הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ מתכונים >> מתכוני דבש ותחרות מתכונים של מכוורת יד מרדכי
 
מתכוני דבש ותחרות מתכונים של מכוורת יד מרדכי
באתר מבשלים של השף חיים כהן ואלי לנדאו
 
 

 מכוורת  יד מרדכי לאחרונה על תחרות מתכוני דבש לקראת ראש השנה באתר האוכל "מבשלים" של השף חיים כהן ואלי לנדאו. התחרות פתוחה לקהל הרחב והזוכה בתחרות יצטלם לאתר כשהוא מכין את המתכון שלו יחד עם חיים כהן ואלי לנדאו.
 את המתכונים אפשר לשלוח ישירות אל אתר "מבשלים" Mevashlim. Com  צוות שופטים בראשותם של חיים כהן ואלי לנדאו, עורכי האתר, יחליטו על המתכונים המצטיינים, אשר  יזכו בחבילות שי מתנת יד מרדכי ועל המתכון הזוכה, אשר יזכה בחווית הבישול המשותפת באתר.  התחרות תקודם באינטרנט במנועי חיפוש ובאתרי תוכן ותסתיים בערב ראש השנה ב 29.9.2008. מידע נוסף על התחרות ניתן לקבל גם דרך האתר עצמו.
ממכוורת יד מרדכי נמסר כי היקף המכירות בתקופת ראש השנה מהווה כשליש מהמכירות השנתיות. השימוש העיקרי בדבש בתקופת החג ממשיך להיות לטבילת התפוח המסורתית אבל לא רק – יותר ויותר צרכנים משתמשים בדבש לבישול, צלייה וכמובן אפיית עוגת הדבש המסורתית. שיתוף הפעולה עם אתר מבשלים והשף חיים כהן ואלי לנדאו, באחד מאתרי האוכל המובילים בישראל, מקדמת את הדבש כמוצר קולינרי מרתק והיא חלק מהפעילות המתמשכת שלנו להצמחת שוק הדבש והבאתו לכל בית בישראל. "
הדבש בהיותו מוצר קולינרי מרתק, המזוהה עם ראש השנה, מתאים למגוון שימושים – אפייה מתוקה ומלוחה, בישול, תיבול ועוד. מתחילת השנה צמח שוק הדבש בישראל בכ-17% (סטורנקסט כספי 2008) הגידול משתלב עם אחת מהמגמות המובילות בעולם המזון- החזרה למוצרים טבעיים ובריאים, מגמה שמובילה את הצמיחה בשוק המזון בישראל כמו גם במערב אירופה וארצות הברית.
 
מתכוני דבש לראש השנה
 

עוף בדבש, שזיפים ויין אדום
חומרים ל 5 מנות
5-6 שוקיים נקיים ומנוגבים נייר סופג
8-9 שזיפי אשלוט קלופים
8-9 שזיפים מיובשים
4 כפות גדושות מעדן שזיפים
3 כפות דבש מפרחי בר
כוס יין אדום
2 כפות שמן זית פירותי עשיר
1 כף שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
5-6 גרגירי פלפל שחור
הכנה:
1. בסיר רחב מחממים את השמן והדבש, מוסיפים את השאלוט, ומזהיבים
2. מוסיפים את העוף ומניחים לו להזהיב מעט מכל צד.
3. מוסיפים את היין , המלח והפלפל, ומניחים לנוזל להצטמצם.
4. מוסיפים מעדן שזיפים, שזיפים, ומכסים במים עד לגובה העוף.
5. מכסים ומנמיכים להבה.
6. מבשלים כ 30 דקות, עד שהעוף מוכן.
7. פותחים מכסה ומצמצמים נוזל, מתקנים תיבול.
8. אפשר להעביר לכלי חרס, ולהשחים כ 10 דקות בתנור שחומם מראש ל220.
  
דג בקרם בטטה
חומרים ל-5 מנות:
3-4 דג בורי, לברק או מוסר, מפולטים ומנוגבים היטב, פרוסים.
5-7 עלי מרווה טרייה
3\1 כוס יין לבן
4 כפות דבש מפרחי בר
5 בטטות בינוניות, קלופות, חתוכות גס ומבושלות עד ריכוך
2\1 שן שום
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית בטעם ירוק רענן
הכנה:
1. בסיר רחב מחממים את השמן, ומוסיפים שום, מרווה, מערבבים כמה שניות.
2. מוסיפים יין לבן ודבש, ומצמצמים נוזל.
3. מוסיפים בטטות, מעט מלח. מכבים להבה
4. טוחנים עד קבלת קרם חלק. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מתקנים תיבול.
5. מניחים את חתיכות הדג על הרוטב, ומפזרים מעט מלח גס, ופלפל שחור. מנמיכים להבה ומכסים.
6. מבשלים 5-8 דקות ומכבים להבה. מניחים 5 דקות מכוסה.

חציל קלוי עם טחינה גולמית ודבש
חומרים ל5 מנות:
3-4 חצילים שרופים על להבה.
1 שן שום כתוש
4 כפות שמן זית בטעם ירוק רענן
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס
כוס טחינה גולמית
מעט מלח גס
4\1 כוס מיץ לימון טרי
הכנה:
1. קולפים את החצילים חותכים לקוביות, ומגירים מהם נוזל מיותר
2. מפזרים על החצילים  מיץ לימון, שמן זית, פטרוזיליה, מלח.
3. מניחים על כל צלחת מעט טחינה, מניחים מעל קוביות חציל.
4. מפזרים על כל צלחת דבש אקליפטוס, ומגישים
 
קרם קוקוס ודבש עם סלט פרות ורוטב פרי
חומרים ל 5 מנות:
לקרם:
700 מיליליטר חלב קוקוס
3 כפות דבש מפרחי בר
14 גרם אבקת ג'לטין, מעורבבת ב 4\1 כוס מים קרים ומושרית ל 5 דקות
הכנה:
1. מניחים בסיר את חלב הקוקוס והדבש, מערבבים היטב.
2. מבשלים עד רתיחה עדינה.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב.
4. מסננים נוזל ומעבירים לכלי מזיגה
5. מוזגים את הקרם לכלי הגשה אישיים, ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות
לסלט פירות, מערבבים:
כוס פרות חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות מעדן פרי (שזיף, משמש או תות )
1 כף מיץ לימון
הגשה: מניחים על כל מנה מעט מהסלט, אפשר לפזר שבבי קוקוס.

עוגת סולת ודבש בסירופ מי ורדים
חומרים לתבנית עגולה מספר 26:
כוס שבבי קוקוס
1 כוס קמח מנופה עם כפית אבקת אפיה
2\1 1 כוס סולת
6 ביצים
כוס שמן סויה/קנולה
כוס דבש מפרחי בר

לסירופ: מבשלים על להבה נמוכה, עד קבלת נוזל סמיך מעט:
2\1 כוס דבש מפרחי בר
3 כפות מי ורדים
כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
4\3 כוס מים

הכנה:
1. מערבבים היטב את הקמח, הקוקוס והסולת.
2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
3. בזילוף עדין ואיטי מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, תוך הקצפה איטית.
4. מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומקציפים רק עד קבלת מסה אחידה.
5. מעבירים לתבנית עגולה, משומנת ומקומחת היטב.
6. אופים בתנור מחומם מראש ל 175 , אחרי 20 דקות מנמיכים חום ל160 ואופים עוד 30 דקות.
7. בודקים את העוגה- מכניסים קיסם ומוודאים שהוא יבש. אם הוא יוצא רטוב: לאפות עוד כמה דקות.
8. מוצאים את העוגה ומניחים להצטנן 20 דקות לפחות.
9. מפזרים על העוגה את הסירופ.
10. מכסים ומניחים לספוג את הנוזלים שלוש שעות לפחות.
11. אפשר לפזר מעט קוקוס או אבקת סוכר מלמעלה.


  
  
 
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים