחשובים ביותר שהתקיימו בשוויץ, במרכז האקדמי ללימודי אומנויות הבישול של רשת CESAR RITZ  בעיירהLE BOUVERET  אשר נמצאת במסגרת קבוצת המכללות והאוניברסיטאות SWISS EDUCATION GROUP  (SEG). במרכז האקדמי ניתן ללמוד לתואר שני בטבחות. (כן-כן, טבחות אקדמאית... אפשר לעשות תואר בבישול. יש דבר כזה. יש בישול מולקולארי, ועוד פטנטים  שלא כל כך מוכרים כאן).
***

האירוע היה ראשון מסוגו וייחודי שהרשת הפיקה לכבוד בוגריה מכל בתי הספר למנהל מלונאות של הרשת אשר כוללים היום 7 קמפוסים. מתוכם, קמפוס ציורי אחת במיוחד שהרשת מפעילה בארמון קו המרהיב ביופיו. לרשת עוד 5 בתי ספר ואוניברסיטאות ללימודי ניהול, מלונאות ותיירות כולם בשוויץ בלבד, להבדיל מהרשת המתחרה בצרפת קורדון בלו שמפעילה את מוסדותיה מעבר לגבולות צרפת. זה הקו המנחה שלSEG  הוא ללמוד בשוויץ גם את התרבות השוויצרית מעבר ללימודים בקמפוסים.
האירוע נמשך מספר ימים ובמסגרתו הגיעו בוגרים מכל קצוות העולם לכנס הבוגרים של כל בתי הספר של קבוצת המכללות והאוניברסיטאותSEG . מפגש של כל הבוגרים מכל המחזורים ומכל בתי הספר של הרשת. הגיעו 509 בוגרים מ-93 מדינות לכנס הבוגרים הגדול ביותר שנערך אי פעם. להיפגש, להיזכר, להכיר, להתארח וליהנות ביחד ברמת אירוח שרק משאירה מקום להתפעל ולהתרשם.
מפגן קולינרי שנמשך לאורך כל ימי הכנס שהתקיים באחד מהמקומות היפים ביותר שאני מכיר. שוויץ על אגם ג'נבה. למרגלות ההרים המושלגים סביב לגדות האגם  בו נמצאים מרבית הקמפוסים של הרשת. תפארת היצירה השוויצרית עם טעימה בינלאומית. במהלך האירוע התארחנו בתחומי מוסדות הלימוד שהם בעצם בתי מלון ומתפקדים כך לצרכי למידה בלבד, ובהם מספר מסעדות  בבעלות של הרשת. כל הצוות סביבנו היו תלמידים ממדינות שונות בעולם. בארוחות הגאלה התלמידים נבחנו והבוגרים בחנו והעריכו את היכלות בבישול, בעיצוב, באווירה, במלצרות וההגשה שהוא מקצוע בפני עצמו באירופה. אני למדתי שנתיים מלצרות במסגרת הלימודים ללימודי מלונאות לפני שיכלתי להתחיל לעבוד שם כמלצר לאחר הלימודים. חוויה בפני עצמה. אנחנו קיבלנו את פתקי הניקוד להערכת הצוות שהכין והגיש את הארוחות.
 
***

במהלך הכנס הארוחות היו מגוונות ושונות זו מזו, פרי יצירה של התלמידים בכל קמפוס, עם תכנים בינלאומיים ולאומיים. במרכז הלימודי של מוטרה האירוע סבב סביב משחקי המונדיאל וכך היה בתפאורה, המוזיקה,  מדי הצוות  ועד הצלחות והתפריט. המנות חולקו לפי מדינות כאשר כל מנה הציגה את המדינה שהשתתפה בתחרויות. האווירה התאימה לאווירת הניצחון, התהילה והריגוש שכל מדינה מביאה איתה לחגיגה הבינלאומית שנקראת המונדיאל.
ארוחה ייחודית נוספת התנהלה בסגנון מסעדה מקומית מובחרת אשר מתמחה בארוחות פונדו הידועות של שוויץ (אגב, אחת המדינות היחידות באירופה שבשר סוס חוקי למאכל).
מפגן קולינרי נוסף התרחש בארמון קו בו צוות התלמידים הפיק ערב שוויצרי טיפוסי עם מבחר גבינות מותכות ממכשירי חימום (רקלט - גם שם הגבינה וגם שם המכשיר) והרבה אלכוהול. הדגלים, התפאורה, המוזיקה, המדים - הכול סבב סביב האווירה והתרבות השוויצרית.
ארוחה נוספת שתיזכר זמן רב הפיקו התלמידים האסייתיים שמרכיבים יותר מ-80% מכלל התלמידים בכל קמפוס, והקדישו את נושא הארוחה לשנה הסינית החדשה ובהתאם כל מרכיבי המזון והבישולים סבבו סביב זה. היו גם צרצרים חריפים במזון, ושוקולד עם תולעים מסוכרים שמאפיינים בישולים ממחוזות מסוימים בסין. מבחר הסושי היה ססגוני, צבעוני וטעים להחריד.
השף הראשי HAYUTA ROGER MOULIN  של האקדמיה לבישול ב-LE BOUVERET עבד בעברו מספר שנים בארץ והקים כאן משפחה, חזר למולדתו ולקח את הפיקוד בתפקיד הנחשף של השף הראשי במרכז האקדמי של CESAR RITZ. רוג'ר דיבר איתי עברית שוטפת, הייתי בעננים. איזה אדם נחמד. היכרנו ונשאר טעם של עוד, עד למפגש הבא.
 
***

המרכז הלימודי של הרשת בעיר  MONTREUX על אגם ג'נבה אירח את האירוע המרכזי שכלל ארוחת GALA לכלל הבוגרים ביחד מכל הקמפוסים והתקיימה במרכז הקונגרסים באחד האולמות המרהיבים היפים ביותר שהתארחתי בהם. מנות קטנות על צלחות גדולות מעוטרות ומקושטות בטעמים מצוינים. סגנון מלצרות שלא מוכר כאן כל כך והאורחים הנכבדים הקפידו בהופעה, החליפות בין  אם שתיים או שלושה חלקים, העניבות והפפיונים, השמלות והאיפור, הרשמיות והפאר הרקיעו שחקים.
טעמנו ונהנינו מכל המבחר הקולינרי שיש לשוויץ להציע מארוחות מפוארות בעלות נושאים בינלאומיים ועד מסיבות קוקטייל למרגלות האגם, מהרישום בקבלה עד למסיבות במועדונים בשעות הקטנות של הלילה, הכול הוכן בקפדנות שוויצרית טיפוסית וברמת אירוח שמובילה את בתי הספר גם בספרי הלימוד וגם בפועל.
מועדון הנשיאים: הרשת בחרה לעצמה בוגרים שיהיו נשיאיה בכל מדינה וישמרו על קשר בין הבוגרים ובתי הספר. הרשת מעוניינת ומתגאה ביכולתה לשמור על האווירה המשפחתית והמאוחדת גם לאחר סיום הלימודים. מפעילה כנסים רשמיים ומפגשים חברתיים בכל מדינה. כמו כן, הבוגרים והתלמידים נחשפים אחד לשני והעזרה ההדדית מובילה אותם גם ברמה העסקית, בחיפושי עבודה וגם ברמה החברתית. חברות במועדון הבוגרים לכל החיים.
אני נבחרתי להיות הנשיא שלנו בארץ והבוגרים שלנו כבר עברו את רף 80 איש. היה לי הכבוד הרב לפגוש בבוגר ישראלי נוסף שהגיע לאירוע וחי בשוודיה. היינו ארבעה דוברי עברית שוטפת בכנס הקולינארי הבין לאומי הגדול והחשוב שהיה מעולם. בנוסף אלי,  ערן ליפשיץ בוגר ישראלי לשעבר שהגיע משוודיה, השף הראשי רוג'ר מולין היוטה, ובעלה של הדיקנית אורי פלורנטל גם ישראלי לשעבר. לא היה ניתן לעצור את העברית. היה לי לעונג ולגאווה. שיתפנו חוויות משותפות, היכרנו ונהנינו מכל רגע.  הרגשתי הרגשה נפלאה של גאווה וכבוד עבורי, עבור משפחתי ועבור המדינה שלנו.
 
***

שנים רבות עברו מאז שלמדתי בשוויץ בתוכנית המשולבת לניהול בתי מלון בשנת 1992-1994. למרות כל השנים, המסורת וההקפדה השוויצרית הפכו את רוב החוויות שלי לחוצות זמנים ורלוונטיות עד היום. עשיתי התמקצעות בתחום של מזון ומשקאות ברמה בינלאומית. חוויה לכל החיים ופרק לימודי חשוב במוסד האקדמי של  CESAR RITZ בשוויץ, שכלל גם למידה מחוץ לבית הספר מעצם השהות בשוויץ והחיים במסגרת בינלאומית עם סטודנטים מכל העולם. עיצבתי את אישיותי בהתאם. חוויה שתלווה אותי כל החיים.
היום אני מנהל את מערך המזון של המרכז הרפואי לגליל ובנוסף ייסדתי ואני מנהל את פורום מנהלי מערכי המזון של בתי החולים ומרכזי הבריאות בישראל, פורום שמונה מעל 60 מנהלים ושפים ומהווה בסיס לפעילות משותפת, למידה ועזרה הדדית למען שיפור וייעול שירותי ההסעדה המוצעים במוסדות האשפוז בארץ וחוויה יוצאת מהכלל כאשר כל בעלי התפקידים מכירים ונפגשים.
נתבקשתי כבוגר וכנשיא להגיש לסטודנטים הרצאה ולהראות את הדרך הייחודית שעשיתי. "דוגמא להצלחה, טיפים מהאח הגדול" היה שם ההרצאה שהצליחה מעבר למצופה ולאור רישום גבוהה נתבקשתי לחלק את המצגת לשני מושבים. התלמידים היו מרותקים עם מבט של רעב להצלחה. זה היה אחד הרגעים המרגשים בכנס חזרתי לבית הספר אחרי שנים רבות, אך בתפקיד המרצה. 
בשנים האחרונות אני מעביר הרצאות בכנסים הלאומיים והבינלאומיים של האיגוד הישראלי לאיכות בתחום תהליכי שיפור בתחום המזון המוגש בבתי החולים, ומוביל את המהפכה הקולינרית שמתרחשת בבתי החולים, וכניסת שיטות העבודה המלונאיות בכלל למוסדות האשפוז.
 
 






הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים