מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

טכניקות מתקדמות בתחום שרשרת המזון

 
תעשיית המזון באירופה המערבית עוברת שינוי. הדומיננטיות של רשתות השיווק, ולחץ מצד כלכלות מתפתחות הובילו למהפכה בשרשרת האספקה של המרכולים. כתבה זו בודקת את הצלחתה של חברה אחת Herbert Engineering, אשר הצליחה להטמיע תכנית כלל ארגונית, תוך יצירת שינוי תרבותי בכלל הארגון
 
Pete Caldwell
-------------------------
*Associate Partner, Tefen UK
 
כיום בבריטניה מרבית האוכל המקומי נקנה, מעובד ומסופק למרכולים ע"י ארגונים גדולים הנקראים בתי אריזה (Pack Houses), אשר מתחרים זה בזה באגרסיביות בדרך כלל בתחומי המחיר, גמישות ושירותים מוצעים. בתי האריזה אימצו כעת את הטקטיקות של המרכולים ופונים לדרגה השנייה בשרשרת האספקה, במטרה לשפר את השירות והעלויות.
הספקים של בתי האריזה, אשר מספקים ציוד מורכב ומוכוון ייצור, מחויבים מצידם להיענות ללחצים אלו בשלוש דרכים מרכזיות:
חדשנות – באמצעות יצירה של מערכות  ופתרונות חדשניים.
שירות – באמצעות הצעות לאספקת שירותים מלאים בתחום העיצוב, ייצור, התקנה, תחזוקה וניהול פרויקטים.
תמחור יעיל – באמצעות יצירת מעבר יעיל וללא תקלות בתהליך מעיצוב לייצור, ועל ידי ייצור מוצרים מבוקשים במחירים הנמוכים ביותר.
אם יצליחו אותן חברות בשלושה מישורים אלו, אפילו בסביבת הפיתוח והעיצוב הבלתי סטנדרטית בה הם פועלים, הן יוכלו ליצור התלהבות אצל לקוחותיהם, ובו בזמן למקסם רווחים. 
מהשדה לצלחת
Engineering Herbert הינה החברה המובילה בשוק הבריטי בציוד לייצור ירקות. מבסיסה במזרח אנגליה, החברה מתמחה בפיתוח עיצוב והתקנה של ציוד חדשני ומותאם אישית, שמטרתו להפוך ירקות שורש לאוכל ארוז ומוכן לצריכה שאותו אנו רואים במרכולים היום.
החברה התמודדה עם עלויות הולכות וגדלות, במיוחד ביצירת הערך המוסף הנמצא במוצרים מותאמים אישית, בעלי שליטת מחשבים, טכנולוגיות לייזר, חלקים נגררים ומורכבים ואינטגרציה עם ציוד או מערכות אחרות בבית האריזה. עם זאת, התחרות הכריחה תמחור מוצרים שווה למוצרי מדף.
Engineering Herbert נדרשה למצוא פתרון לדילמה עתיקת היומין – כיצד ליצור מוצרים הממקסמים ערך עבור הלקוח, ובו בזמן להוריד עלויות ייצור. 
 התמודדות עם האתגר
 יצירת הצעות והצגתם לשוק הינו נושא הדורש מעורבות מצד הארגון כולו – שיווק, מכירות, ייצור, עיצוב, הנדסה, משאבי אנוש ומימון. דרישות מגורם מסוים בחברה משפיעות על גורמים אחרים בה. לדוגמא ההחלטה להוסיף פונקציונאליות למפרט המוצר עשויה בפוטנציה להצריך טכנולוגיות חדשות, כישורים חדשים, חומרי גלם חדשים  וספקים חדשים. ההחלטה לעשות סטנדרטיזציה למרכיבים עשויה להצריך טקטיקות חדשות במכירות, ברושורים חדשים, אביזרים וכישורים חדשים.
כחלק מהכרה זו, עיצבה Engineering Herbert תכנית שיפור שכללה את כלל החברה והבטיחה, על יד כך, שלא תתקבל כל החלטה מבלי שיבחנו השפעותיה על כלל הגורמים המעורבים.
החברה השתמשה במתודולוגיה שעוצבה באוניברסיטת Cambridge, שמטרתה להחדיר שיטות תכנון משופרות לחברות ייצור. 
המאפיינים העיקריים של תכנית זו כוללים ביקורות לאבחון בעיות בתוך מוצרים ותהליכים הקיימים בחברות כיום, ושיטה לשלב את 'X' בתהליך החדשנות.
השלבים העיקריים בתכניות מסוג זה הינם:
אנליזה לשרשרת הערך – לסווג הצעות על פי קבוצות מוצרי שוק PMG.
זיהוי של קבוצות מוצרי שוק PMG – כולל סיבות שורשיות לחוסר התאמה.
זיהוי הגורם הקריטי – בתכנון וייצור אשר מגדילים את הערך ללקוח ואת רווח החברה.
שיפור תהליך התכנון – בצורה שתגביר את הערך
הטמעת פיילוט – בתוך PMGs מקוריים.
חשיפה וסקירה 
פרקטיקת תכנון טובה
תהליך טוב מוביל לתוצאות טובות. זוהי הנחה היסוד במחקר של אוניברסיטת Cambridge על פרקטיקת תכנון טובה. התהליך צריך להתאים לחברה, להיות מוגדר היטב ולקבל תמיכה מגבוה. בנוסף, באמצעות תמיכה של קווי יסוד נדרשים, תיעוד, מעורבות של בעלי עניין והתרבות, תהיה סבירות גבוהה יותר לספק מוצר או שירות המאזן בין שביעות רצון הלקוח וצרכי החברה.
זמן רב קיימת ההבנה כי שיטות כגון מעורבות משתמשים, הגדרות מדויקות שלאבני דרך, הערכות סיכון מדויקות, ושיתוף פעולה בין מחקר ופיתוח לבין ייצור ימקסמו ערך עבור הלקוח, ימזערו עלויות ויקצרו את זמן ההגעה לשוק. אולם, כיצד ניתן להשיג זאת?
מחקר שהתנהל ב- Cambridgeהניב מתודולוגיות איתנות העוזרות לארגונים לבקר את מוצריהם ותהליכיהם. הגישה מתוארת בספר "Better Product Design: Assessing and Improving Procuct Design Capability" מאת James Moultrie & Peter Fraser. צוותי תכנון יכולים להשתמש במתודולוגיות אלו לאבחן טעיות עבר, ולהגדיר שינויים במוצרים ותהליכים ולהתאימם לצרכיהם. 
הבנת השיבושים במוצרים הקיימים
באמצעות ביקורת מוצר מקיפה, הצוות יכול לזהות כיצד מתפקדים מוצרים קיימים ביחס לצרכים הפנימיים של הלקוח.  
בהתבסס על ניסיונות העבר הצוות יכול להסכים על חוקי תכנון ועיצוב אשר מבטיחים את הצלחת המוצרים החדשים מבחינת שביעות רצון הלקוח. (הצעה של תועלות חדשניות ומהימנות, בשיטה קלה לתפעול), ומבחינת שביעות רצון פנימית (קלים לייצור ותחזוק, ונמכרים ברווח). 
הבנת הבעיות בתהליך הקיים
מוצרים או שירותים הן למעשה רק תוצרים מסוימים של תהליך התכנון. המחקר של Cambridge הוביל גם למתודולוגיה של בקרת תהליך התכנון עצמו, להבטחת הברקה עקבית בתהליך בתכנון ועיצוב מוצרים. המתודולוגיה מחולקת לשתי רמות עיקריות – ניהול התכנון, וביצוע התכנון.
 במהלך שלב ניהול התכנון של הבקרה, פיתוח הפרויקט מתבסס על הקניית תרבות של יצירתיות, יחד עם גישה משמעתית לישימות הפרויקט.
ניהול הפרויקט מכסה את כל השלבים החל בתכנון, הכוונה ושליטה ועד לעבודת צוות, כישורים, אמצעים ותגמול. ביצוע התכנון מקיף דרישות (הבנה וניתוח של סגמנטי השוק וביסוס הצרכים והספציפיקציות), הגדרת התפיסה (דרך שלבים של ניסוי ועליות מדרגה) ואימפלמנטציה (האיכות עצמה של ביצוע התכנון והעיצוב) 
הביקורות וכל המסמכים התומכים מופיעים בחוברת העבודה הנמכרת באוניברסיטת Cambridge דרך האתר http://www.ifn.eng.cam.ac.uk
מהו 'X'?
'X' יכול להיות כל שתעלו על דעתכם. מרגע תחילת תהליך השיפור, היה ברור כי מגוון המוצרים של Engineering Herbert התאימו לצרכי הלקוח בצורה מיטבית. הבעיה העיקרית הייתה חוסר התאמה לדרישות הפנימיות.
המוצרים היו קשים לייצור והרכבה, כללו מרכיבים ייחודיים רבים מדי, צרכו משאבים נרחבים להתקנה אצל לקוח, ויצרו קשיים בתחזוק המובטח בחוזה.
במהלך הטמעת התכנית, Engineering Herbert תיעדפה את הגורמים הקריטיים ביותר ועבדה בתחומי תכנון ועיצוב עבור התקנות ותחזוקה.
תוצאות
השיטה לתכנית 'X' גרמה לשינוי כולל בתכנון ועיצוב מוצרים ב Engineering Herbert. כעת לחברה יש תהליך איתן לחדשנות שבו נציגי הצוותים הרלוונטיים מעורבים בתהליך בזמן המתאים, וכל האינפורמציה הדרושה מתועדת על מנת להבטיח שהחלטות מתקבלות מוקדם מספיק. אינפורמציה רלוונטית נאספת וסיכונים מאובחנים בהתבסס על מידע במקום ספקולציות.
אחד התוצרים השימושיים במיוחד היא מערכת חוקי תכנון ועיצוב להנחיית צוותים, המבטיחה כי המוצרים ניתנים לייצור, התקנה ותחזוק.
בהתייחס ליכולת הוגדרו תהליכי ייצור מועדפים (לדוגמא העדפת חיתוך לייזר על פני מכונות, ריתוך על פני נעילה, חריצי הברגה במקום מנעולים ועוד). ישנם חומרי גלם מועדפים עבור מרכיבים (לדוגמא מהדקים, מנועים, עובי פלדה סטנדרטי, פעילויות משולבות במוצר אחד). קיימות המלצות לגדלים של כלים סטנדרטיים וראשי תושבות וישנה מניעה ככל הניתן מהתאמות אישיות.
כללים דומים הונחלו עבור התקנות ותחזוק, תוך ציון מדויק של מאפיינים כגון פיזור משקל, גודל מודול, נקודות הנפה, זמינות איורים, לוחות זמנים להתקנה נקודות ויזואליות לפיקוח, מאפייני בטיחות נוחים, מזעור מלכודות לכלוך, אינדיקציות למיקום כיוונונים, חומרים קלים לניקוי, קידוד צבעים לחלקי חילוף ועוד.
התכנית היוותה אלמנט חיוני ביצירת אווירה בה הצליחה Engineering Herbert לשפר את החדשנות ולספק מוצרים יוצאים מן הכלל, ובו בזמן לשפר את רווחיותה. החברה הצליחה להוציא לפועל "משימה בלתי אפשרית" על ידי יצירת אופרציה קוהרנטית יותר בעלת ערך מוסף ללקוחות במחיר כדאי.
תרבות הייצור עבור 'X'
על ידי הטמעת טכנולוגיות מתקדמות, הצליחה Engineering Herbert ליצור תרבות תכנון ועיצוב עבור 'X' ועל ידי כך לחסוך בעלויות. החיסכון בעלויות היה גדול מהפחתת מחיר המוצר ולכן הצליחה החברה לשמור על שולי רווח. יתרה מכך, היא הצליחה להשיג תוצאות אלו ללא פגיעה בפונקציונאליות או שימושיות של הרכיבים. מספר השבחות במוצרים אכן זוהו בזמן התהליך ובכך מיקמו את  Engineering Herbert בעמדה תחרותית טובה יותר.הפרטים עשויים להשתנות בין חברות שונות ומגזרים שונים, אולם העקרונות זהים: שקילה מחודשת של תהליך החדשנות למען טובת החברה וטובת הלקוח גם יחד

  

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  

 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (צפה ב-  תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים