מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
   יין כמו בן אדם

הוא ממש כמו יצור אנושי; נולד, גדל, מתבגר. נושם, מתפתח. עם שפה ואישיות משלו. כמו ילד זקוק לחום, לאהבה, לסבלנות. וכמו בחיים; מזל משחק תפקיד די חשוב באיכותו.


ישראל פרקר
www.winesisrael.com



"מה דעתכם על יין?" שאלתי מספר צעירים ברחוב בראשון לציון, עיר היין ההיסטורית, שבמרכזה עמדו יקבי כרמל יותר מ-120 שנה. והם ענו כמעט במקהלה: "יין זה משקה לזקנים. כשקשה לנו להירדם בלילה אנו שותים יין ונרדמים מהר מאוד"...
בגופי עוברת צמרמורת, כשאני שומע זאת, מחוסר הידע וההבנה שלהם בנושא הכל-כך נפוץ ומקובל בעולם הרחב.
ולא רק צעירים. רבים הם אלה, האומרים שיין לא מעניין אותם והם מעדיפים לשתות משקאות קלים מאשר משקאות חמוצים.
לעיתים כשאני רוצה לשמח אנשים ולתת להם שי בקבוקי יין, חלקם מסרב לקבלם, להפתעתי, בתואנה שיין לא מתאים להם או שבכלל אינו מעניין אותם. יש כאלה שאפילו מסרבים שאמזוג להם יין בכוס, לטעימה.
ראשית יין לא שותים, יין לוגמים. לאט ובהנאה. שנית מומלץ לכל המתרחקים מעולם היין המרתק להעמיק  וללמוד את הנושא וגם לדעת שישנן ארצות בהן לוגמים יין כבר מילדות, כמו באיטליה, למשל.

ראיתם פעם משקה שנושם, מתבגר ומשתבח במשך הזמן?
ידוע לכם על משקה אחר שבמשך דורות רבים, מאז ימי המקרא, לוגמים ממנו בעקביות בשמחות ובאירועים דתיים הקשורים למסורת שלנו?
האם נפגשתם באיזה מקום בחנות המיוחדת רק לקולה או למיץ אשכוליות, אחרי שחלפתם על פני מספר חנויות יין בערים השונות? אני יודע שלא.
 
מן הכרם

היין נולד כבר בכרם, הרחק מהיקב, בתוך אשכולות הענבים.
תפקידו של היינן הוא לא רק לעשות יין, לא רק לעבוד בכרם וביקב ולהעביר חלק גדול בחייו במלאכה הזאת, אבל גם להביא אותו לכמה שיותר אנשים, הנותנים כבוד למשקה המיוחד הזה.

היום חווים ונהנים, בארץ ובעולם  גם מיין ישראלי, משובח, לא כמו בעבר כשלא שמו לב או התייחסו לעוצמתו. היום גאים בו, מביאים אותו כמתנות לאירועים חשובים וגם לוקחים אותו בגאווה לחו"ל.
יינות ישראלים רבים מעוטרים במדליות מתחרויות שונות ברחבי העולם.
סופרים ומשוררים מדברים בשפת הרומנים, מלחינים מדברים בשפת המנגינות, צייר מדבר בשפת הציורים ויינן מדבר בשפת היינות. שפת היינות היא שפה מעודנת, טעימה ומיוחדת.
הייננים קובעים את מועד הבציר, בהתאם לתכונות ולמרכיבי הענבים ואת תהליך הייצור והיישון של היין בחביות העץ ובבקבוקים הייננים גם דואגים לאיכות הסופית של היין, וכל טעות שלהם או החלטה לא נכונה עשויים להשפיע על איכות היין המגיע לבקבוק, או המתיישן בו.
הגורמים המכתיבים בעיקר את איכות היין, את היין שנולד לעולם, הם המקורות של הענבים: הכרם, הגפן, האזור, הזן, הטכנולוגיה, הוותק של החלקה ורמת הבריאות של החלקה.
רק בשלב מאוחר יותר מגיע היינן עם הצוות הטכנולוגי עם הידע והניסיון, עם הציוד וחומרי העזר כדי לייצר את המוצר המוגמר, המגיע לקהל.
מביני עניין וייננים מדגישים שכמו שילד נולד ומקבל חום, אהבה, תמיכה, חינוך במשפחה תומכת ואוהבת, כדי שהילד יהיה מוצלח ואיכותי, כך גם היין. אם הסביבה טובה ידידותית, אוהבת, תומכת, שמחה, אזי עם האהבה, והאמונה מגיעים גם יינות איכותיים ומיוחדים.
הגורם הנוסף בנושא הוא המזל! גם בייננות כמו בחיים, ביצירה, בקריירה ובהרבה דברים, מזל משחק תפקיד חשוב באיכותו הסופית של היין.

יין אנושי
אותן מילים המשמשות לתיאור בן אדם הן המילים המתאימות לתיאור יין. המראה שלו, ההתנהגות שלו, הפרופיל שלו, האינטיליגנציה שלו, הרגישות שלו. יין יכול להיות מלא ורזה, קל וכבד, רגוע ועצבני, עדין וגס, אלגנטי ופשוט, צעיר ובגיל מסוים גם זקן, רענן ועייף, שטוח ופירותי. עוד הרבה מילים אחרות מתארות את היין, שהוא גם בעל ריחות שונים. גלגל ריחות היין מכיל מאות ריחות.
כפי שבן האדם מתחיל את חייו בבטן אימו, כך גם היין מתחיל את צמיחתו בכרם, בבטן של אמא אדמה, עם הלבלוב של הגפנים. כל התקופה עד הבציר, הפריחה צבירת הסוכר, המתיקות, החומציות, הארומות והטעמים, זהים להבשלה של העובר בבטן האם. היום בו לוקחים את הענבים מהבציר ליקב מקביל ליום שהבעל לוקח את אשתו, האהובה, למחלקת היולדות.
מביאים את הענבים ליקב, מועכים אותם ומתחילה התסיסה. זו כמו התקופה שהאישה נמצאת בבית היולדות. סחיטה של היין האדום, של התירוש המותסס האדום, זו הלידה של היין. כשמפרידים את היין מכל מה שליווה אותו, מהקליפות, מהחרצנים ומהשדרות  נולד היין הצעיר, התינוק.
היין מתחיל להתפתח, להתעצב, להיות יפה חיצונית, צעיר ושופע ארומות. כל היופי שלו מתבטא בהיותו צעיר. בשלב הבא, אחרי תקופת יישון מסוימת, מתחיל היין להפגין את שריריו, את הגוף שלו. כמו גבר צעיר בן 25 שמאד נעים להסתכל עליו בהיותו יפה חיצונית. הוא גם מתחיל להיות יותר חכם, רגוע, שקול, סקסי, אוהבים אותו יותר בבשלותו, ברגעי השיא שלו.

כמו הרגש והניסיון של האדם, כך היין מפותח. אפשר לשבת שעות ארוכות וליהנות מדו שיח איתו ועם סובביו. מריחים, לוגמים ונהנים ממנו, לעיתים תוך שיחה ערה ונעימה עם חברים.
חולפות שנים והיין מגיע לשלב גיל הזהב בו הוא נחלש חיצונית אבל החוכמה שלו, הדרך שעבר, השינויים שהוא עובר בתוך הכוס ואפילו רק בגלל הגיל, העדינות, החכמה הטעם השונה והמיוחד הם אלה המושכים אנשים לתת לו כבוד וליהנות ממנו עוד.
כמו היחס לבני אנוש כך גם יין. אין יין בעולם שכולם אוהבים ונהנים ממנו. אם יין ימצא חן בעיניי % 40 או אפילו אחוז אחד של אנשים, הרי שהוא לא נולד לשווא!
יקב טוב הוא יקב שנותן מענה לקשת חובבי היין. שיש במרתפיו קשת יינות ומגוון סגנונות במגוון האיכויות והמחירים.
לי ברור, כבר מזמן, שהחיים של הנמצאים בעולם היין, בזמנם הפנוי, הם הרבה יותר רגועים, מעניינים, בריאים וכיפים מחיי אלה המקטרים ומקנטרים ללא הרף וללא תכלית מעשית את העולם המלא שחיתויות, איבה ומדון, את עולמות הפוליטיקה והפשע, נטולי הרסן, הניקיון והטעם הטוב.



הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים