מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דבוש: חם אש

שווארמה הוא האוכל האהוב ביותר בישראל. יותר מפלאפל. רשת דבוש מייבאת תנורים שיאפשרו ליהנות עוד יותר מהמאכל הזה גם במקומות לשאוורמה, בתי מלון ואולמות אירועים -  באיכות טובה, בחיסכון של אנרגיה ועם מפרט טכני מקצועי. המרצדס של תנורי השווארמה

תמר פריד

 
תנור קרמי

תנור חשמלי

תנור גז

תנור גז ביתי

תנור חשמלי ביתי

פגשנו את חנן דבוש, הבעלים של רשת דבוש, כדי לשמוע על תנורי השווארמה של חברת POTIS שהם מייבאים באופן בלעדי מגרמניה מאז חודש ספטמבר. "POTIS היא החברה הגדולה ביותר בעולם למכירת תנורי שווארמה", מספר חנן, "והיא נמצאת בכל העולם ומוכרת כ-500 תנורים בחודש. מכשירי החברה נמכרים בגרמניה ולמעשה בכל אירופה וכמובן גם בתורכיה. עכשיו הם נכנסים גם לארה"ב. לאחרונה, כשהיינו שם בביקור שמענו שהם אפילו מכרו לצפון קוריאה חמישים מכשירים. זו הפעם הראשונה שהם נמכרים בארץ".
התנורים נמצאים באופן פעיל ברשת דבוש, רשת מסעדות הפועלת מזה 11 שנה, ויש לה שלושה סניפים: שניים בתל אביב ואחד בראשון לציון; הם נמצאים באופן פעיל גם ברשת קאבא ובבתי מלון שונים ברחבי הארץ, שם הם חלק מהבופה והבר של הבריכה, ובאולמות וגני אירועים – "ואנחנו מקבלים מהשטח פידבקים מאוד חיובים", הוא אומר בסיפוק. "אנחנו מייבאים שני סוגים עיקריים של תנורים הפועלים על חשמל ועל גז ובגדלים שונים: משבעה ק"ג ועד 120 ק"ג של בשר על השיפוד".
מאסיבי וקומפקטי
מה שמייחד את החברה, מסביר חנן, שהתנורים שלהם הם גם מאוד חזקים ומאסיביים – הם בנויים מפלדת אל-חלד, אבל הם גם מאוד קומפקטיים, לא מגושמים נוחים לעבודה ולכן משתלבים היטב בסביבת העבודה. הקומקפטיות של התנור הופכת אותו לנייד - קל להעביר אותו מנקודה לנקודה כך שהוא נמצא בחדר האוכל בצהריים ובערב בבריכה.
חלק מיעילות השימוש בתנורים הללו מתבטא גם בחיסכון באנרגיה שההשלכה של נושא זה היא גם חיסכון בתקציב. מה ההבדל בין תנור הגז לתנור החשמל?
איכות הבעירה של תנורי הגז  
התנורים הפועלים על מבערי גז, בנויים על בסיס חרס מיוחד ובו יש חורים מאוד מאוד קטנים שנותנים ניצולת גבוהה של בעירת הגז. המשמעות היא צלייה איכותית ואחידה של שטח הפנים של הבשר. העוצמה הזו ויכולת הפיזור הנהדרת מאוד חסכונית בגז. כלומר, מתקבלת צלייה מהירה אבל גם חסכונית באופן משמעותי בצריכת הגז.
היתרונות של תנור החשמל
התנורים הפועלים על חשמל מתאימים לבתי מלון, אולמות ומקומות שקועים ונוספים בהם אסור להכניס גז. גופי חימום של תנורים אלו משולבים באבני לשם. אופן הפעולה שלהם - כמו של אבן פיצה – שהן אוגרות חום ושומרות עליו. כלומר, גוף החימום לא רק מוציא חום ומבשל, אלא גם אוגר את החום וכך יש המשך רציף של אנרגיה לחימום גם כשהתנור לא בשיא עוצמתו. שוב, מרכיב חשוב בחיסכון באנרגיה. יתרון נוסף הוא שיטת העבודה והניקוי. ניתן בקלות לפרק את גופי החימום ולשטוף את אבני הלשם.
בקרוב, הוא אומר, אנחנו עומדים להביא ליין של תנורי חשמל קרמיים. מה שמאפיין אותם זה משטח ישר של זכוכית שנשטף בסוף היום בקלות.
חיסכון באנרגיה
כיום, בתי עסק מחפשים חיסכון אנרגיה, מסביר חנן, ועבורם זהו שיקול בעלות מול תועלת של מסעדה. אנשים כן שמים היום לב לחיסכון באנרגיה, גם של מים גם של חשמל וגם של גז. לכן הם  מקפידים ורוצים לקנות מכשיר חסכוני.
ליין ביתי במפרט מוסדי
בנוסף לליין המוסדי מייצרת חברת POTIS גם ליין ביתי של תנורים חשמליים ותנורי גז של עד 7 ק"ג שרשת דבוש כבר מייבאת. חנן מסביר שמה שמיוחד בהם לעומת מה שקייים היום בשוק הוא שהמפרט הטכני שלהם זהה לזה של המכונות המקצועיות המוסדיות. זהו תנור "לכל החיים ממש", הוא אומר, הוא מאוד מסיבי. רמת הצלייה שלו אחידה והוא חסכוני בגז. הוא קל לתפעול ונייד. הוא מיועד לבתים פרטיים ולקייטרינגים קטנים. העובדה שהוא בעל אותו מפרט טכני כמו הליין המקצועי הופך אותו אמנם להרבה יותר יקר מהקיים בשוק – אבל זהו: "המרצדס של תנורי השווארמה". 
למה שווארמה?
"אין ספק ששווארמה הוא המאכל האהוב ביותר והנמכר ביותר בארץ, יותר מפלאפל. זה אוכל שישראלים אוהבים. במסגרת ההתייעלות שלנו היינו הראשונים להביא את הרובוטים ואת הקופות הממוחשבות. היום, כשלקוח מגיע לקופה, ההזמנה עוברת דרך המחשב באופן אוטומטי לפס הייצור".
האם מזה משנה את אופי המקום?
 "אופי העבודה משתנה, אבל הטעם  - הטעם נשאר".
הצלחת הרובוט
"התנורים משולבים גם ברובוטים, אותם אנחנו מייבאים מתורכיה כבר יותר משנה", הוא אומר, "גם הם של חברת POTIS. אנשים מאוד אוהבים את הרובוט שבדוכן. הם אוהבים את החיתוך הדק, ללא מגע יד אדם. זה גורם לתחושה יותר נקייה כשעובד לא מזיע על השיפוד. התפעול שלו נעשה עם שלט וזה פשוט התבקש בענף. בכל התחומים האחרים של פיצות והמבוגרים יש כבר מכונות אוטומטיות ואין ספק -  הרובוט באמצעות תהליך של אוטומציה משפר את המוצר".
 ברשת דבוש מתכוונים להמשיך לחדש ולהוביל את התחום, לפתוח עוד סניפי רשת ולהגדיל את המכירות בארץ. 
  


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים