מבזק  חדשות
 

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

ספר חדש על טעמים בגליל ובגולן

 כולל עשרות המלצות למסעדות ומתכונים  של מיטב השפים בצפון


בימים אלה יצא לאור ספר חדש על טעמים בגליל ובגולן מאת אלינוער רבין. הספר נתרם למרכז הרפואי זיו בצפת לכבוד חגיגות מאה שנים להקמתו וכל ההכנסות ממכירתו קודש לקידומו ופיתוחו של המרכז הרפואי.
כל המעורבים בהפקת הספר עשו זאת בהתנדבות: רוני בר, בתה של אלינוער עצבה את הספר, לילי ורד תרגמה לאנגלית, אביהו שפירא אחראי לחלק ניכר מצילומי החוץ ואתו רינה נגילה, טל גליק, עומר שביט וצלמים נוספים מהאזור. מוטי פישביין צילם את המנות שמתכוניהן נתרמו לספר על ידי מיטב השפים תושבי הצפון.
 הספר הוא מסע בנופי הגליל והגולן וכולל מפגשים, מראות וטעמים. יש בו יותר משישים המלצות לביקור ובילוי בגליל ובגולן, ביניהן ארבעים המלצות למסעדות כמו: מוסקט במצפה הימים, חוות בת יער בעמוקה, בית שלום במטולה, המכשפה והחלבן בנימרוד, מסעדת הבוקרים במרום גולן, קופי ענן במרום גולן, חרובא בכפר חרוב, ומתכונים של השפים.
בספר 240 עמודים והוא יימכר ברשתות הספרים ובאתר המרכז הרפואי זיו.
 
אלינוער רבין, כתבה וערכה ספרי בישול רבים, ביניהם "עוף", "פירות", "מטבח השף", "40 עד 40". לאחרונה יצאו לאור ספריה "ארוחת בוקר" ו"השוקולד שלי". כיום משמשת אלינוער רבין ראש הסניף התל אביבי של "סלואופוד".
 
 
 מסעדת הבית של רפא - ראש פינה
 
קדרת כבש
 
החומרים ל- 4 מנות:
 
2 ק"ג צוואר כבש פרוס, מנוקה משומן (שומרים את השומן)
שמן זית
1 צרור גבעולי סלרי חתוכים גס
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1/2  כוס ציר עוף
מיץ מ-3 לימונים
1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
 
ההכנה:
 
מטגנים בשמן זית את שומן הכבש עד שהוא משחים. מוציאים את השומן מהסיר.
מגבירים את האש ומטגנים בשמן שנותר בסיר את צוואר הכבש מכל הצדדים. מעבירים למסננת.
שופכים את השמן מהסיר ומוסיפים לתוכו כוס מים. מחזירים את הסיר לאש ובעזרת כף עץ שטוחה מגרדים היטב את תחתית הסיר. מוסיפים את ציר העוף וטורפים היטב כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים חצי ליטר מים ומרתיחים למשך 2 דקות. מעבירים את הנוזלים לקערה ומקררים.
מרפדים תחתית של סיר כבד ברצועות סלרי, מכסים בנתחי צוואר כבש ומתבלים במלח ופלפל. חוזרים על השכבות – סלרי, כבש ותיבול, עד שכל הבשר מונח בשכבות. יוצקים מעל את מיץ הלימון. מוסיפים מים עד אמצע שכבת הבשר העליונה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה, עד שהבשר רך.
 
טעם קדרת הכבש צריך להיות חמצמץ. יש לבדוק במשך הבישול אם יש צורך בהוספת נוזלים.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ומבשלים כחצי שעה, עד שהתרככו.
בתום הבישול מעבירים את התבשיל לקדרת חרס ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
 
 
מסעדת בית שלום במטולה
 
פורל ממולא עשבי תיבול, לימון ועגבניות מיובשות
 אפוי בתנור עצים
החומרים ל-4 מנות:
 
4  פורלים טריים ונקיים
עלי כוסברה קצוצים
עלי פטרוזיליה קצוצים
8  גבעולי תימין, רק העלים
8  ענפי זעתר, רק העלים 
10  עגבניות מיובשות לחות חתוכות לרצועות דקות
1  לימון בינוני חתוך לרבעי פרוסות דקות
4  כפות שמן זית
3  כפות מיץ לימון
מלח גס ופלפל גרוס
 
ההכנה:
 
מערבבים יחד את כל עשבי התיבול, העגבניות המיובשות והלימון הפרוס. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים היטב את הפורלים בתערובת ומניחים בתבנית מתכת. מורחים את הדגים בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים.
אופים 25-20 דקות בתנור עצים, לא קרוב מדי למקור החום, או בתנור ביתי, ב-200 מעלות, עד שבשר הדגים אטום.

 


 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים