מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

   עוגת תפוחים לראש השנה שתהמם את האורחים שלכם


היכרות עם מתכון בסיסי לעוגת תפוחים תהפוך אתכם למסמר האירוע בארוחת החג. אורחים או מתארחים? הנה המתכון לארוחה מושלמת



ראש השנה מעניק לנו הזדמנות מעולה לארח ולבלות עם חברים, קרובים ובני משפחה. מלבד העובדה שמדובר באירוע שמציין את תחילת תקופת החגים, לראש השנה משמעות מיוחדת ביהדות ובמסורת. למעשה, האירוח הוא חלק בלתי נפרד מראש השנה ואין פלא שרובנו משקיעים זמן ומשאבים בהיערכות אליו. חוץ מזה, בראש השנה נרצה להגיע מוכנים גם אם אנחנו מוזמנים להתארח אצל אנשים אחרים.
אחת הדרכים להמם את האורחים והמוזמנים בראש השנה היא להכין עוגת תפוחים מושקעת. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא חייבים להיות קונדיטורים בשביל עוגה כזו ורק צריך להחזיק במטבח מיקסר איכותי ונגיש. מכאן והלאה הכל כבר תלוי במתכון הנבחר ובאופן שבו מעוניינים לגוון את הטעמים המסורתיים של ראש השנה.
הנה למשל מתכון קלאסי לעוגת תפוחים קלילה וטעימה:

א. מצרכים
המצרכים הנדרשים עבור עוגת התפוחים מיועדים לתבנית בגודל של 20 על 30 ס"מ. בפועל, זה אומר שכ-10-15 סועדים יוכלו ליהנות מפרוסות העוגה בלי חשש ואולי חלקם גם יקבלו בונוס של פרוסה נוספת.
המצרכים המומלצים הם חצי כוס שמן, 1 וחצי כוסות קמח תופח, 1 כוס סוכר, 3 כפות מים, 2 ביצים, 5 תפוחים ירוקים, 5 כפות סוכר ו-1 כף קינמון. כמו כן, יש לשים לב: בתפוחים משתמשים רק אחרי שמקלפים וחותכים אותם לפלחים דקים.

ב. אופן הכנה
השלב המעשי של הכנת עוגת תפוחים קלילה וטעימה לראש השנה מחייב שימוש בקערה גדולה. בתוך הקערה מפעילים מיקסר כדי לערבב את השמן, הקמח, הסוכר, המים והביצים לפי הכמויות במצרכים. ממתינים לקבלת תערובת נוזלית ואחידה ומפסיקים את הערבוב.
במקביל, יש להוציא קערה נפרדת ולערבב בה באופן ידני את פלחי התפוחים, הסוכר והקינמון. במידה וכף קינמון נראית לכם הרבה מדי לטעמם של האורחים, תוכלו לצמצם אותה לפי העדפות אישיות. אפשרות אחרת היא כמובן להגדיל את כמות הקינמון וזאת על מנת להעניק לעוגת התפוחים טוויסט מרענן.
לאחר מכן משמנים את התבנית ושופכים לתוכה שני שליש מהבצק שהכנו בקערה המקורית. תוחבים אל תוך עיסת הבצק את התפוחים ואם רוצים להשקיע מסדרים את הכל בצורת רעפים. את הבצק שנותר בתום התהליך שופכים מלמעלה על כל התערובת.
לבסוף, אופים את התוצר המוגמר בתוך התנור ב-180 מעלות ולמשך 50 דקות. ממתינים להשחמה מלאה ומוציאים מהתנור. אם מגיעים יחד עם העוגה לארוחת חג אצל חברים ומשפחה, אפשר לתת לה חימום נוסף על הפלטה או בתנור. לחילופין, במידה ואת העוגה מגישים בבית רצוי להכין אותה כ-2-3 לפני הארוחה על מנת לשמור על פריכות בחלק התחתון והעליון של הבצק.
 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים