מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף אלירן עמר
שף במסעדת גורמה אקספרס שי ודרור
 
 


מי אתה, שף אלירן עמר?
שמי אלירן עמר, בן 30, נשוי פלוס שלוש לאישה מקסימה בשם שירה. היום אני שף סוג 4 במסעדת גורמה אקספרס שי ודרור, במגדלי לוינשטין בתל-אביב.

איך בכלל התגלגלת לתחום?
קודם כל תמיד אהבתי לבשל ולראות תוכניות בישול. סבא שלי, זכרונו לברכה, היה שף של חברת צים, ותמיד הייתי מסתכל עליו, ועוקב אחר כל מה שהוא עושה. זאת בעצם הייתה ההתחלה. למדתי ממנו לבשל טעמים  אותנטיים, למדתי ממנו שיטות עבודה ועוד. סבתא שלי, שתחיה, סבתא מסודי, גם היא הייתה שפית ועבדה במפעל פולגת בקרית גת. אני זוכר שתמיד הייתי סקרן בכל הקשור למטבח, ואהבתי לראות, לשאול ולחקור  גם אותה, כדי להבין גם ממנה את כל סודות המטבח והבישול. זה היה משהו טבעי עבורי. רציתי תמיד לדעת עוד ועוד בתחום. אז החלטתי ללמוד להיות שף ונרשמתי ללימודים בבית הספר תדמור.
מאז החיידק לא עזב אותי; עבדתי בהמון מקומות - מסעדות, אולמות, בתי מלון ועוד. צברתי תוך כדי העבודות השונות, במקומות שונים המון ניסיון. עם הניסיון הגיעה גם ההצלחה: הייתי שף ב'קפה קפה' באשדוד, הייתי סושף ב'קראון פלזה', שף ב'קפה ג'ו', שף ב'אולמי אליסון' ברמלה, שף במסעדת שיפודים באשדוד, שף להכנת אוכל למטוסים ועסקים ועוד המון מקומות. היום אני שף מסעדת 'גורמה אקספרס שי ודרור' במגדלי לוינשטין בתל-אביב.

מה אתה יכול להגדיר כהתמחות שלך?
ההתמחות שלי היא בשרי וחלבי והמון נגיעות של קינוחים. מנת הדגל שלי היא חזה עוף ממולא בכבד אווז, פטריות, בצל וסילן (ראו מתכון).

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
בהחלט כן. אפשר להצליח בארץ בבישול, בלי קשר למה שקורה בחו"ל. בכלל אני חושב שאנחנו לא נופלים מאף מדינה ברמת הבישול, יש לנו את כל הכלים הדרושים, השפים הכי מוצלחים וחומרי הגלם מהמוצלחים ביותר בעולם.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
טרנד? בכלל לא הייתי אומר. פעם אולי - היום כולם רוצים לאכול בריא, בלי שמן, פחות שומן ותבלינים. יש היום את כל שיטות הבישול לכולם. בשורה התחתונה - היום אנחנו חיים בחברה שכולם רוצים לאכול בריא ופחות שמן ואוכל טעים ומוצלח.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
כל דבר אפשר לבשל טעים, תלוי איך מבשלים...

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
לדעתי זה דווקא טוב שיש עדות וטעמים ושיטות לבישול. אני מת על זה, ואוהב ללמוד מכל אחד לבשל ולראות שיטות, כי אני מאמין שיום אחד כל דבר שאנחנו לומדים, זה לטובתנו.

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
כבר סיפרתי קודם שסבא שלי היה שף של צים חיפה וסבתא שלי הייתה שפית של פולגת בקרית גת, מהם לקחתי את כל הכוח להצליח ולהתקדם בחיים, בעזרת השם.

מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
השפים שיש לי הכי כבוד אליהם - השף שלום קדוש והשף חיים כהן.

מבשל גם בבית?
אני מבשל המון בבית, בכיף. 

מהו סגנון הבישול שלך?
סגנון הבישול שלי הוא מורכב. אבל בסך-הכול אני אוהב לבשל הכול, במיוחד אוכל מזרחי.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני אוהב לאכול קציצות של סבתא שלי, עם בשר ורוטב הכי טעים בעולם.

ומה לא אוהב?
אני הכי שונא מיונז.

מה החיסרון במקצוע?
חסרון? שאין כבוד בארץ לשפים טובים.

ומה הכי כיף?
היצירתיות; לעשות כל יום מנות חדשות, מתכונים חדשים.

אלירן, מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
זה יפה שיש תוכניות בישול ונותנים לכולם לבשל ולהצליח, זה מקדם אנשים לקום, לבשל, ליצור דברים, להשקיע ולעשות דברים שהם לא ניסו לעולם. כל תוכנית בנושא תבורך.

ספר לי, מי אתה? השף והבנאדם...
אני בחור מאוד רציני,  ושמח בעבודה. מאוד אוהב לעזור לטבחים ולקדם אותם, ולראות אותם מצליחים. ההצלחה שלהם - זאת ההצלחה שלי. הכי חשוב לי בחיים זה להמשיך קדימה ולהתקדם במקצוע.

 יש לך עצה טובה למתחילים?
ללמוד מכולם ולקחת מכולם הכול, שכן בעתיד עוד תלמד ליישם את מה שלמדת ולהשתמש במשהו מהדרך שלהם.
 
מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
ברגע שאני אהיה שף בית מלון, יתכן שאני אגיד שהצלחתי להגשים לי את חלום הילדות.

משפט על הסועד הישראלי?
כמו בכל עניין - יש לו המון תלונות על כל דבר.

איפה נמצא אותך בעוד 10 שנים?
בעזרת השם, שף של בית מלון גדול בארץ ובעלים של מסעדה מצליחה.

והחלום הפרטי?
החלום שלי זה שיהיה שלום במדינה.

מילה אחרונה?
לסיכום, אני מאמין שכולם עם כוח רצון יכולים להצליח בחיים בכל דבר, ולכל אלה שיש להם חלום - לכו על זה, בסוף תגשימו אותו.

 

 

הרשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים