הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
פרס ההישג הטוב ביותר הוענק למערכת  'Smack Pack'במסגרת תחרות פרסי הFPA-
 
פרס התאחדות יצרני האריזות הגמישות  (FPA)להישג הטוב ביותר לשנת 2007 ניתן למערכת  'Smack Pack'המיוצרת ע"י מעבדות  ,Wyeastאודל, אורלנדו. החברה מייצרת מוצרים למבשלות שיכר ויקבים. הפרס ניתן על אריזת נוזל ושמרים
 "pouch-within-a-pouch"המשווקת בארה"ב ליצרני בירה ויין.
לדברי החברה, העיצוב החדשני של האריזה הוא היחיד מסוגו בשוק כיום ונוסף על היותה גמישה, מערכת האריזה גם סטרילית יותר. בתחרות פרסי ה FPA-השנה היו מועמדות 76 אריזות אשר נשפטו על פי הקריטריונים הבאים: חדשנות טכנולוגית, איכות הסביבה, מצוינות בתחום האריזה ותחום ההדפסה. בפועל, מארז ה- ''Smack Pack זכה בשני פרסים: פרס האריזה המצטיינת Flexible Packaging Association's 2007 Highest Achievement Award ופרס המעיד על החדשנות הטכנולוגית שיושמה בתכנון האריזה (' Excellence and Technical Innovation').
 
מארז חדשני
 
מארז מארז ה- ''Smack Pack מוצע ע"י חברת  Wyeastבשני שקיות של 25 ו- 125 מ"ל, כשהשקית הקטנה נמצאת בקרבי השקית הגדולה. השקית החיצונית הינה שקית עומדת המותאמת גם להכנסה לתהליך של חימום גבוהה (Retort pouch).  חבר השופטים בתחרות של ה-  FPAציין כי מארז ה-  Smack Packמהווה למעשה את המערכת הראשונה בעולם שבה יש שקית בתוך שקית, כאשר שקית אחת מכילה נוזל שמרים המיועד לשימושם של תעשיית היין והבירה העולמית. חבר השופטים הדגיש שמדובר בפיתוח ראשון מסוגו בעולם.
השקית החיצונית היא השקית הגמישה שתוכננה לעמידות מירבית מפני סדקים וקרעים. השקית שמסופקת ע"י חברת  'Ampac'כוללת ציפוי עם דבק למיניטי עבה, כשהמטרה היא למנוע חדירת חמצן לנוזל השמרים, וכן למנוע חדירת קרניים
אולטרא-סגולות לקרבי השקית. בדרך זו השמרים יהיו עמידים לאורך זמן, מבלי שיחל תהליך של תסיסה.
ג'ני לגסדון, מחברת  ,Wyeast Labsמזכירה שהחמצן מדרבן את התהליכים המטבוליים בשמרים. מכיוון שכך האריזה משמשת כמחסום בלתי עביר לחדירת חמצן. המטרה היא שהשמרים ישמרו במצב 'רדום', כלומר שתהליך חילוף החומרים ושחרור האנרגיה שלהם לא יתרחש כשהם נתונים באריזה. במקביל לכך, חשיפה של השמרים לאור תרומת ליצירת מוטציות בתאי השמרים, כשהתוצאה היא שתאים מתים וספירת התאים הפעילים הלכה למעשה היא נמוכה יותר. פיתוח השקית הלימינטית העומדת מאפשר אורך חיי מדף של עד 6 חודשים לשמרים, שזהו הישג חסר תקדים. אורך חיים זה מושג כאשר השקית נמצאת בקרור, בטמפרטורה מתאימה. יחד עם זאת, בחברת  Wyeastמדגישים כי תהליך החימום (RETORT) והסטריליזציה הקפדנית של המארז מאפשרים שלא לשמור את השקית בקירור, אלא על המדף, במקום מוצל. השמירה בקירור מאפשרת להאריך עוד יותר את חיי המדף, וכן פעולה אפקטיבית יותר של השמרים.   
 
תהליך פיתוח אלטרנטיבי
 
בשקית עומדת רגילה, מוצר המזון מוכנס לתוך השקית, כאשר לאחר מכן השקית נאטמת ומוצר המזון עובר חימום מסיבי (בעודו בשקית האטומה) כך שמרבית החיידקים יושמדו. יש לציין כי החימום נעשה לרוב לטמפרטורה של 120 מעלות
בקירוב. התוצאה בפועל היא שנשמרת רמה גבוהה של סטריליות, וניתן לשים השקית על המדף בבית או במרכול, ללא צורך בקירור (לפני פתיחת האריזה). הדבר תורם, כמובן, גם להארכת משך חיי המדף של המוצר.
במארז ה-  'Smack Pack'של חברת  Wyeast Labsבוצע תהליך הפוך, וזאת בשל רגישותו של נוזל השמרים. הפרוצדורה הנוכחית היא שקודם כל השקית עוברת תהליך של סטריליזציה הכוללת גם את חימום השקית (תהליך ריטורט רגיל, ללא מוצר
המזון). רק לאחר תהליך זה השקית הנקיה מועברת לחדר סטרילי נקי, ובו מוכנס נוזל השמרים והשקית עוברת תהליך איטום.
 
מערכת ה'Smack pack'-
 
מארז ה-  'Smack pack'כולל שקית קטנה שבתוכה משקה שיכר (העשוי לרוב משעורה), כאשר שקית זו נתונה בתוך שקית בעלת נפח גדול יותר. כאשר הצרכן רוצה להפעיל את השמרים בכדי ליצור תסיסה, הרי שהוא צריך 'לפרוץ' את האריזה הפנימית, כך שהשיכר והשמרים יתערבבו זה עם זה והתהליך המטבולי יחל. בנקודה זאת חשובים הפרטים הטכניים הקטנים. פריצת השקית הפנימית מתבצעת ע"י מישוש קל של השקית החיצונית, והעברת השקית הפנימית לפינה הפנימית של השקית
החיצונית. לאחר מכן יש לשים את השקית העומדת בתוך כף היד ופשוט לתת חבטה לשקית, במקום בו ממוקמת השקית הפנימית. חבטה זו אמורה להספיק על מנת לבצע קרע פנימי בשקית משקה השיכר המזינה הפנימית, ולערבוב של התכולה עם נוזל השמרים שנמצא בשקית החיצונית. מיד לאחר הקריעה מתחיל התהליך המטבולי שיוצר תסיסה. שם האריזה, ''Smack Pack נקרא עקב אותה חבטה (SMACK) שאותה צריך לבצע הלקוח בכדי לקרוע את השקית הפנימית.
 
 
מבנה 'קורס' שמאפשר את התנפחות השקית
 
התסיסה של השמרים יוצרת גם תחמוצות פחמניות, כשהללו גורמים להרחבת נפח תכולת השקית. פאנל הטריז התחתון של השקית תוכנן במבנה קורס, כך שהוא מכווץ לפני קריעת השקית הפנימית, ולאחר מכן, עם הגידול בנפח, הוא 'מתיישר' (כלומר 'הקריסה' השטוחה שהיתה במבנה המקורי נעלמת) ומאפשר את הגדלת הנפח - תוך השתחררות התחמוצת הפחמנית - ללא קריעת מעטפת השקית החיצונית. גם במקרה זה בא לידי ביטוי התכנון ההנדסי החכם של השקית החיצונית, כך שהיא לא תינזק כתוצאה מהלחץ הפנימי הגבוה.
בהוראות השימוש הרשומות על גב השקית נכתב לסוחר היינות/ מבשל השיכר לאפשר לשקית לתפוח במשך 3 שעות לפחות, וזאת בטמפרטורה שבין 21 ל- 24 מעלות צלזיוס. התנאים הללו נועדו להבטיח שהשקית תוכל לעמוד בלחץ הפנימי שנוצר עם היווצרות הגז, וזאת מבלי להיקרע.
צוות השופטים בתחרות ה- FPA ציין את מורכבותו של המארז שמאפשר לחמם את השקית בתחילת הדרך, להכניס שקית פנימית (בתוך השקית החיצונית) בצורה סטרילית, לאפשר חבטה הגונה של השקית החיצונית (שתיקרע את השקית הפנימית), ולאחר מכן תאפשר את הגדלת נפח השקית החיצונית עם השתחררות הגז. כל זאת ביחד עם מבנה של שקית עומדת (בכל השלבים), חומרי גלם המונעים חדירת אוויר, אור וקרניים אולטרא- סגולות והבטחת אורך חיי מדף שטרם נראו עד כה, כל אלה הביאו לזכיה החד-משמעית בשני פרסי הזהב שצויינו קודם לכן.
בנקודה זו יש לציין שגם ההדפס הגרפי של האריזה תוכנן לעמוד בכל אותן חבטות, התרחבות וחימום ראשוני, וזאת מבלי שיווצרו בו שינויים. ההדפס בוצע בשיטת 'reverse-print' בשישה צבעים. הצבעים הינם צבעים מיוחדים, כך שיעמדו בחימום השקית (המקנה סטריליות), מבלי שינזלו ומבלי שיפגע יכולתו של הצרכן לקרוא בצורה ברורה את הוראות השימוש במארז. הוראות השימוש, אגב, מעודדות את הצרכן ליצור תנאים סטרילים במיוחד בעת פתיחת השקית. הכוונה היא הן לאמצעי פתיחת השקית, והן לכלי שאליו נמזגת תכולת השקית. הסטריליות, כזכור, נועדה למנוע את זיהום השמרים, וזאת בעת שהתכולה מועברת למיכל שבו ימשך תהליך התסיסה.
ההדפס עצמו מבליט את חדשנותו של המארז, כאשר נעשה שימוש בצבע שחור בראש המארז, עם לוגו מובלט של שם החברה, ובחלקו התחתון של המארז מודגש האפקט האנרגטי , דמוי הר געש רותח, שיופק עם קריעת השקית הפנימית והערבוב עם השמרים המתסיסים. העוצמה של הר הגעש מושגת הודות לשילוב צבע הרקע השחור עם הר הגעש הפעיל.
בנושא ההדפס הגרפי, צוות השופטים בתחרות קבע כי נשמר יחס העלות – תועלת המאוזן, כך שההדפס אינו יקר מידי, אך בו בזמן הוא ברור ויעיל, וכך הוא נשמר למרות שהמארז עצמו נתון לשינויים פיזיים הכוללים חימום, התנפחות, חבטות וכו'. 
 
 
 
פרטים נוספים על המארז ניתן לקבל באתר האינטרנט של החברה Ampac Flexibles בכתובת: www.ampaconline.com
 
 
 
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים