הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ מתכונים >> טיפים ועצות בנושא שילוב של גבינות ליין
טיפים ועצות בנושא שילוב של גבינות ליין
מאת אבי פלדשטיין, היינן של יקב סגל

 
יינות מתאימים
להגיש עם
טעמים
 
מרלו ,מרום גליל, קברנה סוביניון, מרום גליל, פיוז'ן רוזה, מרום גליל
תאנים,ענבים אדומים                     מלון,אגוזים,אגסים בשלים
חריף, פיקנטי.
קצ'קבל חצי קשה            (חלב צאן)
מרלו דובב, קברנה סובניון דישון
תאנים, ענבים אדומים, אגסים בשלים
מיושן
פרמזן צהובה קשה (חלב בקר)
שרדונה מרום גליל, מוסקט קינוח
עם חמאה ובגט, תאנים, ענבים, אגוזים
מורכב, חמאתיים
קממבר (חלב בקר), גבינת עובש
פיוז'ן רוזה, מוסקט קינוח, פיוז'ן לבן
בגט עם חמאה, רוטבר ביולי או פסטה
 
רוקפור (חלב כבשים) פיקנטית, לבנה חצי קשה
מרלו, קברנה סוביניון, שרדונה
פשטידות עם ירקות, רוטב טרטוליני
 
פרומעז (חלב עיזים) – חצי רכה
 
                                                                                               
האם ידעתם?
פרה מניבה 30 ליטר חלב בכל יום
עז מניבה רק 2-3 ליטר בכל יום
כבשה מניבה רק 1-2 ליטר חלב בכל יום

מ- 8 ליטר חלב ניתן לייצר 1 ק"ג גבינה מסוג קממבר
מ 7 ליטר חלב ניתן לייתר 1 ק"ג גבינה מסוג רוקפור

המשותף בין יין לגבינה
 
טעם הגבינה במיטבו בטמפרטורה של 18 מעלות, לכן רצוי להוציא את הגבינה מהמקרר לפני  ההגשה כך שתגיע לטמפרטורה של חדר ממוזג.
-קברנה סוביניון קלאסיק, יהיה במיטבו באותה טמפרטורה.

גבינות רכות רצוי להגיש ישר מן המקרר.
-פיוז'ן לבן, פיוז'ן רוזה  שרדונה ויינות קינוח מומלץ להגיש מקוררים היטב.
כדי לגרר גבינה מבלי שתתפורר רצוי להקפיא כשעה לפני הגרור.
-יין מוסקט קינוח מומלץ להגיש לאחר ששהה שעה במקפיא.
 

לחיתוך גבינה תהובה קשה מומלץ להשתמש בסכין חדה בעלת להב דק או חוט מתכת.
-מומלץ להשתמש בחולץ פקקי שעם איכותי , כדי שהפקק לא יתפורר
 
האיחסון חשוב!
1. מומלץ לעטוף גבינות בנייר אלומיניום ולאחסן בקירור.
מומלץ לאחסן יינות בשכיבה, עדיף בטמפרטורה קבועה של 16 מעלות.
2. גבינות קשות נשמרות מספר חודשים בעיקר  כאשר הן בגוש. - יינות אדומים מסדרת סינגל של מרום גליל "של סגל", באיחסון נאות ישמרו למעלה מ 24 חודשים.


כשם שהמיקום, האקלים וסוג הקרקע משפיעים על טעם היין כך בית הגידול והמזון של הפרה , העז
או הכבשה משפיעים על טעם הגבינה.


יינות מרום גליל
 
יינות הסדרה מבוססים על פירות כרמי העלית של אזור מרום הגליל, שהבשילו היטב בתנאי הרום והקרקע של האזור.
 
התאמות לגבינות
הארומות והטעמים והאסוציאציות
יינות מרום גליל "של סגל"
קולאז קצ'קבל, פרמזן, קממבר, פרמעז
דובדבנים, ענבי שועל (בלק קורנט). שזיפים, פלפל שחור, טבק, עשבי תיבול
קברנה סוביניון
קולאז' קצ'קבל,פרמזן, פרומעז
דובדבנים, פטל, שזיפים, פלפל, עשבי תיבול, מנטה, תה שחור, שוקולד
 
מרלו
קולאז' רוקפור, קצ'קבל
תות שדה, דובדבנים, פטל,מנטה, בצלצלים,וניל, קינמון, כמהין,מרוה
פיוז'ן אדום
רוקפור, קצ'קבל
שרי,מי וורדים,שזיף, אשכולית אדומה,תות
פיוז'ן רוזה
קולאז' רוקפור
פרי הדר,תפוח, אגס,מלון, אפרסק, נקטרינה,משמש.
פיוז'ן לבן
קולאז' קממבר
פרי הדר, תפוח, אננס, אגס, מנגו, פפייה, תאנים, דבש, וניל, חמאה
שרדונה
  
 
 



+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים