מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
אפיה בריאה בקלי קלות
פיליס גלזר
 
 

מאפים בריאים וגם אורגניים
כוהנת הבישול הבריא בארץ, בספר המשך לרב-המכר "בישול בריא בקלי קלות"; אפיה ביתית שלצדה התענוג שבניחוח, טעם והזיכרון, עם מוטו של בריאות טהורה ומתונה, ומבלי לפגוע בטעם; ממתכונים מקמח מלא וממתקים טבעיים כמו אגבה וחרובים, ועד מתכונים המשלבים קמח לבן ומלא, סוכר קנים אורגני ואפילו שוקולד וחמאה. לחמים, לחמניות, מאפים מלוחים, מתוקים, עוגות ועוגיות ופרק מיוחד לילדים עם "אלף-בית" אכיל, נחשי שוקולד ו"פיצה" פירות.
הצילומים מרהיבים ולצדם, הסברים מצולמים בשיטת שלב אחר שלב, מידע שימושי וטיפים על אפייה מוצלחת ותזונה נבונה.

160 עמ' , כריכה קשה
צילומים: אנטולי מיכאלו, עיצוב: סטודיו רוג, סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
מחיר 109 ₪. להשיג ברשתות הספרים הגדולות ובחנויות הספרים הפרטיות

איזה כיף לאפות! מעידה על עצמה ועל שכמותה פיליס גלזר כוהנת הבישול הבריא בארץ בספר ההמשך לרב-המכר "בישול בריא בקלי קלות".
הריח של לחם טרי, הניחוח של עוגה נאפית, המראה של מגש עוגיות ביתי היוצא מהתנור... אין מאפה מקצועי שישווה להם. הניחוח, הטעם והזיכרון נשמרים הרבה מעבר לרגע ההכנה או האכילה.

כשאופים בבית, הכיף יכול לקבל בקלות ערך נוסף: בריאות. באפייה ביתית אפשר לשלוט בטיב החומרים, לבחור את המשובחים והמזינים ביותר, ולספק – לצד טעם נפלא – גם ערכים תזונתיים חיוניים לנו ולילדינו.

הסוד של פיליס הוא בריאות ללא קיצוניות. בספר זה היא מלמדת איך לשדרג את הערכים התזונתיים בלי לפגוע בטעם. כך, לצד מתכונים עם קמחים מלאים וממתקים טבעיים כמו אגבה וחרובים, מופיעים גם מתכונים שמשלבים קמח לבן ומלא, סוכר קנים אורגני ואפילו שוקולד וחמאה. אלה ואלה עשירים בוויטמינים ובמינרלים, כשהמינון הנכון של החומרים יוצר טעם נפלא לצד בריאות טהורה.

בתוך הדפים מחכים לכם עשרות מתכונים מקוריים, מלֻווים בצילומים מרהיבים, של לחמים ולחמניות, מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות ועוגיות ואפילו פרק מיוחד לילדים עם מתכונים מקסימים כמו "אלף-בית" אכיל, נחשי שוקולד ו"פיצה" פירות. לצדם תמצאו גם צילומי הסבר בשיטת שלב אחר שלב, מידע שימושי וטיפים על אפייה מוצלחת ותזונה נבונה.

בספר, שהוא שיתוף פעולה בין פיליס גלזר לבין "ניצת הדובדבן", רשת בתי הטבע האורגניים המובילה בישראל, ניכר גם כי ניתן להכין דברי מאפה מגֻוונים וטעימים על בסיס חומרים טבעיים בלבד. אלה כוללים גם מאפים שנחשבים ל"תעשייתים" מובהקים, כמו בייגלה, בורקס, קרקרים ומקלות לחם.

מתוך ההקדמה: "בעיניי, האפייה היא אחת מהנאות החיים: ריחו של לחם הנאפה בתנור, טעמה של עוגה תוצרת בית, השמחה בעיני ילדים שמגלים עוגיות טריות המגיחות מהתנור הביתי... כל אלה הם לא רק חוויות וזיכרונות לכל החיים, הם חוויות וזיכרונות היוצרים את המושג בית.
אבל עם כל הכבוד לריחות ולזיכרונות, המציאות היא שרובנו מעדיפים לקנות דברי מאפה מוכנים ולא ללכלך את המטבח.
ולמה לא? הרי מאפים תעשייתיים הם כל כך זמינים ונוחים והמבחר מגוֻון וגדול. זה נכון, אבל צריך להבין את מלוא המשמעות של הבחירה שאנחנו עושים. כשאנחנו קונים ולא מכינים, אנחנו מוותרים על שני דברים חשובים: על הבריאות ועל זמן איכות עם עצמנו ועם המשפחה. כל כך פשוט. מוצרים תעשייתיים לעולם יכילו חומרי גלם לא טבעיים כמו שומנים מוקשים וחומרי עיבוד, טעם וריח, חומרים משמרים ועוד מספר רב של כימיקלים שאנחנו אפילו לא מכירים.

לעומת כל אלה, המאפים שאנחנו מכינים בבית, שאולי נראים פחות ייצוגיים, אבל אוצרים כל כך הרבה אהבה ותשומת לב, יכולים להביא אִתם גם ערך מוסף של בריאות ולהיות מקור טעים לוויטמינים, למינרלים, לחלבונים ולשאר חומרים חיוניים שבונים ומחזקים אותנו.

המטרה בספר הזה היא לתת אלטרנטיבה שתהיה לא רק בריאה, אלא גם טעימה ומהנה. לכן המתכונים בספר מכילים חומרים טבעיים בלבד, ללא פודינגים, משפרי אפייה וצבעי מאכל. בספר מככבים מוצרים בריאים כמו קמח מלא, קמח כוסמין וסוכר קנים, ותוכלו למצוא לא מעט מתכונים ללא סוכר, ביצים או חמאה כלל. אבל מאחר שאני מאמינה שאוכל הוא קודם כול חוויה קולינרית והוא צריך להיות טעים ונעים לחך, תמצאו גם שילובים של קמח כוסמין וקמח לבן, ממתיקים טבעיים כמו סירופ מייפל טהור עם סוכר לבן, ואפילו כמויות מדודות של חמאה ושוקולד(!). הכול במינון שיוצר טעם נפלא לצד בריאות טהורה.

רוב המתכונים בספר נולדו במטבחי ממש באחרונה, כך שאתם מקבלים אותם חמים מהתנור: עוגיות ברזילאיות בניחוח קפה עם הרבה מינרלים, לחם "ישנוני" שמערבבים ב-5 דקות ושולחים לישון לכל הלילה, עוגה מקסימה מפולי חומוס, פלאפל  בריא שאופים בתנור, פיצה משלושה סוגי דגנים (וגם פיצה מתוקה עם פירות לילדים!), בראוניז ללא קמח, קרקרים בריאים שפשוט נמסים בפה ועוד ועוד. את כולם אפשר להכין - כמוני על טהרת המוצרים האורגניים. כמעט כל חומרי הגלם המופיעים במתכונים קיימים בארץ בצורה אורגנית ונמכרים בכל סניפי "ניצת הדובדבן" ובחנויות טבע אחרות.
ברוכים הבאים לחוויה קולינרית ריחנית, טעימה, מרתקת ובריאה! פיליס".



 
 

הרשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים