מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
   לחיים! שלושה יינות מומלצים לארוחת החג בקיץ הישראלי


אספנו עבורכם שלושה סוגים קלילים וקרירים של יינות המותאמים לקיץ.



שולחן ארוחת החג עמוס כל טוב, מתאבנים מדיפים ניחוח משכר ואז כולם מביטים בכם כאשר נפתח בקול תרועה רמה בקבוק היין החגיגי. "לחיים!" מהדהדת הקריאה ברחבי החדר. היין הפך להיות חלק מהמסורת הישראלית, בככבו בקידוש ביום שישי, במנהג ארבע הכוסות בפסח וכמובן גם בימים השמחים של חגי תשרי. מרבית הארוחות מתוכננות לשעות הערב, אך לעתים אנו מתחילים לסעוד מעט קודם לכן. השנה, החגים מתחילים בתחילת ספטמבר כאשר אנו עדיין בעיצומו של הקיץ הישראלי החם. לכן, ננסה לבחור יינות קלילים שיתאימו לטמפרטורות הגבוהות בחוץ. אספנו עבורכם שלושה סוגים קלילים וקרירים של יינות המותאמים לקיץ.

יין גוורץ
הגוורצטרמינר הוא זן ענבים שהגיע אלינו מצפונה של איטליה, מעיר איטלקית בה המקומיים דוברים גרמנית ומהווה המקור העיקרי לייצורו של יין גוורץ מתקתק במיוחד. יש הטוענים כי טעמו מזכיר שילוב מתוק-חמצמץ מעט של וורד ופירות טרופיים (כמו ליצ'י) והוא מיועד להכנת יינות חצי יבשים. בגרסתו הישראלית, המיוצרת על ידי יקבי טפרברג נוספו ליין טעמים נוספים. היין, המוגש בטמפרטורה נמוכה של 4 מעלות מתאים במיוחד לשתייה בקיץ הישראלי ומשתלב עם מנות דגים קלילות – כמו המתאבנים או המנה הראשונה בתחילתה של ארוחת החג.

יין מוסקטו מבעבע
באווירת החג אנו שמחים לחוש את טעמו של יין קריר ומבעבע, המוסיף טוויסט מיוחד ליין ומקל על שתייתו. ענבי המוסקט נחלקים למספר תתי סוגים וגדלים ברחבי העולם, כאשר יש הטוענים הגרסה הישראלית מקורה בזו שגדלה באפריקה בתקופתו של אלכסנדר מוקדון.
המוסקטו, המופק מזן זה, הוא יין לבן חצי יבש המוגש בטמפרטורה מעט גבוהה יותר משל יין הגוורץ – טמפרטורה של 8 מעלות בלבד. הוא מתאים להגשה לצד דגים, אך בעוד יין הגוורץ משתלב נפלא עם מנות אסייתיות ודגים נאים המוסקטו נבדל ממנו ומתאים דווקא למתאבנים ודגים צלויים ומתובלים. המתיקות שנשארה בו הופכת את היין גם לפרטנר המושלם לקינוחים המתקתקים בסוף הארוחה.

Vision  - שילוב הזנים המושלם
היין השלישי עליו נמליץ לשולחן החג הקיצי הוא יין לבן, חצי יבש המורכב משילוב מאוזן בין ענבי המוסקט לזן ענבי הויונה. הוא מתאפיין בניחוח פרחים מרענן. היין מתאים להגשה ליד מנות חלביות, דגים, קינוחים ומנות נוספות בארוחה. הוא מוגש מצונן ומוסיף רעננות מתקתקה בימים החמימים של הקיץ וטעמים נפלאים של שילוב מתוחכם בין שני זני הענבים.

מתי מגישים את היין?
בעוד היינות האדומים מוגשים בטמפרטורת החדר את היינות הלבנים מומלץ להוציא מהמקרר מעט לפני שפותחים אותם. חשוב לדעת כי על מנת לשמור על האיכותיות של היין לא מומלץ לבצע מעבר בין חימום לקירור לאורך הארוחה. לכן, נסו לשמור בקבוק יין אחד במקרר עד לסיומה של הארוחה ולהגישו לשולחן מעט לפני הקינוח.

מיבש למתוק – איך נקבעות רמות הסוכר של היין?
חלק מהיינות כוללים מתקתקות טבעית הגוברת ככל שהפרי בשל יותר. לכן, יינות מתוקים ישהו בגפן זמן ארוך יותר לפני שיבצרו. בתהליך התסיסה חלק מהסוכרים הללו הופכים לאלכוהול ולכן בהכנת יינות חצי יבשים המומלצים לימי הקיץ החמים יקוצר תהליך התסיסה ויישאר קמצוץ קל מהארומה והטעם המתוק שיאפיין את סוגי היין השונים.

ענבי היין: הפרי המפונק ביותר
הזנים המפונקים יותר של היין זקוקים לאקלים קריר ואחרים לטמפרטורות חמימות. זן הגוורצטרמינר שהכרנו קודם לכן, מעדיף טמפרטורות חמימות וכרמיו נטועים בגובה של 450-850 מטרים מעל לפני הים, במקומות בהם עשויה להיות גם קרה. זנים אחרים, לעומת זאת גדלים בגובה נמוך יותר וזוכים לקרני שמש חמימות המסייעות להבשלת הפרי ומעלות את רמת הסוכר הטבעי בו.

מה כדאי לשתות בארוחת חג כבדה יותר?
למרות הטמפרטורות החמות של הקיץ הישראלי יש משפחות המעדיפות להתמקד במאכלים "כבדים" יותר. בשר בקר או סטייק, מנות גדולות ועתירות תבלינים כמו טלה או כבש. מנות אלה ישתלבו בצורה מושלמת דווקא עם יינות אדומים בעלי גוף כבד יותר מהיינות הלבנים הקלילים שהזכרנו קודם. להתאמה מושלמת של היין למנה נמליץ למקם על שולחן החג גם מספר בקבוקי יין אדום איכותי שיתאים גם לאורחים הדבקים בקנאות בטעמו העשיר של היין הארגמני.

כוסות היין
לצד בקבוקי היין הנכונים מומלץ לזכור להכין כוסות בעלות פתח צר המתאימות למרבית היינות הלבנים, וכוסות מעוגלות יותר המגבילות את כניסת האוויר ליינות האדומים. תופתעו לגלות כי האורחים שלכם נהנים הרבה יותר מהיין כאשר הוא מוגש לצד כוסות איכותיות מסוגננות המותאמות לאופיו. צבעו הייחודי של כל אחד מהיינות יוסיף עוד פן נוסף לחוויה הקלאסית החגיגית – כך תגלו כי לא סתם נאמר "יין ישמח לבב אנוש".
לסיכום, חגי תשרי מהווים הזדמנות פז ללגום יינות שעדיין לא ניסיתם, החל מהגוורץ המגיע מהפרובינציה הגרמנית של איטליה ועד ליינות המשלבים את טעמי ענבי המוסקט. חשוב לצנן את היין היטב לפני ההגשה על מנת להדגיש את טעמו המיוחד ולצנן גם את גרוננו בימי הקיץ החמים.


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים