מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

במקום חלמון

חברת CARGILL העולמית, פיתחה את העמילן C*EmTex  אמולסיפייר כתחליף לחלמון ביצה, על מנת לתת לצרכן מוצר בריא יותר,  מופחת כולסטרול. כל הפרטים

 

 תמר קפלן*
--------------
*טכנולוגית מזון, חברת דורמקו בע"מ נציגת CARGILL בישראל

שימוש בעמילנים נועד לתת למוצרים תכונות שונות, כגון: מרקם, קשירה, עיבוי, הסמכה וייצוב.
ניתן לבצע שינוי כימי או פיזיקאלי בעמילנים המעניק להם יתרונות פונקציונאליים ביישומים מסוימים. ניקח כדוגמא את יישום האפייה, שבה תורם חלמון הביצה לשיפור עמידות הבצק, שיפור תחושת הפה וכן להארכת חיי המדף של המוצר הסופי.
פיתוח העמילן C*EmTex  נועד על מנת לתת לצרכן מוצר בריא יותר ואפשרות ליצרנים לציין על גבי התווית הצהרת ערך תזונתי כגון: מופחת כולסטרול.  כמו כן, המוצר בטוח יותר לצרכנים, הסכנת להמצאות חיידק הסלמונלה או חיידק ממשפחת ה-e.coli  והעלול לגרום להרעלת מזון – מופחתת.
העמילן הינו מעובד (E-1450) ומיוצר ע"י עיבוד של waxy maize. במבנה העמילן צד הידרופילי וצד ליפופילי, המקרבים אותו בתכונותיו לחומרים אמולסיפיירים (מחליבים).
העמילן יכול  לקשור אליו הן מים והן שמן מה שהופך אותו לחומר מקשר חשוב בתהליך ייצור המוצר הסופי.
ככזה, העמילן יכול ה-EmTex    להחליף ביצים, גומי ערביק  וכן את השימוש בסודיום קזאינט שמקורו בחי.
השימוש בעמילן שעבר שינוי כאמולספייר בתחליף של עד 50% ביצים, אינו מצריך שינויים בתהליכי האפייה הרגילים. בממרחים ורטבים, ניתן להחליף 100% של חלמון הביצה ללא שינוי באיכות המוצר.
הוספת ה- EmTex   משפרת את חיי המדף של העוגה, החלפת הביצים בעמילן מקנה לעוגה נפח ועסיסיות.
המוצר הסופי בריא יותר שכן מכיל פחות כולסטרול ובטוח יותר עם סיכוי נמוך להמצאות סלמונלה.
איכויותיו: EmTex  בעל תכונות מצוינות ביצירת תחליב, בעל טעם ניטרלי, נותן צמיגות גבוהה, עמיד בתהליכי גזירה, מתאים ליישומים שונים באפיה, רטבים (צירים) ממרחים וכן אנקפסולציה.
קיים בשתי גרסאות: לבישול  06328 Cook Up ; אינסטנט 12688 Instant (roll dried)

* * *
יתרונות העמילן לבישול:
מתפזר בקלות בבצק, מעודד צמיגות גבוהה בבצק, עמיד בכוח גזירה בזמן ערבוב הבצק, טמפ ג'לציה 65 מעלות, מתאים לעוגות ספוג, תחליף לביצים עד 50%, משפר את פריכות הפירורים.
יתרונות העמילן אינסטנט:
יוצר צמיגות גבוהה יותר ומהירה בבצק, אמולספייר טוב, משפר את הפירורים.

 

 

 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים