מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

משירותי הביטחון אל מאחורי הסירים

לאחר 20 שנות  קריירה מאתגרת במשרד הביטחון יצאה כרמית אלקיים להגשים את החלום, לחבר את התשוקה  לבישול עם האמונה שמה שאנחנו אוכלים  משפיע  על איכות החיים שלנו. שפית אלקיים, היא כיום בעלת חברת "בריא – מזון גורמה פרטי".
 
 
  
חמשת השנים האחרונות בעבודה בשירותי הביטחון בתל אביב גרמו לכרמית אלקיים להבין כי העייפות מתחילה לקנן בה וכי אין לה את היכולת להתמודד כבעבר. עם הבנה זו היא התחילה להפנים כי ספורט לבד אינו יכול לסייע במאזן העייפות וכי יש צורך להתמודד עם הנושא גם בתזונה נכונה.
במקביל למחשבות שהתרוצצו בה על פרישה מהשירות, לקחה אלקיים קורס קאוצ'ינג בטכניון אשר גרם לה להבין שמה שהיא הכי אוהבת לעשות הוא לבשל ולארח. כך נפלה בה ההבנה שזה אכן מה שהיא רוצה לעשות בעתיד. בעקבות כתבה על בית ספר לבישול בריא בניו יורק, ולמרות ההתלבטות הקשה, החליטה אלקיים לנסוע ללמוד שם, למרות שכל הנסיבות היו נגדה: עלות הלימודים, משך הלימודים (חצי שנה), המרחק מבני משפחתה, השפה הזרה וכו'.
כך מצאה אלקיים את עצמה בניו יורק בחורף 2009 לומדת בבית ספר Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts. בגיל 50 התחילה אלקיים מסע מחודש בחיים, ביחד עם תלמידים מכל העולם שגילם הממוצע עמד על מחצית מגילה.  במהלך הסטאז'  עבדה ב-Mercer Kitchen , מסעדה יוקרתית  בסוהו/מנהטן, אחת מהמסעדות של המסעדן ז'אן ג'ורג'. לאחר קבלת הדיפלומה שבה לארץ והקימה את "בריא – מטבח גורמה פרטי".
המטבח של אלקיים עומד כולו על טהרת הבריאות. פשוט, טרי, עונתי, מקומי, יצירתי וצבעוני ומבוסס על חומרי גלם איכותיים בלבד ולא על מזון מעובד, עם עדיפות למזונות מלאים, כפי שהטבע התכוון, כמו שאכלנו "פעם" רק עם כל הידע והיצירתיות שיש היום.
כשף פרטי, מציעה אלקיים לכל משפחה תפריט מגוון למשך השבוע, התפריט נבנה ביחד עם הלקוח, משתנה לפי עונות השנה ומותאם לצרכים ולרצונות של בני הבית.
כ"שף  בריא" צברה אלקיים ניסיון והתמקצעות בבישול תפריט מותאם לאלרגיות שונות למזון: תפריט ללא גלוטן, ללא קזאין, תפריט מותאם לסוכרת, בישול גורמה לטבעונים ולצמחונים. 'בריא' מבשלת בשמחה ארוחות משפחתיות ואירועים קטנים "קייטרינג בריא"  חלבי, צמחוני או בשרי.
כמאמנת אישית, בוגרת הטכניון, מעבירה אלקיים אימון אישי או זוגי  (coaching) למטבח בריא. ביחד מחליטים אלקיים והלקוח לאן רוצים להגיע,על מה מוכנים, או לא מוכנים, לוותר על מנת להפוך את המטבח לבריא יותר, פשוט יותר וטעים יותר. האימון מתקיים במטבח הלקוח במשך כ- 5 פגישות בהן יחד בונים אלקיים והלקוח תפריט משפחתי חדש, "מזווה" חדש וכמובן מתכונים קלים, פשוטים וטעימים. האימון האישי מתאים גם כמתנה להתחלות החדשות בחיים כגון חתונה, הולדת תינוק, מעבר דירה וכדומה. בנוסף, 'בריא' מארחת סדנאות אוכל חווייתיות.
כרמית אלקיים, גרה בקורנית, מצפה בגוש שגב, נשואה למעוז ואימא לסתיו, מיקה ואבישג.  
ספרי לי, מי את - השפית והבנאדם.
אני בת 50, נשואה עם שלושה ילדים, גרה בגליל.  בגיל 48 עשיתי שינוי בקריירה ונסעתי ללמוד בישול בריא בניו יורק. לאחר הסטז' וקבלת הדיפלומה, שבתי לארץ והקמתי את "בריא-מטבח גורמה פרטי". אני מבשלת ארוחות בריאות ללקוחות פרטיים למשך השבוע (שף פרטי / שף משפחתי), מאמנת אימונים אישיים במטבח של הלקוח למטבח בריא, מדובר בחמש עד שבע פגישות אישיות בהן אנחנו בונים "מזווה בריא", מבשלים מתכונים מהירים ובונים תפריט שבועי אשר מותאם למשפחה ולצרכים שלה ומעבירה סדנאות בישול.
איך בכלל הגעת לתחום?
תמיד אהבתי לבשל, תמיד אהבתי לארח אבל לא דמיינתי שאחרי 20 שנות קריירה בתפקיד ניהולי בשרותי הביטחון  אעשה שינוי כל כך דרמטי  ואלמד לבשל באופן מקצועי.
לאחר שנים רבות של עבודה מאומצת, הבנתי שבישול עושה אותי שמחה, ולהאכיל אנשים עושה אותי מאושרת...
לגמרי במיקרה נתקלתי בכתבה על בית ספר לבישול בניו יורק אשר מתמחה כבר 30 שנה בבישול בריא וידעתי שזה המקום להתחיל בו קריירה שנייה.
נסעתי לניו יורק, לבד, המשפחה נשארה בארץ, ולמדתי ב Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts במסלול להכשרת שפים. על מנת לקבל את הדיפלומה עשיתי סטז' ב-Mercer Kitchen בסוהו, אחת מהמסעדות של ז'אן-ז'ורז' .
 אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
ללמוד בישול בניו-יורק, להכיר את כל הגישות, להרחיב אופקים קולינריים ולחזור לחומרי הגלם שלנו – זה מתכון מנצח.
האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
טרנד הוא דבר חולף. בריאות לא. נראה לי שאנחנו עמוק מאד בהבנה שמה שאנחנו אוכלים משפיע על איך אנחנו מרגישים. בישול בריא הוא כבר מזמן לא "נישה". אני פוגשת לקוחות שמעוניינים לעשות את השינוי אבל לא מצליחים לבד. לבישול הבריא יש דימוי של בישול מורכב ויקר – דבר שאינו נכון.
 
עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא? האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות 'בריאות'?
האמת שלא צריך להתאמץ, חומרי הגלם כל כך איכותיים ומגוונים: בורגול, קינואה, עדשים, שעועית, אורז מלא, ירקות ופירות... בישול בריא חייב להיות טעים ויפה בדיוק כמו כל בישול. הכיף הגדול, אותו אני מלמדת באימונים אישיים הוא "להבריא מתכונים" אהובים לא לוותר עליהם. לדוגמא, לאפות קוביות חצילים במקום לטגן, או להכין מרק קרם פטריות, או בטטה ללא שמנת וקמח.
האם זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, מחבל לנו באפשרות להתמקצע בתחום?
ריבוי טעמים, עדות ועמים רק גורם לעושר רב יותר במטבח. אני גרה בגליל, בשכנות לשווקים בנצרת, בכפר יסיף ובעכו, ואני רק לומדת בכל פעם מחדש. מלוחיה, עולש, עלי סלק כאלה ותרד כזה.
עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
לא.
קולגות מוערכים בתחום, יש? מי?
מאד מתחברת לתפישה של farm to table  שמיושמת במצפה הימים. אוכלים את מה שיש בגינה - עונתי, טרי, מקומי.
מבשלת גם בבית?
כל מתכון חדש, כל רעיון, כל חיבור חדש – קודם כל בבית.
מהו סגנון הבישול שלך?
אני קוראת לבישול שלי Traditional food  (בעברית זה נשמע "אוכל מסורתי") הכוונה לדרך שבה בישלנו פעם, ללא מזון מעובד, להכין הכול לבד, מחומרי גלם מעולים.
מה את הכי אוהבת לאכול?
המטבח ההודי הוא האהבה הגדולה שלי. המון תבלינים, המון ירקות, דגנים וקטניות. תענוג.   
קורס הבישול הראשון שלקחתי, הרבה לפני שחשבתי על בישול כמקצוע, היה בהודו, על גג בניין, טבח ופתיליה. 
ומה לא אוהבת?
אין דבר כזה. מנסה הכול.
מה הכי אוהבת לבשל?
ירקות וקטניות: מאוהבת בעדשים בכל הצבעים.
והכי שונאת?
אודה למי שמוכן לאפות במקומי... 
מה החיסרון במקצוע?
כאבי גב...
מה הכי כיף במקצוע?
החירות לעשות את הדברים בדרך שלי. 
יש לך עצה טובה למתחילים בתחום?
אף פעם לא מאוחר מדי.
משפט על הסועד הישראלי?
מאתגר.
איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
מקום משלי, בגליל, בו אפשר ליהנות גם מאוכל פשוט, טעים ובריא וגם מקום ללמוד בו.      
מתי תגידי 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
רק התחלתי ...נו, באמת!
ומשפט סיכום...
אוכל הוא כמו זוגיות, שום דבר אינו מובן מאליו...
 








 
 הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים