מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
מטעמים של איכות
א.א.מטעמים הכי טעים היא חברת שיווק ויבוא מזון לשוק המוסדי שהמוטו שלהם הוא שרות מהיר, אמין ומענה לכל לקוח
תמר פריד 

 
כשמגיעים לא.א. מטעמים הכי טעים באזור התעשייה סגולה, ופוגשים את אלי אליאס ואילן להב, הלוא הם "א.א." - לומדים משהו גם על המהות של העסק שלהם. עם הקפה מגיעה אל השולחן עוגה, עוגת שבת מאפה בית, שהגיעה היישר מביתו של אחד מהם ביום ראשון בבוקר, והיא מגיעה אל השולחן שלנו לא לפני שהיא חוממה, וחולקה גם לשאר העובדים. המחווה הזו היא חלק מהאופי של ניהול העסק – תשומת לב, גם לפרטים הקטנים.
השניים הקימו בשנת 2000 חברה שמתמחה בשיווק ויבוא מוצרי מזון לשוק המוסדי עם כ-40 מוצרי בצק וכיום הם משווקים כ-600 מוצרים לאולמות אירועים, בתי מלון, עסקי קייטרינג, מסעדות, בתי קפה פרטיים ורשתות בתי קפה, בתי חולים, ישיבות, גני ילדים, מזנונים של בתי ספר ופיצוציות. אחד המוצרים "שהולכים חזק" הוא האבוקדו שהם מייבאים ממקסיקו וזו, כך הם אומרים, רק ההתחלה.
פיתרון מיידי ומהיר
"המוטו שלנו", אומר אילן, "הוא מתן פיתרון ללקוח באופן מיידי. כשאני שומע מלקוחות שאנחנו יותר מהירים מדואר שליחים – אני יודע שעשינו את העבודה".
"חשוב לנו", מבהיר אלי, "לתת מענה מהיר אדיב ומגוון ללקוחות שלנו. אין מצב שללקוח שלנו – שף או קניין – יתקלקל האירוע בגלל שאין לו מענה. חשוב לנו שהלקוחות ירגישו שיש להם גב שיווקי בכל שעה, וזה מוכיח את עצמו בשטח". מאחר וחשוב להם להיות כתובת ללקוחות שלהם, גם אם יש מוצר שאינו במאגר הקיים, והלקוח זקוק לו באופן מיוחד עבור אירוע, הם דואגים לספק לו אותו. "זה חלק מהמאפיינים של הקשר שלנו עם הלקוחות – נאמנות ושיתוף פעולה לאורך זמן".
"יש לנו את כל המוצרים", הם מסבירים, "והייחודיות שלנו, בשונה מחברות השיווק הגדולות הוא שרות מהיר שמאפשר להזמין 'מהיום להיום', ובכל שעה – אם צריך. יש לנו 4 משאיות קירור חדישות שחולשות על הארץ מחדרה ועד באר שבע, וירושלים, גוש דן והשרון ויש לנו גם שני רכבים קטנים לכדי לתת מענה לפתרון בעיות מעכשיו לעכשיו". אמצעי הקירור הם כמובן, במינוס 18 מעלות, והסחורה מובלת אם האישור של הווטרינר הצמוד של המקום.
הדרך המשותפת
אלי, בן 44 נשוי + 3, ואילן, בן 40 נשוי + 4, עובדים בתאום ושיתוף פעולה, וגם נשותיהם עובדות בעסק. שתי המשפחות שמתגוררות בפתח תקווה, כבר מזמן הפכו לחברות. לאלי היה מפעל בקלוואה בפתח תקווה משנת 89 ואח"כ מפעל של בצק עלים – 'אליאס בצק עלים'. כשאלי מכר את חלקו במפעל הבקלאווה, היה זה אילן שקנה אותו, וכך הם הכירו. "אחרי כמה שנים, כשהבנו שעם שתי חברות שונות, אחת של בצק והשנייה של מתוקים, אנחנו מגיעים לאותו קהל לקוחות - החלטנו לאחד כוחות – ומאז זה מוכיח את עצמו. הנה, אחת-עשרה שנה אחרי, ומ-40 מוצרים אנחנו כבר משווקים 600".
חלוקת התפקידים ביניהם היא שאלי אחראי על המכירות - השיווק מול הנהגים וכל הטיפול בהוצאת הסחורה; ואילן אחראי על הרכש - קניית הסחורה מול כל הספקים והייבוא.
הם זוקפים את ההצלחה גם להיותם קשובים לדרישות הלקוחות ולהוספת מוצרים בהתאם לדרישות השטח, וגם לחיבור הטוב עם הספקים הגדולים, המשניים והקטנים שאיתם הם "רצים" לאורך השנים באמונה ועבודה משותפת. "העבודה עם השטח כבר מזמן חצתה את הקווים של העבודה – ואנחנו בקשרי חברות והזמנות לאירועים".
האווירה החמה, הקרובה והנאמנה לאורך שנים מאפיינת גם את עובדי החברה – 15 במספר - שעובדים בו לאורך שנים  - ערביי ישראל, עולים חדשים מאתיופיה ומרוסיה - כולם עובדים בהרמוניה, למרות הבדלי הדת והמנטליות. "יש כבוד הדדי גם בחגים וגם במהלך חיי היום יום. בנוסף, יש לנו  שני סוכנים שסוכן אחד היה אצלנו נהג במשך 8 שנים והוא הפך להיות סוכן. שמחנו לקדם אותו, וגם הלקוחות מאוד פרגנו. הסוכן השני נמצא בתפקיד כבר 5 שנים".
שנת 2011 היתה טובה
"למרות כל הדעות, הציפיות והמיתון, שנת 2011,  ברוך השם", הם אומרים, "היתה מצויינת ובתחום המזון בשוק המוסדי והמקצועי כולם עבדו והרוויחו. זהו שוק בריא וטוב. ההפגנות אמנם גרמו להאטה מסוימת אבל היא לא פגע ממש בענף". אלי אומר שלדעתו גם לא יהיה שינוי בענף בשנה הקרובה, אלא אם כן יהיה חלילה משהו ביטחוני שיפגע בכלכלה. הוא מתאר את המחזוריות הקבועה של הענף – בכל שנה מדצמבר עד פברואר, יש האטה ואז עם פורים, פסח, יום העצמאות ול"ג בעומר - שוב יש עלייה ועבודה בשפע. אחר כך מגיע הקיץ עם העליות והירידות שלו".
מגוון כשרויות
כשרויות למוצרים יש להם במגוון בד"צים – הרב רובין, הרב מחפוד, העדה החרדית, הרב לנד"א וכשרות בית יוסף – כדי לתת לכל לקוח את המענה הנדרש לו.
אבוקדו – סיפור הצלחה והפתעות שבדרך
בעקבות דרישת השוק, הם החלו לייבא לפני 3 שנים מחית אבוקדו טבעית, אותה הם מכנים "החמאה של הטבע". אחרי בדיקה מקיפה ממקורות שונים בעולם הם החליטו לייבא את האבוקדו, מזן האס, ממקסיקו – ארץ האבוקדו. "את מחית הגוואקמולה אוכלים שם כמו את החומוס אצלנו" הם מספרים, "ואנחנו מבייאים את הממרח שמיוצר שם עפ"י הטעם האמיתי. הוא מגיע מוכן והוא טוב לשנתיים במקפיא. אחרי הפתיחה, הוא כמו כל אבוקדו אחר – שבועיים במקרר. "הרבה בתי קפה קונים אותו מאיתנו לארוחות בוקר, טורטיות בר קונות אותו ביחד עם שאר המוצרים הנלווים וגם  מפעלי סלטים שמוסיפים לממרח הבסיסי תוספות כמו בצל וביצים למשל".
תחום האבוקדו הוא תחום שהחברה מפתחת כיום, "ואחרי שיצרנו קשר עם מפעל שהוא לדעתנו הטוב בעולם, ואחרי שיש לנו הצלחה מוכחת מול הלקוחות שלנו, אנחנו מתכננים לתקופה הקרובה עוד כמה מוצרים שיפתיעו ויעניינו את הענף".
עוברים לגדול בשוהם
בעוד כשנתיים יעזבו השניים את סגולה ויעברו למקום החדש שאותו קנו באזור התעשייה בשוהם – מקום גדול ומרווח שיאפשר להם להתפתח עם עוד מגוון של מוצרים חדשים בהתאם לדרישות וצרכי השוק. "רכשנו 4,000 מטר, שמתוכם 2,800 מטר ישמשו לנו כמרכז לוגיסטי ואת שאר השטח נשכיר. כבר יש לנו את כל האישורים של משרד הבריאות והעירייה".
חברה קטנה – גדולה
"אנחנו אולי חברה קטנה", הם אומרים, "אבל פועלים, וזו גם התדמית שלנו ובצדק – כמו חברה גדולה". הם מעדיפים את הצמיחה הטבעית בהתאם לדרישות וצרכי השוק. אלי מספר שכבר מזמן יכולים היו לקחת לפחות עוד שני סוכני מכירות ולאפשר להם להצליח יפה – אבל הם מעדיפים, שניהם, להמשיך ולהיות מעורבים בכל חלק במשרד, בשיווק ובמוצרים. "בכל רגע נתון אנחנו יודעים מה יש בחדרי הקרור, ומי הם הלקוחות החדשים. אם היינו גדולים יותר, יתכן שכן שהיינו מאבדים קשר עם הלקוחות ואת השליטה על העסק, ואנחנו מעדיפים את הקשר האישי הצמוד, על פני האצלת סמכויות".
"כן", מסכם אילן, "הניסיון שלנו מלמד שסוד ההצלחה שלנו הוא התמדה בשירות אמין ללקוח. הלקוחות שלנו נהנים ממוצרים באיכות גבוהה ומ'שקט תעשייתי'".  
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים