הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

זהב ישראלי ברומניה


 הרבה כבוד הביא צוות השפים הישראלי, שהשתתף בתחרות הקולינריה שהתקיימה לאחרונה בטרנסילבניה, רומניה. בתחרות השתתפו עשרות שפים ובשלנים מכל העולם. בצוות השופטים השתתפו שופטים משוויץ, פינלנד, צרפת, קפריסין, יוון, ישראל, אוקראינה וכמובן מרומניה.


שף איתן קיזלר  
-----------------  
הכותב הוא שף ושף קונדיטור מזה 29 שנים ובעל חברת קייטרינג "בוטיק" בחיפה.

נבחרתי ע"י איגוד השפים הישראלי לייצג את מדינת ישראל בתחרות הקולינריה שהתקיימה לאחרונה ברומניה.  הצטרף אלי עוד שף ישראלי, שאמיס, שלקח אף הוא בתחרות והציג את המנות שהכין בדוכן שלי ולכן גם ההתייחסות אליו כחלק מחברת הקייטרינג שלי מאחר שהצגנו באותו דוכן.
הטיסה לרומניה עברה בשלום, נחתנו בבוקרשט, ולאחר ששחררנו את כל פרטי התצוגה – אוכל, כלים, ציוד וכו' (שידענו מראש כי לא יהיו בנמצא במקום התחרות), יצאנו מהשדה. ביציאה חיכה לנו נהג ומיניבוס, עליו העמסנו את כל הכבודה שהבאנו איתנו, ויצאנו לדרך, נסיעה מפרכת של 10 שעות לעיר בה התקיימה התחרות.
התחרות נערכה בנפוקה קלוז'  - עיר יפיפייה בטרנסילבניה, טובלת בירוק, פסטורלית ומעניינת.
הייחוד בתחרות זו היה שהיא נערכה בתנאי שטח – באוויר הצח והפתוח.
הגיעו שופטים מכל העולם והם היוו את פנל השופטים שבראשותו עמד שף קנדי. הגיעו שופטים משוויץ, פינלנד, צרפת, קפריסין, יוון, ישראל, אוקראינה וכמובן מרומניה .
מספר המשתתפים הרקיע לשחקים - עשרות שפים ובשלנים מכל העולם לקחו חלק בתחרות.
מבחינה קולינרית, התחרות כללה תחומים רחבים של סוגי בישול, החל מבישול אתני רומני דרך קדרות, מאכלים עממים כגון נקניקים מיצור ביתי, הכנת שרף "צויקה ", בישול קדרות ע"ג גחלים,  מנות "גורמה", ריבות בבישול איטי כמו פעם ותקצר היריעה מלתאר את כל סוגי המאכלים...

הקונספט: גריל בריאות ואיכות

התחרות נערכה במשך 3 ימים.
היום הראשון התמקד במנות גורמה מעוצבות – חלק מהמשתתפים נתקלו בבעיות של תצוגת המנה באוויר הפתוח שלא תמיד "החמיא" למראה הויזואלי של המנה.
היום השני התמקד במנות בשריות ומנות מקוריות. ביום זה נפתח הדוכן הישראלי ואנחנו הצגנו את המנות שלנו.
הקונספט שלי היה שילוב של מנות גריל – בריאות ואיכות. זהו קונספט שדורש יכולת יצירתית רבה ודמיון והוא קשה לביצוע מאחר שברביקיו נחשב למאכל עממי ולא מיועד לאוכל גורמה. הקדשתי לנושא זה מחשבה רבה וניסויים רבים, והצלחתי למצוא את הדרך שתגשר בין הפערים הקולינריים הנהוגים והידועים ועובדה - התוצאה מדברת בעד עצמה.
הדוכן שלנו היה מעוצב באופן מאד אטרקטיבי וייצוגי, דגל ישראל ודגל איגוד השפים הישראלי היה הרקע לדוכן שמשך אליו הרבה מאד אנשים בזכות עיצובו ועיצוב המנות שהוצגו.
הטלוויזיה המקומית ראיינה אותי יחד עם שף רומני שהכין חמין יהודי עם קיגל בקדרות, ולצידו של החמין - וריאציה צוענית על נושא החמין שכללה בשר חזיר מעושן.
בעיתון הרומני צולמתי ע"ג חצי עמוד כשף תחרה מישראל כאשר הדגל שלנו ברקע.
בסיום היום השני, "קופלו" כל הדוכנים והצוות הישראלי עזב את המקום וחזר במהירות ארצה כדי להשתתף בהרמת הכוסית.
אני נשארתי לייצג אותנו עד סוף התחרות, וכמובן לקבל את מדליית הזהב והגביע שניתנו לנו בגין היצירתיות וההצגה של המנות.

כבוד לבישול הישראלי

קבלת הפנים שהצוות הישראלי זכה לו הייתה חמה ומדהימה וממש מרגשת.
נראה לי כי היה ראוי שגורמים מוסמכים כגון משרד החוץ והתיירות יתייחסו אלינו בכובד ראש ויתמכו בנו מאחר שבעצם שימשנו שגרירים של מדינת ישראל, כפי שעשו מדינות כמו איטליה, קפריסין ועוד שגם מממנות פרויקטים כאלה, ואנשיה משמשים בתפקידים רשמיים בתחרויות מסוג זה.
אוכל הינו "גשר" טעים וטוב בין ארצות ותרבויות, ולנו - הישראלים יש הרבה מה להציע.
התלבטתי והתחבטתי רבות לגבי המנות שתיכללנה בתפריט שלי. היה לי ברור שהמנות חייבות להיות איכותיות, טעימות ומוצגות באופן שמושך את העין ואת הפה.....
המנות שהכנתי, עיצבתי והגשתי - חגיגת טעמים המשלבת גם ערכים בריאותיים גבוהים.
זכינו במדליית זהב בגין היצירתיות, הטעמים ואופן ההגשה.
גם שמיס שעבד איתי בדוכן הציג מנות דומות, שכללו בין השאר טלה וחמוציות.
הבאנו הרבה כבוד למדינה הקטנטונת שלנו והסיפוק הוא עצום.


התפריט שלי בתחרות

להלן התפריט שלי, כפי שהוצג בתחרות:
מנות ראשונות:
* סלט השף - חגיגה של טעמים, מרקמים שונים שהשתלבו להפליא ביחד
* סלט של מבחר עלים ירוקים, תרד חי ועולש ועליהם פרות וירקות
* מלון, סברס, אפרסמון ,עגבניות שרי ואבוקדו – הפירות היו מושרים ברוטב בלסמי
 ומעליהם נבטי חמנייה ונבטי עדשים
* ול"סימפונית" הטעמים הזו הוספתי נתחי ברווז דקים מהגריל, שהושרו קודם לכן במרינדה של ברביקיו ושום - מנה המשלבת טעמים חזקים ושונים ומוצרים חמים וקרים (מבחינת חוקי התחרות לא ניתן היה לשלב חם וקר, אבל....)
מנת ביניים אנטי פסטי
מנת האנטיפסטי הורכבה משלושה פריטים, ושוב - אהבתי לקר וחם ביחד באה גם כאן לידי ביטוי.
* מחווה לקבאב הרומני - קבאב ממולא בפיסטוק, מוגש על מצע של טחינה ירוקה קרה. הבשר עבר צלייה קצרה על הגריל וצבעו היה ורוד מבפנים. הבשר בו השתמשתי היה צוואר עגל מיושן היטב עם מעט שומן.
* ליד הקבאב באה מנת קוויאר חצילים מעודן בנענע, שום וגרגירי רימונים.
* המנה השלישית היתה מורכבת מתאנים סגולות, מתוקות ויפיפיות שהושרו 24 שעות ברוטב וינגרט ודבש. התאנים היו ממולאות בגבינה כחולה עם אגוז והוגשו ברוטב דבש וסומק.
מנות עיקריות
* שוק טלה ממולא במשמשים ושזיפים (שוק הטלה עבר צליה בתנור ואחר כך - על גריל) בתוספת גרגירי חומוס ופריקי. ("פריקי" הינו מאכל ערבי של חיטה מעושנת).
* כמנה מלווה, הגשתי קינואה עם עדשים שחורות וחמוציות – שילוב מרהיב של צבע ובריאות. מנת הקינואה הוגשה עם מיני דלעת קטנה ולידה - פלפל קלוי בגריל וממולא בעגבנייה וצלפים. 

 

 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים