מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
פלבם: לא 'מחפפים'

חברת פלבם קיימת כבר למעלה משישים שנה, במפעל בקיבוץ עין חרוד. בתחילת הדרך התמחה המפעל בפתרונות למערך ההגשה. אבל זה היה בתחילת הדרך. מאז החברה התפתחה מאוד, הוסיפה יכולות ופרצה גם מחוץ לגבולות הארץ. אבל נראה שדבר אחד נשאר בה כאבן דרך: לתת שירות אמין וטוב ולאורך שנים.

תמר פריד  
 


"אנחנו לא מחפפים", אומר אמיתי הרן, סמכ"ל ומנהל חטיבת המטבחים בחברה, "זהו אחד המאפיינים הכי ברורים שלנו".
היום, כשרוב הציוד מגיע מסין, מייצרת החברה את מוצריה בארץ או שמייבאת אותו מגרמניה בעיקר. אבל ציוד הוא לא התחום היחיד של פלבם. במהלך שישים שנה התפתחה החברה ממתן פיתרון נקודתי למטבח המוסדי למתן פיתרון כולל. "בנוסף, התפתחנו לתחום של ניהול פרוייקטים במלונות, מערכי הגשה כולל גימורים יפים וגם פרוייקטים של 'טרן קי' (Turn Key). מדובר על פרוייקטים במערכי בישול תעשייתים שם אנחנו עושים הכל מההתחלה ועד השלב בו הלקוח 'מקבל את המפתח' לתחילת עבודה. אנחנו דואגים לכל הפרוייקט כולל הציוד, המערכות, ההדרכה, השירות והתמיכה".
במסגרת ההתפתחויות הללו של מתן הפתרונות הכוללים התפתחה גם נישה חדשה של אספקת חומרי ניקוי ודטרגנטים למטבח המוסדי. "אנחנו עובדים על פרוייקטים של מערכי הגשה ומטבחים שנמצאים בקדמת הטכנולוגיה ואנחנו גם נמצאים בשיתוף פעולה מלא עם כל מתכנני המטבחים בארץ, משום שאנחנו יודעים לתת פיתרון אידאלי ללקוחות ללא כל פשרות", אומר הרן.
ואיזה שירות טכני אתם מספקים?
אנחנו מספקים שירות טכני למגוון סוגים של ציוד: לתנורים, למערכות קירור, למערכות קיטור, מערכות הדחה לעגלות כמו גם לציוד הנלווה כמו עגלות, סירים, מגשים. בשירות נכלל גם הציוד הקטן כמו טוסטרים, בלנדרים וכו' ושירות למנדפים. אנחנו למעשה מספקים שירות כולל לכל מה שיש במטבח. אנחנו נותנים שירות כחבילה אחת.
"כשאת מערך ההגשה למשל" הוא מסביר, "מכינות 3-4 מסגריות יש בעיה – מי נותן את השירות? אנחנו מספקים את כל מה שנמצא במטבח כי לדעתנו זה צריך להיות אינטגרלי ואנחנו משלבים הכל 'אין האוז' (In House). יש לנו גם מערך הפצה פנימי של משאיות מנוף גם לקומות גבוהות במיוחד ולציוד מאוד גדול וכבד".
פרויקט בארץ ישראל
"אחד המאפיינים היחודיים שלנו", אומר הרן, "הוא שהפרוייקטים נעשים פה אצלנו בקיבוץ עין חרוד במפעל מתקדם לעיבוד מתכת ונירוסטה. הכל תוצרת הארץ ואנחנו לא עובדים למשל דרך קבלני משנה חיצוניים. הכל פה תחת קורת גג אחת – עפ"י התקנים המחמירים ביותר שיש בשוק. ההתפתחות הזו שלנו של מתן פיתרון כולל במקום אחד הוא גם תהליך אבולוציוני של הענף וזה גם מה שאנשים רוצים היום. הלקוחות מעדיפים מיעוט ספקים וזה מה שהם מקבלים אצלנו. אנחנו גם נותנים אחריות ולאורך זמן, כך שללקחות יש כתובת ברורה אחת ולא כאבי ראש במרדף אחרי רתך כזה או אחר".
ציוד שמחזיק לשנים
סוג הציוד שאנחנו עובדים איתו הוא 'Build to Last' – כזה שנועד להחזיק מעמד לאורך שנים. אני יודע שיש לזה יתרון, כי כשהיום, כשכל הענף הולך לכיוון של סין, אתה אמנם יכול לקנת ציוד גם ב- 25% פחות מהמחיר אבל אז מעבר לשאלה של ציוד שאמור להחזיק למשך שנים יש בעיה של תמיכה ושירות. אנחנו נותנים מגוון של פתרונות גם למי שמתעקש לקנות את הציוד בסין. הכל בהתאם לרצון הלקוח. אנחנו מעדיפים לעבוד עם הציוד המתקדם בעולם, בדרך כלל מגרמניה. יש לנו שיתוף פעולה עם חברות ציוד מובילות בעולם אותן אנחנו מייצגים בארץ או באופן בלעדי או בשיתופי פעולה.
ומי הלקוחות שלכם?
אנחנו משרתים את כל החברות הכי גדולות בארץ: אלביט, אינטל, כל רשתות המלונות פתאל, דן וישרוטל, נמל התעופה בן גוריון, עובדים הרבה עם הצבא, משרד הביטחון, המשטרה. כל הגדולים.
הכיוון: חיסכון באנרגיה ושמירה על איכות הסביבה
"השוק המוסדי מתמקד היום בכל הנושא של החיסכון באנרגיה ושל איכות הסביבה, ואנחנו צומחים עם השוק בכיוון הזה. ההתמקדות היא בחיסכון בעלויות ההפעלה השוטפת של המטבח המוסדי כמו פינות וגימורי נירוסטה עגולים, משטחים מלוטשים, נקודות גישה פשוטות לשירות וטיפול בציוד וניקיון. כל אלו כמכלול חוסכים בכוח אדם ובזמן ניקיונות ושעות עבודה ובפועל זה מתבטא בהמון כסף. העובדה שציוד נירוסטה נבנה ברמת התקנים והסטנדרטים המחמירים והגבוהים ביותר תורמת גם היא לחיסכון. איך? כי הסטנדרטים יורדים לרמת הריתוך, וכשיש חורים בנירוסטה נוצרת שם הצטברות של בקטריות שקשה לנקות – ומי שמשלם בסופו של דבר את המחיר הוא הלקוח.
"אנחנו רואים את המגמה הזו גם במערך ההגשה שבנינו לאחרונה לאיקאה החדש", הוא מספר, "שהוא היום הכי גדול בארץ. שם, משתמשים במערכות שעובדות על גז ידידותי לסביבה, ובמערכות של אוויר קר מאולץ. מערכות אוויר קר מאולץ מאפשרות חיסכון תוך שימוש באבמטיות קירור. בכלל, הרבה מפיתרונות החיסכון נובעים מהפניית האנרגיה לקירור. מפתחים ועובדים עם מערכות במדחסי אינוורטר – אלו מדחסים שעובדים רק כשיש צורך, לעומת מערכות שעובדות כל הזמן. יש במערכת גשש טמפרטורה והמדחס עובד בהתאם למה שצריך אבל לא מעבר לכך. כלומר, הוא נדלק רק כשצריך ולפי מידת הצורך. זה חוסך הרבה מאוד אנרגייה וזה ייחודי לנו. אנחנו מספקים את כל מערך ההנדסה והבידוד לכיוון שמירה על קור וחום מקסימאליים.
כמובן שגם חדרי קירור ומקררים הם חלק נכבד ממה שאנחנו עושים".

 

מדיחי כלים – מסוע קרוסלה
אנחנו מייצרים ומספקים מדיחי כלים לאולמות אירועים, ומה שמאפיין את מדיחי הכלים שלנו הוא פטנט ייחודי – בעל מסוע קרוסלה. הכלים נכנסים מלוכלכים מצד אחד ויוצאים נקיים מן הצד השני. בשאר  מדיחי הכלים העובד מוציא את הסל הריק בצד אחד (המרוחק), והולך ומכניס אותו שוב למסוע בצד השני. כלומר, מסוע המכונה עובד כסרט ולא כמעגל. זה דורש עוד כוח אדם והפיתרון שלנו מהווה חיסכון בכוח אדם שזה, אנחנו יודעים הוא משאב יקר. אנחנו היחידים בארץ עם הפיתרון הזה. 
לאחרונה יצרה החברה שיתוף פעולה עם חברת וינטר הלטר הגרמנית: "פיתחנו שילוב בין מערכי ההדחה החדשים והמתוחכמים, ממש ברמת היי-טק, של החברה שמשולבים במנועי הקרוסלה שלנו. הם חסכוניים באנרגייה ובצריכה של דטרגנטים.
מערך ההדחה יודע לזהות כשיש סל בכניסה אליו ואז המכונה מופעלת רק כשהסל נכנס. במכונות הקיימות -  המים נשפכים כל הזמן. במכונות האלו יש גם שלל תוכניות אוטמטיות של מסך מגע; מערכת יבוש אינטגרלי שחוסכת באידוי המים; יש בה מערכת שממחזרת דטרגנטים. המערך המשולב והמוצלח הזה כבר קיים ועובד". הוא מוסיף כי ניתן להתרשם מן המערך החדשני באולמי ויטראז', בנס-ציונה, זאת בתיאום מראש.

לתת פיתרונות "פרועים"
אנחנו מספקים דלפקים ומערכי הגשה שבהם משולבים כל הציוד המתוחכם והחדיש שקיים בגימורים האטרקטיביים ביותר, אפילו בגימור של אבן אמיתית. בארץ, מרכז המלון הוא הבריכה ומערך ההגשה, ולכן יש מלונות שמבקשים את הדברים המיוחדים ו"המטורפים" ביותר שיש. כמה שהתוצאה יותר "מטורפת", מדהימה ומושכת את העין כך המלון נחשב יוותר.
מה מאפיין את הענף?
הרן אומר שמתוך ניסיונו זהו ענף שמחד הוא בעל דרישות איכות וגימור מאוד מאוד גבוהות בכל הקשור לסטנדרים של בטיחות המזון ומאידך הוא פועל ורוצה פיתרונות בלוחות זמנים מאוד מאוד קשים. "לדעתי, חברה שיודעת לתת מענה מהיר בגמישות מירבית לצרכי הלקוח היא זו שבסופו של יום תיתן את הפיתרון הטוב ביותר. לחפף אפשר תמיד. החוכמה היא לעבוד לפי תקנים מחמירים ובתהליכים בהם הכל מבוקר". 

פרוייקטים בחו"ל
"אנחנו פועלים בשווקים בחו"ל", הוא מפרט: "באפריקה, אירופה ולאחרונה גם בשוק הערבי. אנחנו נותנים שם הרבה מאוד פתרונות לבתי חולים, גם של מערכי חימום ניידים לאוכל וגם של מערכי טיפול של אשפה ופסולת בלחץ ובקירור. מדובר על טכנולוגיה שמאפשרת להאריך את זמן השהות של הפסולת בתוך המתחם – ובכל הנוגע לבתי חולים זה מאוד משמעותי.
היתרון הכי גדול שלנו בחו"ל הוא היכולת לתת מענה אחד".
מה החזון שלכם?
"אנחנו בפלבם הולכים לכיוון של הגדלת הפיתרונות מתוך ניסיון בפרוייקטים בחו"ל, פרוייקטים של 'טרן קי'. רכשנו הרבה ידע וניסיון בהשמה של פרוייקטים של 'בשל צנן' - שזו שיטת בישול קייטרינג למפעלי מזון. מדובר בטכנולוגיות בישול מאוד מאוד מתקדמות, שלא קיימות בארץ. עשינו את זה בעיקר ברוסיה ואנחנו הולכים לכיוון הזה לשיווק בארץ. 
 
 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים