מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

כבוד השף: לירון ירדני
שרות מזון +
 
 
  
שף לירון ירדני, בת 40, נשואה לבועז, אימא לפלג אייל וגלי, עצמאית, שפית של "חוויה מתבשלת", גרה בקיבוץ גבת שבעמק יזרעאל.
איך בכלל הגעת לתחום?
התחום תמיד ליווה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי, בגיל 4 כבר ביליתי במטבח בניסיונות מעניינים. את שנותיי הראשונות ביליתי במושב חקלאי (בקעות), שם היינו יורדים לעזור למשפחה לעבוד בשדות, (כשעוד היה ריח לירקות ולפירות), היינו בוצעים איזה אבטיח על אבן לשניים ומתווכחים מי יוציא לו את הלב המריח והמתוק ראשון.
כשהייתי הולכת בערוגות הרגשתי כאילו אני באיזה ג'ונגל, כל השיחים של המלפפונים פלפלים עגבניות, חצילים, קישואים ועוד היו עוברים אותי, שובל של ריחות היה מלווה אותי במהלך העישוב, מלא צבעים עזים כמו איזה משחק מחבואים עם הירקות (מי ימלא את הארגז ראשון), משם נסענו לבית האריזה, על טרקטורים בפודרה המאובקת של חולות הבקעה, (אז ממש הערכנו את המקלחת).
ומאיפה הניסיון והידע?
כשחזרנו לקיבוץ השתלבתי במטבח של הקיבוץ והתחלתי לחוות מה זה בישול בכמויות גדולות. בשנת 1994 יצאתי ללימודים במדרשת רופין במגמת "אומנות הבישול" (עם השף חיים כהן, שמלווה אותי עד היום). סיימתי בהצטיינות, קיבלתי מלגה מאיגוד השפים ויצאתי עם משלחת לייצג את ישראל בגרמנייה, שם עבדתי במסעדת בשר צייד. חוויה בלתי רגילה, שנתנה לי להבין את הפוטנציאל שטמון במקצוע.
את הסטאג' שלי עשיתי במוריה פלאז'ה בזיכרון יעקב, ובדן קיסריה, בבית גבריאל, ובסופו של דבר נשארתי לעבוד בהולידיי אין טבריה. אחר-כך יצאנו כמשפחה לשליחות בלונדון שם הייתי מפיקת אירועים של משלחת הסוכנות היהודית, ועבדתי ברשת מסעדות חלביות במסגרת עשינו אירועים בבית השגריר ובקהילה היהודית.
ב-2005 חזרנו לארץ הצטרפתי לשורת "קייטרינג מטבחי יוקרה" וניהלתי מטעמו מטבח בפנימיית "רמת הדסה" כ-5 שנים. המפגש עם הנוער המקסים הזה השאיר בי פינה בלב.
בשנת 2010 פתחתי את "חוויה מתבשלת" מבשלים אירוע בהתאמה אישית. סדנאות בישול, שף בית של חברת "ג'יפ בכפר", "אופק בשטח" טיולי אופניים, טרקטורונים, סנפלינג.... אירועים משפחתיים (עד 50 איש), עם נגיעה אישית בכל העיצוב והנושא אותו בעצם רוצים להדגיש באותו המפגש. לפעמים חלק מהמוצרים מתפתחים מתוך רצון של הפונים אלי, בונים את החלום ביחד...
אז מה ההתמחות שלך? מה מנת הדגל?
לא הייתי אומרת שאני שייכת לתחום מסוים, אני כן יכולה להגיד שאני מאוד אוהבת את האוכל הביתי המשובח, שמושתת על הגידולים של החקלאות הישראלית, ברוך השם התברכנו.
האם לדעתך אפשר להצליח בארץ בתחום ללא הכשרה בחו"ל?
לדעתי בהחלט ניתן אבל מאוד קשה. למרות שהיציאה לחו"ל פותחת אותנו להבין את ההיקפים של המקצוע ועד כמה הוא מוערך וחושפת אותנו לתרבויות, מנהגים, חומרים וצורות עבודה שונות (גם בארץ מתחילים להרגיש את הניצנים).
האם המודעות לאוכל בריא היא טרנד בלבד?
אני לא חושבת שזה טרנד, כיוון שבהחלט לאנשים חשובה הבריאות והם יותר מודעים ומייחסים חשיבות, אבל לצד זה מותר מידי פעם לחטוא, ליהנות ולעשות בלאנס ביום שאחרי.
עד כמה ניתן לבשל טעים ובריא, האם אין תפריטים שדורשים תוספות לא בריאות?
ועוד איך שניתן לבשל טעים! יש היצע כזה גדול בשוק, רק צריך להכיר את המבחר ולמה כל דבר מתאים והשמיים הם הגבול. אדם שניגש למקצוע מהלב יכול לקבל רשימת מגבלות ולתפור לכל אחד את החליפה שלו, ושיצאו מרוצים.
מדינה מרובה בטעמים ובעדות גורם להתמקצעות בתחום?
ברור שזכינו במתנה בעצם המפגש התרבותי שיש לנו כאן. מי שמשכיל לשים את כל נושא הדתות בצד, הולך להכיר את האנשים בזכות מי שהם, מקצועם תרבותם, מנהגיהם וזוכה להכיר אנשים מדהימים שיוציאו אותו  למסע בלתי רגיל בתחום, מה שגורם להתמקצעות.
יש לך קולגות מוערכים, שפים מועדפים בתחום?
אין לי מישהו אחד. אני חושבת שמכל אחד לומדים ולוקחים את מה שמתחברים אליו. יש לי הכבוד להיות במחיצת  מי שמעריך את המקצוע הזה ומכבד אותו, גם אם אין תעודה, זה מקצוע של הנשמה.
 
מה עם בישול בבית? את מבשלת?
אני מבשלת המון מהבית, פה ה"חוויה המתבשלת" שלי יוצאת למסעות שלה. וזה האגף שבו אני נרגעת כשאני צריכה זמן לחשוב.
האם את מסוגלת להגדיר את סגנון הבישול שלך?
אני חושבת שהכול, תלוי במצב הרוח של אותו יום, אני מאוד אוהבת לבשל  ממולאים מגוונים תבשילים ביתיים, דגים, לצד סלטים טריים, בשילוב הרבה עשבי תיבול אגוזים שקדים ועוד..
אוקיי, אבל מה את הכי אוהבת לאכול?
זאת שאלה שלא פייר לשאול – הכול. אבל אחרי יום עבודה קשה אני מוצאת את עצמי מנגבת לבנה עם שמן זית טוב, זיתים דפוקים וסלט ירקות עם נענע (להניח את הסכין קצת בצד).
ומה אני לא אוהבת לאכול?
אין סיכוי שאני אוכל חזיר.
מה החיסרון במקצוע?
אני לא קוראת לזה חיסרון, פשוט צריך להיות מודעים לו, זה הרבה שעות על הרגליים, חום/קור קיצוני, עבודה פיזית.
מה הכי כיף במקצוע?
המפגש עם האנשים השונים – לפנק אותם, היצירתיות, הגילוי מחדש של הדברים, הכרת הארץ שלנו, האירוח. הלוואי והיה אפשר להתפרנס מהמחמאות.
מה דעתך על ריבוי תוכניות הבישול הטלוויזיוניות?
אין לי שום בעיה עם זה, כי זה שם את המקצוע על המפה, חושף את האנשים למה שיש לנו בארץ, גידולים, מקומות בילוי עם אוכל ואנשים מעניינים – (אפרופו עדות ועמים), נראה לי דווקא חוויה מעניינת.
עם איזה תוכנית בישול את מתחברת?
דווקא עם התוכניות שיוצאות לשטח: (פרנק אזולאי, שאול בן אדרת, גידי גוב, מרגלית צנעני)... איזה כיף להם, כמה מקומות הם ראו, איזה אנשים מקסימים הם פגשו והכירו – שאפו מכל הלב. זה משהו שהייתי מוכנה להשתתף – מסע גסטרונומי פה במדינה שלנו.
מי את - השפית והבן אדם?
אני חייבת שהבישול יהיה מחובר עם מפגש של אנשים, אצלי בבית/בחצר, בטיולים, עם מוזיקה בכל דרך שרוצים, אחרת חסר לי משהו בבישול. אני צריכה לראות את המפגש המרתק הזה, זה עסקת חבילה בשבילי. זה לא יכול להיות משהו המוני, דווקא משהו שיש לי יכולת להכיר את האנשים ולהגיע לדבר איתם תוך כדי. בשביל זה הקמתי את "חוויה מתבשלת" - שאין תפריט וצריך לשבת עם בעל רעיון האירוע ולתפור עבורו את החליפה.
עצה למתחילים?
להבין שהמקצוע הזה הוא מחלה, אם לא מורעלים עליו, אין איכות שרות וסבלנות לאנשים לא להיכנס לתחום. שתהיה משפחה תומכת הרבה פעמיים זה על חשבונם. יש הרבה אפשרויות לאן לקחת אותו.
מתי תגידי: די, מיציתי, אפשר לנוח?
רק כשהגוף יבגוד ולא יאפשר.
 
משפט על הסועד הישראלי?
טעמים לא מתחכמים ויחס חם = חוויה מושלמת.
איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
קשה לי לחשוב רחוק כל – כך אני מקווה שעדיין בתחום עם משהו שלי.
החלום שלך?
עדיין בהתהוותו, אמרו לי לא לדבר בקול רם, שיתגשם...
משפט לסיכום...
ללכת עם החלום, והשמיים הם הגבול.


מתכון של שף  לירון ירדני

פטריות ממולאות
החומרים
10 יחידות פטריות שמפיניון גדולות ( מפרידים את הרגליים וקוצצים למילוי).
1/2 חבילה נענע קצוצה.
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה.
300-400 גר' חמאה רכה (אפשר מחמאה).
150 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים.
אופן ההכנה:
1.      מעבדים את כל החומרים כמו פלסטלינה.
2.      ממלאים את הפטריות עם גבעה קלה.
3.      אופיים ב-180 מעלות 10-15 דקות.
 
 
 
 הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים