מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הילד שחלם על שווארמה
שרות מזון+
 
 

הפולחן הבא אומר: הכנת שווארמה אמיתית עם מכשיר שווארמה מיניאטורי וקומפקטי, בדיוק כמו שהכנת בשר על האש או בישול ארוחה, הפכו לבילוי במסגרת אירוע חברתי שמתנהל יותר סביב האווירה... המוצר הבא מביא איתו ז'אנר חדש בתחום ומרענן את המטבח.


בינתיים ככל הידוע, אין לו מתחרים בארץ, והוא נמכר כבר בערב הסעודית, דובאי, צרפת וארצות הברית.
מדובר במכשיר שווארמה ביתי מבית פלקו, שהוא פרי פיתוח חלום הילדות של יואב פאל (47), שחלם על מכשיר שווארמה פרטי משלו. לאחרונה החלום שלו התגשם, לא רק עבורו, אלא עבור אוהבי הבשר בכלל, והשווארמה בפרט.
המכשיר מגיע לגובה של 40 ס"מ (רוחב 30 ס"מ, עומק 23 ס"מ), עשוי נירוסטה אל חלד, כרום וניקל ומיועד לשימוש במטבח ביתי ובמסעדות.
כשפאל היה ילד הוא לא חלם על אופניים חדשות והמפגשים עם החברים בשווארמה השכונתית הביאו אותו לחלום על מכשיר שווארמה פרטי משלו; "לי ולחברים שלי היה מן מנהג קבוע להיפגש בימי חמישי בשווארמה השכונתית, שם היינו יושבים, שולחים טוטו ואוכלים שווארמה. באותם ימים, של לפני כ-30 שנה בערך, השווארמה הייתה נחשבת ליוקרתית, ורק אנשים אמידים יכלו להרשות לעצמם. כילדים היינו מביטים על השווארמה הזו בערגה ובדרך כלל קונים פלאפל או חומוס, כשרק מי שיכל להרשות לעצמו קנה שווארמה. אותו הדבר היה מצידו של בעל החנות שהיה חותך את הבשר בקמצנות עם מדד מסוים. לפעמים, כשבטעות הוא היה חותך יותר מדי, הוא היה מוציא קצת בשר מהפיתה, בשביל לא לתת יותר מדי. תמיד ביקשנו ממנו שייתן עוד קצת, ואז עלה החלום על מכשיר שווארמה משלנו, שנוכל לחתוך לעצמנו כמה שאנחנו רק רוצים"...
לאחר שסיים תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, עבר פאל לתחום מכירות כלי בית בחברת רדד; "אני אוהב להבין דברים ולהסתכל על מוצרים בצורה יותר מעמיקה, כך שלמרות היותי אחראי על השיווק ברדד הייתי מגיע למפעל, מתעניין ולומד. הייתי צריך להרגיש את הדברים. עם כל הפעילות התעשייתית במפעל חזר אליי אותו הרעיון של מכשיר השווארמה שעליו חלמתי כילד. בשנת 1992 התחלתי להתקדם בתכנון, הכנתי תיק מוצר וחיפשתי מקום שאוכל לייצר אותו".
 רק בשנת 1996 פאל מגיע לייצור של המוצר המוגמר; "הגעתי לדגם של מוצר שעובד ומה שהנחה אותי בתכנון המוצר הייתה המקצועיות. יש היום הרבה מוצרים מכשירי חשמל ביתיים שהם מאוד עדינים ועשויים מהרבה פלסטיק, כך שאחרי מספר שימושים הם מתפרקים ולא מקרינים מקצועיות. התחלתי לחפש מפעל בארץ לייצור המוצר, אך מחירי עלות הייצור בארץ היו גבוהים מדי. אז חיפשתי מפעלים במזרח ואיכשהו הגעתי להודו. בנוסף, לתכונות הדיוק של ההודים יש להם נירוסטה בייצור מקומי כך שזה מוריד את עלויות הייצור. המחיר שנקבע לצרכן הוא 1200 שקל כולל מע"מ, כשיש חנויות שמוכרות אותו גם ב-990 שקל".
אילו תכונות יש למוצר שהופכות אותו ליעיל במטבח הביתי או במסעדות?
"מדובר בשיטת בישול שונה מזו שמבשלים בבית או מהמנגל על האש. אין עשן, אין פיח ומצד שני לא מדובר בבישול בתנור או סירים. מדובר במבער אינפרא אדום ושיטת הבישול הזו היא שיטה מיוחדת, שמביאה איכות וטעם ייחודיים לבשר בגלל שהבשר מתבשל טוב הוא לא נשרף ולא מתייבש כשהוא נשאר עסיסי".
מה אפשר להכין עם המכשיר?
"ראשית, שווארמה כמובן. אבל מדובר בשווארמה אמיתית עם אותו טעם מוכר ואותנטי, כשחותכים אותה בשכבות. אין שום אפשרות אחרת להכין שווארמה עם הטעם האותנטי אם לא משתמשים באותו מכשיר. מעבר לשווארמה אפשר להכין עם המכשיר כל מיני דליקטסים, כמו אנטרקוט, שוק טלה, בשר כבש, דגים, עוף או אפילו גבינת חלומי (שבחימום מתכווצת ומתקשה) עם פלפלים. באופן עקרוני אפשר להמציא מתכונים שונים ומגוונים כיד הדמיון הפורה.
מה עם תוכניות לעתיד?
"יש תוכניות לרעיונות נוספים שהמצאתי, גם הם בתחום המטבח והמזון, אבל בינתיים זה בשלבי התחלה".

לפרטים:  052-2322717  


הרשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים