מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

תווי סימון תזונתי תורמים לפיתוח מוצרי מזון בריאים יותר
 
 
  
ממחקר מקיף שנערך מטעם אוניברסיטת VU בהולנד עולה כי סימון תזונתי בחזית אריזה מניע את תעשיית המזון לשפר מוצרים קיימים ולפתח מוצרים בריאים יותר עבור הצרכנים
 
הדיון הציבורי והדרישה הצרכנית למוצרים איכותיים ובריאים יותר, ההולכים וגוברים בפרט על רקע מימדי ההשמנה בקרב ילדים, מפנים דרישה כלפי חברות המזון לתת מענה מצידן לבעיה. בפני התעשייה עומדים מספר כלים באמצעותם היא יכולה לסייע להתמודדות עם מגיפת ההשמנה. כלים אלה כוללים שיתוף פעולה עם גורמים מקצועיים, שותפות במהלכי חינוך ויצירת מודעות אצל הצרכן וכמובן הצעת מוצרים בעלי ערכים תזונתיים משופרים.
 
חברות מזון לא מעטות כבר נענות לאתגר ובשנים האחרונות אנו עדים ליוזמות שונות וכן לתהליכים של שיפור מוצרים. כחלק מהמהלכים עוסקות החברות בסימון תזונתי על אריזות המוצר שמטרתם לסייע לצרכנים בעשיית בחירות בריאות יותר, אך האם תווים אלו מצליחים גם להניע יצרני מזון לפתח מוצרים בריאים יותר? 
 
מחקר חדש שנערך מטעם אוניברסיטת VU באמסטרדם ופורסם לאחרונה בכתב העת International Journal of Behavioural Nutrition and Physical Activity, מראה כי תווי סימון תזונתי בחזית האריזה כדוגמת תו Choices (אשר הינו תו סימון הקיים על למעלה מ- 4000 מוצרים של 150 חברות ברחבי העולם), מעודדים את תעשיית המזון לשפר מוצרים קיימים ולפתח מוצרים בריאים יותר, במיוחד בנוגע להפחתת המלח והגברת הסיבים במוצר.
מן המחקר שנערך בקרב 47 חברות השותפות לתכנית Choices  ו- 821 מוצרי מזון נושאי התו  עולה כי יצרני מזון השותפים לתכנית Choices ההולנדית, פיתחו מוצרים חדשים או שיפרו מוצרים ישנים על מנת לעמוד בקריטריונים התזונתיים של התו.
התוצאות הראו כי ההפחתה בנתרן הייתה השינוי הנפוץ ביותר שנמצא בקבוצות המוצרים השונות, כולל מוצרי בשר מעובדים, כריכים וממרחים.
תכולת הסיבים תזונתיים הוגברה באופן משמעותי במרבית קבוצות המוצרים החדשים שפותחו, כגון כריכים, מיצי פירות, בשר מעובד, מוצרי חלב ומרקים.
שומן רווי וסוכר מוסף הופחתו משמעותית הן בהרכב מוצרי החלב ששופרו והן בחדשים שפותחו.
התכולה הקלורית הופחתה משמעותית במיוחד במוצרי חלב ומממרחים ששופרו וכן בחלק מהחטיפים החדשים שפותחו.
בדיקת המוצרים לאורך זמן העידה כי באופן כללי תכולת הנתרן והסוכר במוצרים נושאי התו ירדה, בעוד תכולת הסיבים עלתה. כמו כן ניכרה הפחתה משמעותית ברמות הנתרן ובשומן רווי בקבוצות מוצרים שונות של המוצרים המשופרים. במוצרים חדשים שפותחו על פי קריטריוני התכנית, רמות הנתרן והסוכר הופחתו לעיתים קרובות ותכולת הסיבים עולה.








 
 הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים