הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
המאסטרים החדשים של מכללת השף

מחזור נוסף של קורס מאסטרים מתקדם בטבחות הסתיים בסניף תל אביב של 'מכללת השף'. עוד 20 בוגרים, שעמדו בכל מטלות הקורס, יכולים להתהדר - ובזכות - בתואר 'שף'. עוד תשמעו עליהם.

שרות מזון+
 
 


הכשרת הטבחים והפיכתם לשפים בישראל קפצה מדרגה בשנים האחרונות לאחר שמחזור נוסף של קורס מאסטרים מתקדם בטבחות הסתיים בסניף תל אביב של מכללת השף. הקורס היוקרתי והמושקע נותן ל- 20 טבחים את האפשרות הייחודית להשתדרג  ולהתמקצע עוד יותר בתחום. אפשרות שכמעט ולא הייתה להם לפני כן.

קריירה במבט קדימה

אדווה שוקרון שעובדת כטבחית באינטל והינה בוגרת קורס טבחות של בסניף באר שבע של המכללה, יונתן אלקריף שעובד כטבח ותיק במלון שרתון ונועם דעבול מקייטרינג שולץ היו בין 20 התלמידים של קורס המאסטרים, אשר החליטו למנף ולשדרג את יכולותיהם הקולינריות בדרכם במעלה סולם הקריירה. הקבלה שלהם לקורס לא הייתה מובנת מאליה. הם חויבו לעבור מבחן קבלה הדוגם את רמת ידיעותיהם בטבחות ובהתאם לכך נבחנה התאמתם וכשירותם להשתלבות בקורס. בנוסף נדרש מהם להיות עם שלוש שנות ניסיון במקצוע לפחות.
מכללת השף שעשתה בשנים האחרונות מהפכה קונספטואלית בתחום לימודי הקולינריה בישראל על ידי יישום מתודולוגיות חדשניות, ושילוב של לימוד תיאורטי עם עבודה מעשית במטבחים וסטאז', הכניסה את הגישה גם למאסטרים, כדי שהחוויה הלימודית תרחיב את היכולות של הטבחים ותאפשר להם להמריא לרמות חדשות של יצירתיות בבישול.

עם הפנים לעולם הקולינרי

לימור גנות, מנכ"לית רשת מכללות  השף, שהתוותה את התוכנית הפדגוגית  ביחד עם צוות המכללה, מספרת על החשיבה שעומדת מאחורי התוכנית: "מנסיעותינו ברחבי העולם לכנסים מקצועיים ובאמצעות הקשר שלנו לעולם הקולינריה בחו"ל, אנו חווים את הטרנדים ואת החדשנות של עולם הבישול והמסעדנות. העדכון השוטף אפשר לנו להתמקד בתוכנית לימודים שממזגת את הכאן והעכשווי עם מה שקורה מסביבנו. וכך הסטודנטים שמשתמשים בחומרי גלם מקומיים מהמשובחים ביותר עוסקים במתכונים של המטבח הישראלי המודרני לצד סדנאות וטכניקות בישול ממטבח הגורמה הצרפתי ושיטות מתקדמות מהבישול העילי".
בנוסף לידע הנרחב בתחומי הבישול לקחו במכללה בחשבון גם שהלימודים יאפשרו לטבחים לשדרג את עצמם במידה וירצו לפתוח עסקים פרטיים כמו קייטרינגים, מסעדות שף, או במידה וירצו להיכנס לתחום הייעוץ הקולינרי. ולכן כלכלנים ומומחי תזונה נרתמו לעניין והושם דגש על כל התהליך של בניית עסק גסטרונומי מראשיתו עם כל התחשיבים הכרוכים בהשקעה בעסק: עלויות בניה, הצעות מחיר, קונסטרוקציה, תכנון מטבח, תכנון ועיצוב הפנים. ולאחר מכן תכנון התפריט של המסעדה עם התחשבות בעלויות של הפרודוקטים, שווק העסק בעיתונות ובאינטרנט תוך שימוש במודלים מתקדמים של שיווק ברשתות חברתיות, בניית תפריטים לאירועים ומקסום הערך הכלכלי של כל אירוע.

להרחיב את האופקים

השף בן נרושביץ, שבתפקידו היומיומי מנהל את סניף תל אביב של רשת מכללות השף, הוביל את הצוות הפדגוגי. שף נרושביץ הוא בוגר ה-FRENCH CULINARY INSTITUTE  שבארצות הברית, עם ניסיון והבנה נרחבת של עולם הקולינריה בארץ ובחו"ל. נרושביץ מדגיש כי מטרת ההכשרה היא לקחת את הטבחים ולהפוך אותם למאסטר שפים על ידי כך שבאמצעות מה שלמדו הם יוכלו להחדיר את החדשנות בעסקים שהם עובדים בהם כיום, או בעסקים עתידיים שיפתחו וייתנו ייעוץ. "החוויה שהם עברו אצלנו במהלך ההכשרה אמורה לפתוח להם את הראש ולהקנות להם את הכלים כדי לראות את עולם הקולינריה במבט של 360 מעלות במקום מה שראו לפני כן".

מכללת השף: בתנופה

במכללת השף משדרגים את הקורסים כל הזמן. "התחום שלנו הוא דינמי ומרתק", מדגישה לימור המנכ"לית, "אי אפשר לשמור על שיגרה. השטח כל הזמן מבעבע והלקוחות שלנו, קרי הסטודנטים, רוצים כל הזמן להתעדכן בחידושים. הם צמאים לידע חדש. גם ההפריה בין טבחים מוכשרים שהגיעו אלינו מכל רחבי הארץ כאשר לכל אחד מהם ניסיון וידע משלו הפרתה מאד. נוצרו חברויות וקשרים חדשים בין התלמידים מה שעשוי להביא בעתיד לשיתופי פעולה ואולי גם לקשרים עסקיים מניבים."
ההרשמה לקורס המאסטר בעיצומה והדרישה רבה. במכללה שוקדים אולי לפתוח קורס נוסף באחד מחמשת הסניפים של המכללה כך שתהיה הזדמנות לשפים נוספים ללמוד. אך לימור מבהירה כי סניף תל אביב נמצא שתי דקות הליכה מרכבת ההגנה כך שהנגישות לסניף קלה ביותר.

תעודת הסמכה בינלאומית

מכללת השף הינה מכללה ייחודית מסוגה ופועלת בשיתוף עם התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל (ICPA). המכללה מכשירה ונותנת מענה מקצועי בתחומי הטבחות, הקונדיטוריה, ניהול עיצוב והפקת אירועים, תחומים המבוקשים ביותר כיום. הלימודים מתקיימים באווירה מלונאית עם דגש על תוכניות לימודים מקיפות המותאמות לארץ ולעולם, מרצים בעלי שם וכיתות לימוד מאובזרות במיטב הציוד ועמדות עבודה נוחות. בגמר הקורס מוענקת תעודת מקצוע שעשויה לפתוח בפני המשתתף אפשרויות תעסוקה. כמו-כן הסטודנטים שמלאו את התחייבותם יקבלו תעודת הסמכה מקצועית בינלאומית, בחסות התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל ICPA והאיגוד הבינלאומי לשפים והקונדיטורים IACP.

 

 

 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים