מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ מסעדות >> בדיקות ד.נ.א ל...סטייקים במסעדות
 
בדיקות ד.נ.א ל...סטייקים במסעדות
כדי לגלות אם הבשר שנמכר בשוק הוכן מפרה שנגנבה
 
פרויקט חדש של מיפוי הד.נ.א בעדרי הבקר שמבצעת מעבדת בקטוכם יאפשר זיהוי הבשר והפללת הגנבים אפילו אם הבקר כבר נמצא בשלב של סטייק שמוגש במסעדה או תלוי על אנקול בשוק. גם כתמי דם או שאריות של שיער במקום השחיטה יכולים לשמש לבדיקת הד.נ.א. וכן חלב, שתן או צואה שמקורם בפרה.
אביב כהנא, מנכ"ל פרויקט הד.נ.א במעבדת בקטוכם, מסר שבמסגרת הפרויקט נלקחות מכל עגל ועגלה דגימות שיער או רקמה בעזרת תג אוזן ייחודי. הדגימות נשמרות במאגר גנטי מיוחד. במקרה של גניבה ומציאת בעל החיים או בשרו נערכת בדיקת ד.נ.א ומושווית לדגימה המצויה במאגר. מאחר והד.נ.א הוא יחודי לכל בעל חיים, כמו טביעת אצבע, מציאת התאמה יכולה לשמש כהוכחה משפטית להפללת הגנבים ושותפיהם.
הרפתות ונקודות המרעה המשתתפות בפרויקט מסומנות בשלטים: "רפת מוגנת – DNA רכיב בלתי גניב", כך שגנבים יירתעו מלכתחילה מגניבה במקום זה.
בישראל ישנם כ-200 אלף ראשי בקר הפזורים בלמעלה מאלף רפתות ונקודות מרעה פתוחות ומאות אלפי ראשי צאן. השלמת מיפוי של כל ראשי הבקר והצאן מבחינה גנטית תסייע בחיסול מכת הגניבות.
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים