הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
יין לכל סועד
 
כל מסעדן המכבד את עצמו יקפיד, מן הסתם, על שילוב יינות בתפריט שיגיש לאורחיו. מהם האלמנטים שמרכיבים תפריט יין מוכר? כיצד לתכנן מראש את הרכב היינות המוצע והמחיר הנקוב? טיפים שימושיים.
 
באדיבות יקבי ברקן
 
הבנת לקוחות המסעדה וצרכיהם מאפשרת תכנון נכון של תמהיל היינות ותמחורם בתפריט היין במסעדה.
 
הצרכן
 
רצוי תחילה, לזהות את אופי הלקוח של המסעדה, ולהציע לו את מה שהכי טוב בשבילו. כך למשל טיפוסים "הרפתקנים/אוהבי חידושים" ייהנו מהצעות חדשות מדי פעם וקל לפתות אותם עם מבצעים.                          
ה"נהנתנים" - שותים "מקבץ" מוגבל של יינות אבל שותים מהם הרבה על בסיס קבוע. ה"סנובים" הם צרכני מותגים, אשר ירצו לקבל משהו "מורם מעם" ולא יפסיקו לספר על הבחירה שלהם. ה"קונוסרים" הינם מביני יין אמיתיים- שותים יין בכל רמות המחיר בתנאי שהוא שווה את הכסף.
נסה לאפיין את הנסיבות שבגללן מגיעים אליך הלקוחות והתאם את תפריט היינות להזדמנויות השונות. כך למשל, גבר ואישה שרוצים לבלות עם אוכל ירצה יין מסוים, בעוד שזוג חברות שבאות להעביר את הזמן עם "מעט קלוריות" ירצו יין אחר. קבוצה שחוגגת אירוע תרצה יין אחד, בעוד אדם "סקרן" שאוהב לנסות את תפריט היין בכוס ירצה יין אחר.
 
תפריט היין  
בבואנו לבנות את תפריט היין, חשוב שהוא יהיה מספיק מעניין וברור כדי שהלקוחות יוכלו לבחור את היין שמתאים להם. בנוסף, רצוי לספק למלצרים הדרכה שוטפת ומעמיקה שתעניק להם ביטחון כשהם מדברים על תפריט היין. המלצרים חייבים לדעת להסביר על היין והיקב כדי שהלקוחות יבינו היטב את היצע היינות במסעדה.
בכל הקשור להיצע היין בתפריט, חשוב שתהיה נוכחות של יינות לבנים ואדומים בכמה רמות מחיר שונות. את המושג "יין הבית" מומלץ להוציא מן התפריט שכן הוא מייצג משהו זול,פשוט, מיושן ולא מעניין. תפריט מוצלח יציג יינות זניים מסוג שרדונה, שיראז ופינוטאז' –אלו חייבים להופיע בתפריט וזאת כדי לשדר עכשוויות של המקום.

הכוסות 
יש לשים לב לכוס בה מוגש היין. כוס זכוכית פשוטה ועבה עם כמות קטנה מדי (פחות מ- 187 מ"ל) היא שגיאה נפוצה שיש למנוע. כדי למקסם את חווית השתייה של הלקוחות, מומלץ להשתמש בכוסות איכותיות מזכוכית ועדיף מקריסטל, כמו הכוסות הנושמות של חברת EISCH. אלו הן כוסות קריסטל היוצרות הפרדה בין פרודות הטעם השונות ומאפשרות שתייה מהנה של היין תוך מיצוי איכויותיו. הערך הנוסף שלהן נעוץ בטכנולוגיה הייחודית אשר גורמת ל-"חדרור" היין בכוס תוך 2-4 דקות בלבד, במקום כשעה שלמה בדקנטר. יתרון נוסף שבכוסות הנושמות הוא בכך שהן לא נשברות בפוליש וכך המסעדה לא נאלצת להתמודד עם כמות גדולה של כוסות שבורות.
 
אחסון ותצוגה  
                                                                                                                    
כמובן שלדרך הטיפול ביין יש חשיבות מכרעת גם כן. מומלץ לאחסן את היינות במקום מוצל וקריר, לשים לב לטמפרטורה היין המוגש, לפתיחת הבקבוק בצורה מקצועית ולדרך המזיגה של היין.
נראות היין ברחבי המסעדה בצורה בולטת אם על ידי תצוגה או על ידי "שילוט", יתרמו לאווירת מכירות חיובית של היין.

 
  

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
 
 
 
 
 
 
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים