מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

מתכונים חגיגיים לפסח

 

לקראת ליל הסדר לפניכם מקצת מהמתכונים המנצחים לליל הסדר, המשלבים בין חוקי הכשרות לאמנות שילובי הטעמים, ומזמינים אותנו לפתוח שולחן לכל המשפחה.

באדיבות "מכללת השף"*
------------------------------
*מכללה ללימוד מקצועות הבישול והאירוח

 

לראשונה: פירה עדשים טחינה ולימון כבוש
השף בן נרושביץ
חומרים:
- 1 ק"ג עדשים שטופות
- 500 גרם תפו"א מקולפים חתוכים לקוביות
- ½ כוס טחינה
- 2 כפות לימון כבוש
- מלח/פלפל
- 2 צרורות פטרוזיליה קצוצה
- 100 מ"ל שמן זית
- 4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
- מבשלים את תפו"א ועדשים עד לרכות ומסננים את המים החוצה.
- בסיר ניפרד מטגנים קלות את השום בשמן הזית ביחד עם הלימון הכבוש עד להזהבה.
- מוסיפים פנימה את תפו"א והעדשים ומועכים את כל המרכיבים על לקבלת מרקם רך ואחיד.
- מוסיפים את הטחינה והפטרוזיליה ומערבבים לתערובת אחידה.


לראשונה: סלט עלי תרד עם סלק מבושל ותפו"א מקורמלים בויניגרט בלסמי
השף בן נרושביץ


חומרים:
- 1 חב' עלי תרד
- 3 יח' סלק
- 2 תפוח אדמה גרניט סמית
- 1 בצל סגול חתוך לחצי אמנסה דק
- 100 גרם אגוזי מלך
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
- 50 מ"ל חומץ בלסמי
- 100 מ"ל שמן קנולה או שמן סויה
- קורט מלח ופלפל
- קורט סוכר

אופן ההכנה:
- שוטפים את עלי התרד היטב וחותכים את הגבעולים הגדולים.
- מבשלים את הסלק בשלמותו ללא קילוף וללא מכסה עד שמעבירים סכין והיא עוברת ללא התנגדות,מקררים את הסלק היטב ופורסים אותו לשמיניות.
- מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה,פורסים את התפוח לעובי של 0.5 ס"מ ומפזרים מעליו סוכר חום, צורבים בתנור חם עד לקבלת מראה קרמלי חום עדין ומקררים.
- פורסים את הסלרי באמצעות קולפן לרצועות דקות.
- בקערה מניחים את החרדל ביחד הדבש והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב, מזלפים פנימה את השמן עד לקבלת ויניגרט אחיד ומתבלים במלח ופלפל.
- בקערה מקפיצים את כל הרכיבים של הסלט עם מעט מהויניגרט ומסדרים בקערת הגשה כאשר התרד למטה ומעליה שאר המרכיבים מסודרים לפי צבעים.

 

לעיקרית: פילה אמנון בציפוי אגוזים מעל שעועית ירוקה
 השף בן נרושביץ

חומרים:
- 2 פילטים של אמנון ללא עצמות
- 100 גרם קמח מצה
- 100 גרם פטרוזיליה
- 100 גרם שומשום
- 10 גרם שיני שום פרוסות
- 200 גרם שעועית ירוקה
- 100 עגבניות שרי חצויות
- 50 מ"ל רוטב סויה
- 2 ביצים טרופות
- 2 כפות שמן שומשום
- מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
- טוחנים יחדיו את האגוזים, פרורי קמח המצה השומשום והפטרוזיליה לכדי תערובת אחידה.
- מבשלים את השעועית הירוקה בישול מהיר.


- מקפיצים במחבת את השעועית ביחד עם שמן השומשום, השום ועגבניות השרי.  לקראת הסוף מזגגים בסויה.
- מצפים את האמנונים בביצה ומיד לאחר מכן בתערובת האגוזים. לאחר מכן מטגנים בעדינות מכל צד.
- מגישים את הדג מעל לירקות.

 

לעיקרית: טג'ין שוקיים בחצילונים
השף שליו קימחי

חומרים:
- 1 בצל גדול
- 1 ראש שום
- 100 מ"ל שמן זית
- 1 ק"ג שוקי עוף קטנים
- 1 ק"ג חצילונים בגוון סגול בהיר
- 4 עגבניות טריות אדומות
- 1 פלפל צ'ילי טרי
- 1 כפית פפריקה מרוקאית בשמן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל לבן
- מעט מלח
- קורט זעפרן

אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד לגוון זהוב.
- מוסיפים את השוקיים וממשיכים לטגן לסגירת נקבוביות ומוסיפים את התבלינים.
- פורסים את השום דק, מגרדים את העגבניות בפומפייה דקה ומוסיפים לתבשיל.
- מכסים מנמיכים להבה ומבשלים למשך 10 דקות.
- מוסיפים את החצילונים, מערבבים, מכסים ומבשלים למשך 40 דקות בלי לערבב
(על מנת שנשמור על החציל שלם לצורך ההגשה).

 

לקינוח: קונסומה פירות קסומים וסופלה שוקולד
 קונדיטור דקל אשכנזי

חומרים:
- פפאיה טרייה
- רימונים
- תות שדה קטן
- קיווי בשל וירוק
- פטל שחור
- ענבים מובחרים
חומרים לסופלה שוקולד:
- 300 ג' שוקולד מריר משובח 70% מוצקי קקאו
- 4 יח' ביצים
- 4 יח' חלמונים
- 200 ג' חמאה או מחמאה לפרווה
- 180 ג' סוכר לבן
- 100 ג' אבקת שקדים מולבנים מנופה
- 25 מ"ל ליקר שוקולד

חומרים לסירופ:
- 100 ג' סוכר דמררה
- 300 מ"ל מים מינרלים
- 50 מ"ל יין לבן משובח
- 1/2 מקל ווניל חצויי ומגולען
- 2 ציפורן שלם
- 1 מקל קינמון קטן
- 1/2 גבעול למון גראס קצוץ
- 2 גרגירי פלפל שחור שלם טרי

אופן הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך כחמש דקות.
- מסננים דרך מסננת דקה מאד ומצננים.
- מקררים היטב ושומרים את מקלות הווניל.
- פורסים את הפירות לפלחים עדינים או קוביות קטנות ושומרים בקירור על מגש עטוף.

אופן הכנת סופלה השוקולד (השתדלו שלא לאפות בדקה התשעים..)
- ממיסים חמאה ושוקולד מעל אמבט מים חמים לתערובת אחידה ומוסיפים ליקר שוקולד.
- מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר לקציפה אוורירית ובהירה.
- מוסיפים מעט מקציפת הביצים למסת השוקולד ועוטפים. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ומוסיפים לבסוף את השקדים בערבוב עדין.
- יוצקים את התערובת לכלים חסיני אש ואופים בתנור 160 מעלות למשך 6-7 דקות.
- מניחים את פלחי הפירות החתוכים בגביעי שמפנייה או מרטיני, ויוצקים מעל את הקונסומה הריחני. מעטרים במקל הווניל. להגיש בתוספת הסופלה החם.

 

לקינוח: ענני דיקואז' שקדים במילוי מוס פרלין קפה ושוקולד לבן
 קונדיטור דקל אשכנזי


חומרים לבסיס:
- 100 ג' חלבון בטמ"פ חדר
- 100 ג' סוכר לבן
- 80 ג' אבקת שקדים טחונים מולבנים
- 50 ג' אבקת סוכר מנופה
חומרים למוס פרלין :
- 100 ג' שמנת מתוקה
- 200 ג' שוקולד לבן איכותי
- 25 מ"ל תמצית קפה מרוכז או אספרסו
- 1 כפית קפה שחור
- 3 יח' חלמונים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן הכנת הבסיס:
- מחממים תנור לחום 170 מעלות ומכינים תבניות אפייה מרופדות בנייר פרגמנט.
- מערבבים את אבקת הסוכר יחד עם השקדים ומניחים בצד.
- מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך ומוסיפים סוכר תוך כדי הקצפה לקצף מבריק ויציב מאד.
- מוסיפים בזהירות את השקדים עם אבקת הסוכר ועוטפים בעדינות למסה אחידה.
- מזלפים או מורחים בעזרת כפות, עיגולים בקוטר 5 ס"מ או יוצרים 3 בסיסים גדולים.
- אופים מיד למשך כ – 20 דקות , עד שהבסיסים שחומים וקשיחים מבחוץ. מצננים היטב.

אופן הכנת המוס:
- מרתיחים 100 מ"ל שמנת עם תמצית הקפה והקפה שחור ויוצקים מעל השוקולד הלבן.
- משהים מס' דקות ומערבבים לקרם חלק, ומצננים בצד.
- מומלץ להכין את מוס הפרלין מראש ולקרר היטב.
- ניתן לשלב במוס גם רוטב אספרסו מחוזק וגרגירי רימונים

אופן הכנת המנה:
- מקציפים 3 חלמונים לקציפה בהירה ואוורירית ומקפלים למסת השוקולד.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ולא יציבה. מקפלים מעט מהשמנת לקרם השוקולד בתנועות עטיפה לתערובת אחידה ומסיימים  בהוספת השמנת המוקצפת בזהירות.
- מקררים את המוס היטב במקרר לכמה שעות ומזלפים בין שכבות הדיקואז' .
- מקשטים את המנה בפולי קפה וגרעיני רימונים טריים.


 


 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים