מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
מה שבטוח 

מדובר בסיכון האורב לפתחו של כל שף במטבח; סכנה לחיי לקוחותיו. החל מקלקול קיבה והרעלת קיבה - ועד לנזק בלתי הפיך ולמוות. רבים מהשפים אינם מודעים לחשיפתם לתביעות פליליות ואזרחיות. יש להיערך לכך מראש.

שף מיקי ניר


 
 
"...אפרת בת ה-26 הסובלת מאלרגיה לאגוזים הזמינה קינוח במסעדה בת"א, לאחר שבעלי המקום הבטיחו לה שהשוקולד במנה אינו מכיל אגוזים. בתוך שעות ספורות היא פיתחה תגובה אלרגית קשה ואושפזה בטיפול נמרץ באיכילוב. מצבה המשיך להידרדר - והבוקר היא נפטרה...
"יום לאחר שנודע על המקרה הטראגי, משפחתה של חן אפרת יוצאת למאבק במסעדה שבה לטענתה אכלה את המנה שגרמה למותה: "לה גופרה" שבמרכז תל-אביב..." (Ynet 21.7.2011)
אני מקווה שמהסיפור הזה מישהו ילמד לקח ויבין שהסעדה של אנשים דורש מקצועיות, לימוד ותעודה מוכרת.
לא ייתכן שכל מי שמעט (או הרבה) כסף בידו, יפתח מסעדה או חברת קייטרינג ויתחיל להאכיל מאות ואף אלפי סועדים מבלי שיהי לו שמץ של מושג בתורת הבישול, בהלכות מזון, תזונה והיגיינה.
מילא שהוא לא למד לנהל עסק בתחום המזון, הנזק העיקרי שהוא יכול לעשות זה "להפסיד את המכנסיים". אבל בעסקי המזון אנו עוסקים בדיני נפשות.
עו"ד שלמד, נדרש לעמוד בבחינות כניסה לתחום המקצועי, אותו הדבר רו"ח, הנדרש לעמוד גם הוא בבחינות לקבלת תעודת הסמכה. הנזק המרבי שאחד מהעוסקים במקצועות הללו יכול לגרום הוא נזק כספי ואפילו כבד.
אבל שף ללא ידע קולינארי שלא למד יכול לעשות מנות אוכל מדהימות, בעלות טעמים נפלאים עם יצירתיות מתפרצת ובמחי יד אחת לגרום להרעלת מזון ולמותו של הקליינט שלו.

סכנה מעבר לפינה


"...מלון באילת שילם לאחר פשרה פיצויים של אלפי ₪ לבני משפחה אחת ש"זכו" בקלקול קיבה בעת חופשתם. לשמחתם של המנכ"ל והשף לא הוגשה נגדם תביעה אישית..."
"...עשרות בני אדם נפגעו מהרעלת קיבה, לאחר שאכלו מזון מקולקל, בבית תמחוי סמוך לציון הרשב"י..".
"...משרד הבריאות בודק חשד לפיו 30 עובדים של חברת תדיראן בפתח תקווה לקו בהרעלת קיבה..."
"...כתב התביעה נגד מסעדה טוען התובע כי ביום 3.7.96, בשעת אחר הצהריים, אכל ממאכליה של המסעדה, ובסמוך לאחר שסיים ארוחתו חש ברע ולקה בהרעלת מזון עד כי נזקק לאשפוז בבית חולים. התובע מבקש כי הנתבעים יפצוהו בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהרעלת המזון בה לקה, בסך של 7,500 ₪..."
באירופה ובארה"ב הולכת וגוברת הדרישה לתעודת שף מוסמכת בעיקר בגלל שהשלטונות נוטים להעמיד לדין, שפים, מנכ"לי בתי מלון ובעלי מסעדות, במקרה של הרעלת מזון. אנשים המעורבים בהרעלת מזון יכולים במקרה הטוב להיות מפוטרים ובמקרה יותר גרוע לשלם קנסות כבדים.
"...150 חיילים לקו ביום ראשון בהרעלת מזון בבית הספר להנדסה קרבית ליד עובדה..."
את מי יתבעו החיילים?
אינני יודע עם בעלי המסעדה "לה גופרה" ישרדו את המשבר. אינני יודע האם יתבעו אותם בתביעה אזרחית והאם יש להם אחריות שילוחית או/ו פלילית?
ההתנהלות המשפטית, אם תהיה, עלולה להתארך שנים רבות, עלותה גבוהה מאד ומי יודע מה יהיו התוצאות בסופה.
דבר אחד בטוח, את חן אפרת לצערי, לא ניתן להחזיר לחיים. אבל האם ניתן למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד?
בחילות, שלשולים והקאות, אלה התסמינים מהם סבלו 115 נערים ונערות שהתארחו בפסטיבל מחולות בעיר לפני מספר שבועות. בעליו של בית המלון "גלי אילת" בני זרח שבו התארחו הצעירים רמז לאחריות חברת הקייטרינג שסיפקה את המזון לאירוע (מן העיתונות).

 

הרשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים