הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
האם בריא לאכול שוקולד ?
הכותבת: אורנית יונה, תזונאית קלינית B.Sc, ברשת סטודיו C 
 
 


שוקולד הוא אחד המזונות הטעימים והאהובים עלינו ביותר. עם זאת, אנו נוטים לפתח אליו רגשות מעורבים, מרשים לעצמנו רק סוגים מסוימים, מרגישים חוסר שליטה לאחר שאכלנו ובעיקר מנסים להימנע ממנו למרות אהבתנו הגדולה אליו. האם כל כך נורא לאכול שוקולד?
שוקולד אומנם מכיל כמות גבוהה של סוכר פשוט, שומן רווי, הוא מעובד ולעיתים מכיל גם כימיקלים נוספים שמזיקים לבריאותינו.
מצד שני ישנם עשרות מחקרים אשר מצביעים על יתרונותיו הבריאותיים. מוצקי הקקאו, שנמצאים בעיקר בשוקולד המריר, מכילים נוגדי חמצון מסוג פלבנואידים אשר :
• תורמים לתפקוד כלי הדם
• מורידים את לחץ הדם
• מפחיתים קרישת דם
• ומשפרים מצב טרום סכרתי
מחקרים נוספים מראים כי אכילה יומית של שוקולד מריר עשויה להקל על תסמיני מחלת התשישות הכרונית (CFS) ולשפר את מצב הרוח שלנו. החוקרים מראים כי הסיבה לכך היא שהשוקולד מגביר פעולה של נוירוטרנסמיטורים כדוגמאת סרוטונין, האחראיים לוויסות מצב הרוח והשינה. 
מבחינת שמירה על משקל, באף אחד מהמחקרים לא נראתה עלייה במשקל בקרב המשתתפים אך גם לא צוינה כמות השוקולד הנצרך.
אז ראינו כי לשוקולד המריר תכונות בריאותיות אך מה בדבר שוקולד חלב או לבן?
אמנם המחקרים לא מראים יתרון בריאותי להפגת עייפות או שיפור מצב הרוח באכילה יומית של שוקולד לבן או חלב אך הרבה מאיתנו אוהבים אותם יותר. על מנת לשמור על משקל ולהנות משוקולד כל יום גם בזמן דיאטה – להלן מספר המלצות:
• לשמור את השוקולד לאחרי הארוחה – אכילת שוקולד שאנו רעבים תביא לחוסר שליטה.
• לקרוא תוויות מזון – יש לנו נטייה לקרוא תוויות כשמדובר על אוכל אך לא לקרוא כשמדובר על מתוקים אולם ניתן למצוא מתוקים רבים רזים יחסית וטעימים לא פחות.
• קנו אריזות אישיות, כך קל יותר לשים לב לכמות שאכלנו גם אם לקחנו 3.
• נסו להקדיש תשומת לב למתוקים – שבו ותתענגו ואל תאכלו תוך כדי ריצה.
• תרשו לעצמכם. הימנעות ממושכת גם היא מביאה בסופו של דבר לחוסר שליטה.
לשוקולד יש יתרונות וחסרונות, ההמלצה העיקרית שלי אליכם היא לשים לב מה השוקולד עושה לכם. מעבר לכך שהוא טעים, אם הוא נותן לכם מצב רוח או גורם לכאב ראש, אם אתם נהנים ממנו או מרגישים שאתם יוצאים משליטה עם כל טעימה קטנה ואיזה סוגים של שוקולד נותנים לכם סיפוק מקסימלי אך אתם מרגישים שאתם יכולים גם לעצור בזמן.

בתיאבון!
 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים