מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ מסעדות >> הכי משתלם: מסעדות בשר
 
הכי משתלם: מסעדות בשר
מחקר של 'נסטלה פוד סרוויס' מעלה שמסעדות בשר מובילות במונחים כספיים בשוק המזון מחוץ לבית
 
 
שווה להיות בעל מסעדת בשר. על פי מדד האכילה מחוץ לבית, של נסטלה פוד סרוויס, עולה כי המסעדות המובילות במונחים כספיים בשוק המזון מחוץ לבית, הינן מסעדות בשר על האש ושיפודיות: עם 20% מנתח השוק ומחזור של 549,408,750 ₪ ברבעון. "נסטלה פוד סרוויס", חטיבת המזון לשוק המקצועי של קבוצת אסם, עורכת מדי חצי שנה סקר הבודק את הרגלי האכילה של הישראלים מחוץ לבית. הסקר, שנערך בקרב מדגם כלל ארצי מייצג, בודק את הרגלי האכילה במסעדות, בתי קפה, דוכני אוכל וכו', וכן בודק את הרגלי האכילה במקומות עבודה ובמסגרות החינוכיות השונות לצד בחינת ההוצאות הכספיות של הצרכן הישראלי הממוצע, בתחום האכילה מחוץ למסגרת הבית (AFH). מטרת המחקר ללמוד על הרגלי האכילה מחוץ לבית של הצרכן הישראלי ולאבחן מגמות בענף לאורך זמן.
הסקר שנערך במהלך הרבעון השלישי של 2006 (אוגוסט - ספטמבר) בדק את מאפייני הצריכה של הקהל הישראלי תוך השוואה לנתוני הסקר מרבעונים קודמים.
השנה חודשי יולי אוגוסט היו חודשי מלחמה ולמרות זאת חלה ירידה קלה בלבד (1.5%) בהוצאות האכילה מחוץ לבית שלעומת קיץ 2005 . ניתן לייחס זאת לנדידת תושבי הצפון למרכז הארץ ודרומה שם חלה עליה באכילה מחוץ לבית.
מדד האכילה לרבעון השלישי של 2006 מצביע על כך שבכל יום נתון אוכלים בממוצע במסעדות כ- 837,654 ישראלים .
לעומת רבעון קודם חלה ירידה בהוצאה הממוצעת לארוחה והיא עומדת על 35 ₪, לעומת 39 ש"ח, בחודשים הקודמים. בהשוואה לחודשי קיץ 2005 שבו ההוצאה הממוצעת לארוחה עמדה על 33.5 ₪, חלה ירידה של 3% על ההוצאה על מזון מחוץ לבית.
הסקר בדק את העדפותיו של הסועד מחוץ לבית על פי קטגוריות שונות של מסעדות. על פי הממצאים עולה כי הסועד הישראלי מעדיף לאכול בבתי קפה – 18.7% מהסועדים אוכלים במסעדות אלו לעומת 14.7% במסעדות מזון מהיר בשרי ו13.8% בשיפודיות.
אבל את ההובלה במונחים כספיים לוקחות השיפודיות במקום הראשון עם 20% מהמחזור הכספי (549,408,750 ₪ ברבעון ), במקום השני בתי קפה עם 17.8% ובמקום השלישי מסעדות עמים – כנראה בשל העלויות של הארוחות (עלות ממוצעת לסועד בשיפודיות היא 50 ₪ לעומת 33 ₪ בבתי הקפה ומכן הפערים בין העדפה לבין הובלה כספית).
מבחינת הרגלי אכילה במקומות עבודה : הגידול בעובדים האוכלים במקומות העבודה הוא המשמעותי ביותר: לעומת 370,000 אוכלים בחודשי החורף הרי שלמעלה מ- 450,000 עובדים בישראל אוכלים בחדר האוכל לפחות פעם אחת בשבוע, הווה אומר גידול של יותר מ 20%.
נתון בולט העולה מן הסקר מעיד כי מתוך כלל ילדי ישראל בגילאי 3-6 (388,496) מחציתם אוכלים במהלך היום מחוץ לבית במסגרות השונות. 388,495 ילדים, בגילאי 3-18 מקבלים ארוחת צהריים במסגרת החינוכית אליה הם משתייכים. 
איילת רוזן מנהלת נסטלה פוד סרוויס: "גם ברבעון זה אנו למדים על חשיבותו של שוק האכילה מחוץ לבית בחיי היום יום של הסועד הישראלי ולמדים כי האכילה מחוץ לבית הולכת ותופסת מקום נכבד יותר בסל ההוצאות הפרטי. יותר ויותר ילדים אוכלים במהלך היום במסגרות החינוכיות, יותר עובדים אוכלים במקומות העבודה וסה"כ כ17% מאוכלוסיית ישראל אוכלת מדי יום מחוץ לבית . אנו בנסטלה פוד סרוויס מזהים מגמות אלו ומתאימים את מערך מוצרינו כך שיתאימו לאורך חייו של הצרכן". 
הסקר נערך ע"י מכון חקר בקרב מדגם כלל ארצי מיצג של 1500 גילאי 12-90, דוברי עברית.
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים