מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ כבוד השף >> השף איציק בר סימן טוב
 

כבוד השף: שף איציק בר סימן טוב 

 

 
מסעדת אסתר, יהוד

חוה ברק

הוא יליד שנת 1969, נשוי לטלי ואב ל-3. התכונה הבולטת לעין בו, אם יורשה לי להעיד עליו – היא צניעותו. אם תרצו – ביישנותו.
בניגוד גמור ליצירתיות המתפרצת שבמאכלים שהוא יוצר, שם הוא נותן דרור לכול גחמותיו וכישרונו,  לא מתקמצן ולא מתפשר ולא בקמצוץ של תבלין, לא בטריות, לא ביצירה, ולא בשופרא דשופרא של המזון - כך להבדיל אלף הבדלות - הוא ממעט במילים. צנוע, כבר אמרנו. אבל בשביל זה יש לידו את טלי, האישה שאיתו, יד ימינו בניהול ובניצוח על המקום שתפס עוצמה ותופס תאוצה,  ממש  בלי פרסום, ככה רק על-פי ההמלצות מפה לאוזן.
מסעדת אסתר, הנמצאת ביהוד, שוכנת למעשה בתוך חצר אחורית של בית. אם תביטו טוב תמצאו שם עצי פרי, כמו תאנה, עצי זית, וריח של אדמה. היא  מושכת אליה רבים מהסלבריטאים ומאנשי העסקים שנהנים להגיע ולהתענג  מהמאכלים והפינוקים, במיוחד כשהתפריט משתנה יום ביומו. בהחלט אפשר להגדיר  אותה  כמסעדת בוטיק ייחודית.
המעניין במסעדת אסתר הוא שעות הפתיחה. בתחילת דרכה החלה המסעדה לפעול  משעות הבוקר עד שעות הצהרים, ואיציק וטלי רצו להישאר נאמנים לשעות, אבל עקב לחץ ודרישת הסועדים, לאחר שגבר הביקוש, הגיעה נקודת 'הכניעה'. המסעדה אכן פתוחה כיום  משעות הבוקר ועד הלילה.

על שם מי קרוי המקום 'אסתר'?

על שם אשתי טלי.

נו, קצת רצינות...

באמת, השם השני של טלי. שקוראים לה אביטל-אסתר, והיא מנהלת המקום.

היכן למדת את סודות הבישול?

למדתי בתדמור, ואחר כך TAIVAEN PARIS במסעדה בעלת 3 כוכבי מישלן.

אוקיי, חזרת ארצה והיכן עבדת?

הייתי השף של מסעדת קלודין.

זהו?

כן רק בקלודין עבדתי , פרט לכך לא עבדתי בשום מקום אחר.

מאיפה זה בא לך, האהבה למטבח? מהבית?

ועוד איך מהבית. אבי ז"ל אהב לאכול. אהב ללכת לשוק, היה סוחב ירקות מהשוק ואמי הייתה מבשלת  אותם לצהרים.  חייתי בצל החוויה  היומיומית הזו.

זה השפיע עליך?

מאוד. אם אני מסתכל במבט לאחור, ממש חיינו במטבח ולמדתי שם את האהבה למטבח,  זה בנשמה שלי. מגיל 8-9 אני זוכר את עצמי מתעניין באוכל, בבישול.

ואימא?

אימא עשתה עם המצרכים המצאות, פשוט ללקק את האצבעות. באמת שספגתי המון מאימא, ואני ממשיך עד היום את האהבה שלי למטבח.

איציק, מה זה אוכל בשבילך?

יצירה. רק  אהבה ויצירה.

כמה זמן ביום אתה מקדיש לה?

כל שעות היום.

והתפריט, איך אתה בוחר אותו?

התפריט משתנה בכל יום, לפי השוק, לפי ההשראה, לפי מה שאני מחליט. אין יותר כיף מזה לקום בבוקר  ולהחליט שהיום אני פותח בזה או בזה. אני מאוד מחובר לשוק, לריח, לטריות, ולאהבה למטבח - כבר אמרתי.

איזה קו מוביל היה בבית?

גדלתי ביהוד והסגנון היה תורכי. אבל גם השוק הכתיב את הארוחה, חיינו במטבח, ומכאן האהבה שלי לאוכל.

והתוספת?

כמובן שאחר כך  תדמור, ופאריז וקלודין  - הכול סובב סביב זה.

אתה נהנה מהשוק בארץ, מה קורה שאתה מסתובב בעולם?

בכול מקום בעולם אני מוצא את השוק המקומי ואוהב להרגיש את הריחות והתבלינים המקומיים.

אז מה זה בשבילך לטייל?

טיול  בשבילי מתחיל ונגמר באוכל.

ובבית, כשבאים האורחים, מי מבשל?

אני בלבד.

איפה אתה אוהב לאכול?

בהרברט סמואל, וגם שווארמה על האש אצל שמש, במול ים, ועוד כאלה מסעדות שעושות לי טוב.

אז איך אתה באמת מתפנק?

מסעדה טובה, יין טוב ואלכוהול.

בינינו - שפים אחרים מפרגנים?

לא יוצא לי הרבה ליצור קשר, אבל באופן כללי – בהחלט כן.

מה דעתך על תוכניות הריאליטי של אוכל שצצות כאן?

אני אוהב לראות, אבל ממש לא הייתי רוצה להיות שם.

התכניות הללו משקפות באמת את האווירה במטבח?

לדעתי לא.

היית מוכן שיצלמו תוכנית אצלך במטבח?

אההה... באופן חד-פעמי כן, בתנאי שלא יפריעו לי  הרבה.

מה המנה שאתה הכי  גא בה?

קציצות פרסה מבית אמא ואוסובוקו טלה מהמטבח הצרפתי.

מה המנה שהכי זכורה לך מבית אימא?

במיה וקציצות , קבאב בתנור בבישול שלה. היא בכלל נתנה לי השראה עם ההמצאות שלה.

מה לא תאכל לעולם?

חיות מחמד.

אילו טעמים דורש כיום הקהל הישראלי?

 הישראלי דורש כיום טעמים של שמן זית, גבינות, וירקות.

מה אתה הכי-הכי אוהב לבשל?

תבשילי קדירה וממולאים.

יש לך חלום לבשל עם מישהו?

כן, עם הקליינטים שלנו שאוהבים לאכול...

מה אני תמיד אמצא במטבח אצלך?

שמן זית, מלחים, פרמזן ואורז.

ממה לא תיפרד לעולם במטבח?

מסכין טובה שחותכת עגבניות.

יש לך קמע?

ספר תהילים - זה הקמע שלי.

משהו נגד עין הרע?

ספר תהילים.

מישהו מבני הבית מראה סימנים שילך בדרכך?

בני הגדול מתעניין באוכל מבושל, ובני הקטן במתוקים.

ולסיום - מה תעשה שתהיה גדול?

רוצה שתהיה לי חנות בשר ומעדנים.

 

 מתכון של שף איציק בר סימן טוב
שסימי סלומון
שסימי סלמון עטוף אבוקדו ושרימפס קריסטל ל-4 מנות

2 יח' אבוקדו בשל וקלוף.
4 פרוסות סלמון טרי.
4  יח' שרימפס קריסטל.
שמן זית.
מלח ים.
לימון.
וואסבי.
 
אופן הכנה:
קולפים את האבוקדו וממשיכים עם הקולפן ליצור פרוסות.
מסדרים את הפרוסות על 4 צלחות הגשה.
מניחים את פרוסת הסלמון, מתבלים בשמן זית, מלח ים ומעט וואסבי.
סוגרים שוב עם אבוקדו.
צולים את השרימפס במחבת.
מניחים מעל ושוב מתבלים ומוסיפים מעט מיץ לימון. 

 

 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים