הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הפקת מתכונים מהמטבח הישראלי
באדיבות רותם ניר לפריניר 
 
 

 ספגטי בולונז (4 מנות)
באדיבות רותם ניר לפריניר

חומרים
 3 כפות שמן זית
 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
 1 כרישה פרוסה לטבעות דקות
 2 שיני שום קצוצות
 1 פלפל חריף קטן חתוך לקוביות קטנטנות
 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
 3 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים דק
 500 גר' בקר טחון גס עם שומן כבש (20%)
 100 גר' רסק עגבניות פריניר
 ¼1 יין לבן יבש 300 מ"ל
 400 גר' עגבניות מרוסקות (את 400 גרם הנותרים ניתן לשמור לשימוש אחר, או להכפיל את כל הכמויות במתכון ולהקפיא מחצית מכמות הבולונז!)
 ½ כפית סוכר
 500 גרם ספגטי
 ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
 מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
מכינים בסיר נפרד ספגטי לפי הוראות ההכנה שעל גב האריזה.
מאדים בסיר רחב עם שמן זית את הבצל והכרישה על להבה בינונית - עד שהם מזהיבים מעט.
מוסיפים את השום, הסלרי, הפלפל החריף והגזר ומטגנים מעט.
מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר - עד שישחים קלות.
מערבבים פנימה את רסק העגבניות פריניר.
מוסיפים את היין והעגבניות המרוסקות, מערבבים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים.
מגישים על גבי ספגטי מבושל ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

קובה במיה (כ-30 יח')
באדיבות רותם ניר לפריניר

חומרים לבצק סולת
 2 כוסות סולת
 ½ 1 כוסות מים
 ½ כפית מלח

חומרים למילוי
 1 בצל מגורד וסחוט
 כוס פטרוזיליה קצוצה
 500 גר' קילו בקר טחון עם שומן כבש (20%)
 מלח, פלפל שחור גרוס טרי
 ½ כפית בהרט
 קורט קינמון טחון

אופן ההכנה
הכנת המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי ולשים מעט לקבלת תערובת אחידה. מחלקים לכדורים קטנטנים ומכדררים. לעבודה נוחה יותר אפשר להקפיא את כדורי הבשר לפני המילוי.
הכנת בצק סולת: בקערה מערבבים את הסולת והמלח, שופכים את המים ומערבבים עם מזלג מעט. מניחים למשך 10-6 דקות ולשים לבצק, אם קשה מדי מוסיפים מים ואם רטוב מדי מוסיפים מעט סולת.
הכנת הקובה: יוצרים כדורים קטנים דומים לגודל כדורי הבשר, עובדים עם ידיים רטובות. משטחים את הבצק על כף היד, מקפידים שקצוות העיגול יהיו דקים. עוטפים ומלפפים את כדור הבשר, אם נשאר עודף בצק מורידים אותו. מכדררים לכדור אחיד ומניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן. ממשיכים לכדרר את יתרת הקובות באותו האופן. טיפ: אפשר להקפיא את הקובות, לשמור אתן במקרר למשך כמה שעות או לבשלן מיד.
הכנת המרק: בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבמיה עד שהיא מזהיבה. מוצאים ושומרים הבמיה על מגבת נייר. מטגנים הבצל, מוסיפים שום ומטגנים מעט. מוסיפים את רסק העגבניות של פריניר, מים, מיץ לימון ותבלינים. מרתיחים את המרק ומנמיכם את הלהבה לבישול נוסף של 15 דקות. מוסיפים את הקובות בזהירות, אחת אחרי השנייה- תוך כדי ערבוב בכף עץ, מוודאים שיש מספיק נוזלים לכיסוי ובאם יש צורך מוסיפים מעט מים (טיפ: חשוב לערבב את הקובות לאורך כל זמן הבישול, על מנת שלא יידבקו לתחתית הסיר). מוסיפים את הבמיה המטוגנת ומבשלים 35 דקות, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

פלפלים ממולאים (10 יח')
באדיבות רותם ניר לפריניר

חומרים
 3 כפות שמן זית
 2 בצלים חתוכים לקוביות
 1 כוס אורז עגול
 350 גר' בקר טחון
 800 גר' קוביות עגבניות של פריניר
(מומלץ להשאיר 400 גרם בצד ולרסק את ה-400 גרם הנותרים)
 1 כפית נענע יבשה
 1 כפית מלח
 ¾ כוס צנוברים
 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
 10 פלפלים אדומים גדולים
 1 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
 400 גר' קוביות עגבניות פריניר- יש לרסק בטרם הבישול
 1 כפית סוכר
 מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
הכנת המילוי: מאדים את הבצל בסיר עם השמן, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים מעט. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו קלות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את קוביות העגבניות, התבלינים וכוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומכסים - מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים.
מערבבים את הצנוברים והפטרוזיליה פנימה.
הכנת הפלפלים: חותכים את "הכובע" העליון של הפלפל (בערך 1 ס"מ מהקצה). מנקים את הפלפלים מגידים וגרעינים. ממלאים בתערובת, מבלי לדחוס, עד שלושת רבעי גובה הפלפל וסוגרים אותם עם ה"כובע".
הכנת הרוטב: בסיר רחב שיכול להכיל בגובהו את הפלפלים מטגנים מעט את קוביות הפלפל החריף, מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
התקנת המנה: מניחים את הפלפלים בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים לבעבוע עדין במשך כ-40 דקות.


שקשוקה (4 מנות)
באדיבות רותם ניר לפריניר
• כדי להאכיל את כל המשפחה הכפילו את כמות המצרכים ותיהנו משקשוקה נפלאה לכולם!!!

חומרים
 1 בצל גדול חתוך לקוביות
 ¼ כוס שמן 60 מ"ל
 2 שיני שום קצוצות
 1 פלפל ירוק חריף פרוס
 4 עגבניות תמר בשלות חתוכות לקוביות או עגבניות שרי חתוכות לחצאים
 400 גר' קופסת עגבניות קלופות שלמות פריניר
 4 ביצים

אופן ההכנה
מטגנים במחבת את הבצל בחום נמוך-בינוני במשך כ-20 דקות - עד שהבצל מתקרמל מעט.
מגבירים את האש ומוסיפים את הפלפל החריף והשום, מטגנים במשך דקה נוספת.
מוסיפים עגבניות טריות, ועגבניות שלמות חתוכות לרבעים מקופסת פריניר, ומתבלים.
מבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט.
יוצרים "קרחות" קטנות ושופכים בתוך כל אחד מהם ביצה. מבשלים עד שהחלבון מתייצב.

 

 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים