מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
סקר על ההעדפות הקולינריות של העובד הישראלי
בהייטק מעדיפים סושי ונודלס, בתעשיה מעוניינים בשניצל וצ'יפס 
 
 


מסקר שערכה חברת 'שפע', המספקת שירותי
הסעדה למקומות תעסוקה, בקרב 6,000 סועדים, ואשר

בדק את העדפותיו הקולינריות של העובד הישראלי, נמצא כי העוף היא המנה הפופולארית ביותר בקרב העובדים, פחמימות למיניהן, הן התוספת המועדפת עליו – בעיקר  תפו"א, פסטה ואורז, והקינוח המנצח הוא פירות העונה או עוגות מוס.
 עוד נמצא, כי העובד הישראלי צורך לא פחות מ- 5 ק"ג של פחמימות לחודש. כלומר, כ-250 גרם פחמימות בהן אורז, תפו"א ופסטה ולא פחות מ-350 גרם צ'יפס בארוחה, (כ-1.4 ק"ג לאדם בחודש) בימים בהם מוגשת מנת צ'יפס. בשני המקומות האחרונים מדורגים מנת הדגים (כ-10%) והמנה הצמחונית (כ-4%).
 "למרות שטרנד הבריאות לא פסח גם על חדרי האוכל במקומות העבודה, המציעים היום לעובדים קינואה, חיטה, מזונות דלי שומן ומאכלים המבוססים על דגנים מלאים, בסופו של דבר העובד הישראלי הממוצע עדיין שומר אמונים לעוף, לצ'יפס לחומוס ולסלט הירקות הבסיסי", אומר אלון לוי, סמנכ"ל השיווק של  שפע מקבוצת סודקסו.
 הסקר בדק גם את ההבדלים בין הרגלי האכילה של עובדי ההיי טק למול עובדי התעשייה ומצא כי בהיי טק אוכלים בריא יותר כלומר צורכים יותר פירות וירקות, מעדיפים בשר רזה, ומקפידים על מנות מופחתות שומן ומוצרים מחיטה מלאה. מאידך, עובדי התעשייה, שעבודתם בעיקרה הינה פיזית וזקוקים ליותר אנרגיה, מעדיפים בעיקר פחמימות משביעות.  

ההעדפות של עובדי ההיי טק
 על פי הנתונים, כ-30% מעובדי ההיי טק מעדיפים מנות שף שנעשות לנגד עיניהם, בהן טאפסים, נודלס, סושי, טורטיות ועוד. 21% מעדיפים חזה עוף צלוי, כ-14% מעוניינים בצלי בקר או בכרעיים של עוף. בשניצל מתעניינים כ-9% בלבד, 7% מקרב העובדים יעדיפו דגים ורק 4% מכלל העובדים מתעניינים במנה צמחונית. בגזרת התוספות, במקום הראשון בקרב עובדי ההיי טק מככב תפו"א אפוי, מייד אחריו אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה, במקום השלישי קוסקוס, ואחרונה חביבה קינואה וירקות כתומים.  

ההעדפות של עובדי התעשייה והייצור
 בקרב עובדי התעשייה והייצור, 32% מעדיפים מנה עיקרית של כרעיים של עוף, 25% מעדיפים מנות בגריל, 20% בוחרים בסטייק בקר, 16% בוחרים בשניצל, 16% בצלי בקר או בקציצות ברוטב ובמקום האחרון מנת הדגים עם 13%. ממש כמו בהיי טק, גם עובדי התעשייה והייצור מעדיפים תפו"א כתוספת. במקום השני והמכובד נמצא הצ'יפס,  אחר כך פסטה ובמקום האחרון קוסקוס או פירה.

ומה באשר למנה אחרונה?
גם בהיי טק וגם בתעשייה מעדיפים לקנח בפירות העונה או בעוגות מוס. בהיי טק יתפנקו גם על פנקייקים וקינוחי גורמה של קרם בורלה צרפתי או פנקוטה איטלקית. בתעשייה ישמחו לקנח בעוגות מאפינס או בג'לי.


 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים