מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

גורמה גם לזקנה במסדרון

 


גם אם בתי החולים בארץ מתפוצצים ממאושפזים, גם אם עדיין חולים רבים נאלצים לשכב במסדרונות - מערך המזון חייב לספק את מבוקשם. פורום מערכי המזון בבתי החולים (שזכה לחסות מזון+) נפגש לאחרונה בביה"ח נהרייה. דיווח מהשטח.

 

 בית החולים לגליל המערבי בנהרייה, אירח במרכז לחינוך ובריאות על שם אנג'ל את פורום מנהלי מערכי המזון והמטבחים מכל בתי החולים בארץ. השתתפו כ-45 בתי חולים מכל הסוגים: כלליים, פסיכיאטריים, גריאטריים, לילדים, פרטיים, אנגלים, צרפתיים, איטלקים. כל בית חולים שיש ברשותם מערכות הסעדה השתתפו בכנס.
את הכנס פתחה המנהלת האדמיניסטרטיבית של בית החולים הגב' רותי יפרח שציינה את ייחודיות המעמד והחשיבות הלאומ


אוכל למאושפזים 
בכל תנאי ומצב

אייל אלמוג*
-------------
*מארגן הכנס

לפני כ-8 שנים הגעתי לתפקידי כמנהל מערך מזון בבית החולים לגליל המערבי, נהריה. באתי לכאן מרשת מלונות ישרוטל באילת. מלונאי ותיק ומדופלם אחרי סיבוב לימודי ניהול בתי מלון בעולם: בשוויץ ולואס וגאס.  הבנתי שנכנסתי לתחום אירוח חדש ומאתגר. שילוב של מלונאות ומוסד בריאותי  יוצרים את המילה האחרונה בתחום האירוח. 
לפני שהקמנו את הפורום הוזמנתי מספר פעמים למפגשים מקצועיים שהיו מצומצמים, אך התחברנו מייד והיה רצון עז לשתף ולספר את החוויות שאנו מתמודדים איתם. להשוות ללמוד, לתקן ולשפר. שיתוף פעולה יוצר הרחבת ידיעות, הפריה הדדית ומשפר את איכות העבודה.
משפרצה המלחמה בצפון, בית החולים עבר לכוננות ספיגה ופעילות תחת אש. עברנו למבנה התת קרקעי , עבדנו במטבח בעת ההפגזות במתח ובפחד, אך מנגד עמד לעינינו החולה שמחכה לכלכלה שלו.  דאגנו להבטיח שיהיה תמיד מענה לכל פניה גם בלילה. לא ידענו מה קורה בבית, אבל ידענו דבר אחד שהייתה לנו מטרה אחת והיא: להמשיך לספק את כל הארוחות בצורה תקינה, כך שכל מי שצריך לקבל את כלכלתו יקבל את מבוקשו כבכל יום אחר.
היה מרגש מאוד כאשר קיבלתי טלפונים מעמיתי בבתי החולים האחרים בארץ שהביעו הזדהות ודאגה. תחושת ה"ביחד" הזאת שבין קולגות לעבודה מרגשת כל פעם מחדש. אני רואה בקשר בינינו אבן יסוד לשיתוף פעולה, שיפור והתייעלות.
את הרעיון לכנס קיבלתי מתוכנית ההדרכה השנתית שאני עורך לעובדי מערך המזון.  בכל שנה העובדים עוברים סדרת הדרכות בהם אנו מעבירים להם תכנים דומים לכנס זה. אני מאמין , שחשוב לטפח ולהקדיש תשומת לב מיוחדת לעובדי מערך המזון שניחנים בסוג עבודה ייחודי ומיוחד שמשלב עבודה פיזית בתנאים לא קלים עם איכויות דיוק והקפדה בפרטים הקטנים שיוצרים אהבה אומנותית למקצוע. איכות מובילה להישגים ותמיד נעים להסתובב במחלקות ולהיפגש עם מאושפז שמשתחרר ומבקש לדעת "איך מכינים את הדייסה" ושבדרך כלל הוא לא אוכל דייסה, אבל כאן הוא התאהב בה... או אשה שפונה אלי כביכול בבעיה עם האוכל ומציינת שהיא משחררת את בעלה מאשפוז שחייב לדעת את המתכון למרק העגבניות, כדי שאשתו תכין לו אותו דבר בבית... ועוד.
כמו בכל מטבח מוסדי, בין אם בית מלון או בבית חולים, העבודה גם כאן מתבצעת ללא דיחוי. אנו נבחנים כל יום מחדש במבחן התוצאה, ואין מצב להפסיק הבישולים. אין אפשרות להפסיק את החלוקה באמצע הפס, שינוע המזון, שטיפת הכלים וכל פעילויות המטבח הינם חיוניים ולא ניתנים לדיחוי. פעילות ממוקדת מטרה בכל יום מימות השנה ללא קשר לקשיים תפקודיים שעומדים בפנינו, בעיות בלתי צפויות, כדוגמת תקלות או שינויים פתאומיים בתפוסה או בסידור העבודה, קסאמים, גראדים, או כל איום אחר לא יערערו את התוצאות: כולם יקבלו את האוכל שלהם בזמן ובצורה הטעימה ביותר שנוכל להפיק.  

ית שבכנס זה . אחרי דבריה בירך את באי הכנס גם מנהל בית החולים ד"ר מסעד ברהום אשר העביר סקירה קצרה על בית חולים גליל מערבי ולאחר מכן נתן את בירכתו והערכתו למערך המזון שאירח את התוכנית ולמפעל חדשני זה.
פורום זה הנו פורום מקצועי אשר מרכז את כל מנהלי מערכי המזון והמטבחים ומגבש את מנהלי ההסעדה של בתי החולים בתקשורת רציפה וממוחשבת שנותנת מענה לצורך שיפור השירות למאושפז באמצעות מתן פתרונות ומענה מקצועי לשיפור שירותי ההסעדה.
הפורום נלחם בסטיגמה השלילית שרווחה בעבר: "אוכל של בתי חולים". שכן, עוד ועוד בתי חולים עוברים למערכות הסעדה מתקדמות אשר מוציאות מגוון תפריטים למאושפזים ברמה מלונאית ואף מעבר לכך.
כמויות המנות שיוצאות מהמטבחים בבתי החולים גבוהות בהרבה מרוב בתי המלון בארץ (מדובר במאות מנות לארוחת צהריים) בבית החולים נהרייה מוציאים בכל ארוחת צהריים כ 1200 מנות. כמות גבוהה בהרבה מכל אולם אירועים או מלון בסביבה. המטרה המתמשכת של שמירה על איכות כל מנה עד המנה האחרונה בכמות גדולה , מהווה אתגר לוגיסטי אשר מעלה את חשיבות מערכי המזון של בתי החולים למרכזי פעילות לוגיסטיים מהמתקדמים  בתחום ההסעדה.  מכונות מוסדיות מיוחדות שיוצרו עבור שימוש מטבחי בתי חולים מאפשרים הספק מנות גבוה ועמידה בדרישות איכות גבוהות אשר מחייבות את ההסעדה במוסדות הבריאות בהם הלקוחות הינם בעלי צרכי אכילה מיוחדים.
את המיזם הקים מנהל מערך המזון של בית החולים לגליל המערבי בנהרייה, אייל אלמוג, אשר בהמשך להקמת הפורום ערך מפגש ראשון מסוגו ובו כינס נציגים מכל בתי החולים ביניהם מנהלים ובעלי תפקידים מהמטבחים המוסדיים ליום עיון מקצועי שבו הועברו הרצאות ממיטב המרצים בנושאים השונים.
אלמוג הציג את מערך המזון ותוכנית ההסעדה העשירה של בית החולים, שכוללת תפריט בחירה יומי למאושפזים, דבר שמעמיד לדבריו, את בית החולים לגליל המערבי נהריה במקום מכובד בראש רשימת נותני השירות והאיכות בתחום ההסעדה של בתי החולים בארץ.

* * *
ההרצאות במהלך הכנס היו רבות ומגוונות:
חיים ברקוביץ,  מנהל הבטיחות וסגן מנהלת אדמיניסטרטיבית של בית החולים הרצה על בטיחות במטבחים ובכך העלה עניין רב ושאלות כדוגמת בעיית ניתור סביבתי לאבק הקמח המזיק לבריאות ועוד.
הרצאה נוספת נתנה דפנה פטר, הדיאטנית הראשית של בית החולים, שדיברה על תת תזונה בבתי חולים ושפכה אור על הרגלי האכילה הנמוכים שרווחים בבתי החולים כאשר רק 40 אחוז מהמאושפזים אוכלים את המוגש להם.
רב בית החולים, הרב שמעון גורליק, שוחח עם באי הכנס על נושא כשרות ובד"ץ בבתי החולים וענה לשאלותיו הרבות של הקהל.
עוד נשא דברים אגא אמיל, אפידמיולוג בית החולים, אשר הציג את נושא מניעת זיהומים והרעלות מזון.
ולבסוף  עירן חייט, עוזר קב"ט ומרצה למנהל עסקים באוניברסיטת חיפה, נתן הרצאה בנושא מוטיבציה והנעת עובדים למצוינות.. ההרצאה של מר חייט גרפה עניין רב בקרב באיי הכנס וכמו כן שמח חייט לענות לשאלות המשתתפים אשר קיבלו טיפים מעשיים לשיפור התפקוד במטבחים שלהם.
לאורך היום הוצגה תערוכת ציוד ומזון מגוונת ועשירה שליוותה את הכנס והעשירה  את האורחים במייצגים עדכניים וחדשניים.
בכנס השיקה חברת קצב לראשונה בארץ את הוצגה עגלת השינוע.  עגלה זו הינה פטנט עולמי לצינון מזון על יד הזרקת CO2 נוזלי ביחד עם יחידת חימום משולבת. הנציג ההולנדי של החברה הגיע במיוחד לכנס ערב קודם בטיסה מאירופה. זו הייתה הפעם הראשונה שהגיע הנציג לישראל ולא חסך מחמאות מהתרשמותו מארגונו והפקתו של הכנס וציין שזוהי הפעם הראשונה שהוא מגיע לאירוע לאומי בהיקף כזה למרות שהוא מסייר במדינות רבות בעולם ומשתתף בתערוכות ותצוגות רבות.
ירון תלמי, מנכ"ל חברת אינטרצ'יינגינג גלובל – יועץ ארגוני ומלווה הכנס - פתח את חלקו השני של היום בפורום פתוח בפני המנהלים שכיוון את עיקרי פעולות הפורום, יעדים, מטרות לעתיד ועוד.
החלק השלישי של הכנס כלל סיור במערך המזון, ולקינוח משתתפי הכנס הוזמנו לארוחת צהריים מהודרת בליווי טעימות מייקב הרי הגליל שנתנו חסותם לאירוע.
הכנס הוכרז כהצלחה רבה והתגובות לא איחרו לבוא מכל רחבי הארץ. פעילות הפורום תוביל את הרמה המקצועית ותספק מרכז מידע למנהלי ההסעדה, מערכי המזון , המטבחים המוסדיים של בתי החולים בישראל. לרווחת המאושפזים בבתי החולים בישראל.

 


 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים