מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

טיפים לעיצוב מנה ושולחן
שרות מזון +
 
 
  
כולנו מכירים את האמרה הידועה "העין אוכלת לפני הכל",  המחשבה הושרשה אצלנו וכיום נראות המנה חשובה לא פחות מטעמה. לכן כשאנו מארחים, מבשלים ויוצרים הדבר הראשון בתכנון צריך להיות כיצד תראה המנה.
השף מירב שפילמן נותנת לכם מספר טיפים לעיצוב מנה ושולחן:
השולחן
1. חשבו על מבנה הצלחת: האם מתאימה צלחת שטוחה ,עמוקה ,עגולה ,מרובעת ,משולשת? חלקה או צבעונית? הצבעוניות תשפיע כמובן על המימד העיצובי של כל השולחן והאווירה.
2. מפות: מפה בהירה נוטה יותר לכיוון אלגנטי בעוד שמפה צבעונית מעניקה אווירה יותר כפרית.
3. למי מיודעת הארוחה? פלייסמנטים יהפכו את האווירה לפחות רשמית,יותר רעננה  וצעירה .
4. סנטר-פיס: חשוב להחליט מה יהיו הפריטים המעוצבים במרכז שולחן. יש להתאים את הצבעים ולבחור את הגבהים למען אחידות העיצוב.
5. נרות: לאחר שהטעמתם את הצבעים כדאי לשים לב לבחירת הנרות. האם תעדיפו נרות גבוהים, נמוכים, או בסגנון שנדליר? אופציות אלו יובילו לסגנון קלאסי מאופק ורשמי.
זכרו שנרות נמוכים מרובעים ובהירים יפיצו אור נעים באווירה מודרנית ומינימליסטית.
6. פרחים: פרחים צבעונים או בהירים? שושנים תמיד יסמלו אוירה רומנטית ואילו פרחי בר ידגישו אוירה כפרית.
7.  אלמנטים מיוחדים ומפתיעים: ניתן להציב פסלונים קטנים באמצע שולחן שקשורים לאוכל המוגש או עציצים של תבלין שיפיצו ארומה נהדרת קשורים בבד יוטה לאווירה בלתי פורמאלית. ניתן להוסיף ירקות או פירות כאלמנט עיצובי למרכז השולחן כמו לימונים או תפוזים בכלי מיוחד כדי ליצור אווירה מרעננת ונינוחה .
בחזרה לצלחת
קיימות בשוק היום צלחות עם תאי חלוקה  שיכילו מספר טאפסים,  זו צורת הגשה המתאימה בדרך כלל למנה ראשונה  אישית בה יונחו מספר טאפסים או סלטים בצבעים שונים וישדרגו את צורת ההגשה. זו גם דרך נהדרת להגיש מספר קינוחים קטנים לכל סועד.
1. גודלה של הצלחת הוא פרמטר חשוב: צלחת גדולה עם שוליים רחבים כשעיצוב המנה עומד באמצע תעניק תחושה של מנת גורמה רשמית.
2. צלחת רטרו צלחת מעוטרת קלאסית לא גדולה תלווה בהרגשה פחות מעונבת ממטבחה של סבתא. למרות זאת צלחת הרטרו המעוטרת יכולה גם להיות מתאימה לארוחה קלאסית ורשמית יותר, בהתאם לקונספט של הערב ושל עיצוב השולחן.
3. צבעים: שוליים בצבעים חזקים יכולים להוסיף עומק  וגוון  נוסף כגון צבע אדום יין או כתום (ההמלצה שלי שמרכז הצלחת עליו מונח האוכל יהיה בצבע בהיר וחלק).
4. בנוסף נחמד שיש גובה מסוים לצלחת והיא לא לגמרי שטוחה.
תכנון ועיצוב  המנה
צבעים טקסטורות והרמוניה הם שלושת המרכיבים שירכיבו את הצלחת
1. ירקות שהם הצבע במנה, צריכים להיות בצבעים עזים  (חשוב לא לבשל את הירק יתר על המידה בישול קצר ישמור צבע ופריכות).
2. טקסטורה תינתן על ידי המרכיב הפחמימתי בדרך כלל.
3. כחלק  מעיצוב הצלחת וגם בכדי לתת עניין, אני עושה שימוש בצלחת קטנה נוספת היושבת על הצלחת הגדולה של המנה העיקרית ומכילה את הפחמימה (כגון אורז או פסטה). עיצוב מסוג זה זה גורם לסדר על הצלחת, יוצר עניין וגבהים שונים.
4. לדג תוכלו להתאים מצע ירוק כגון תרד שישב יפה על צלחת קעורה. גם מנת פסטה יושבת יפה על צלחת מסוג זה.
5. צלחות מרובעות בסגנון יפני אהובות עלי במיוחד. בשחור מקבלים מראה שישרה קו נקי מינימליסטי וכך גם המנה המונחת עליו  שאין צורך להתחכם בעיצובה וניתן ליצור מנה המורכבת ממרכיב אחד בלבד.
זכרו כי קימות בשוק היום צלחות קטנות יפיפיות במגוון צורות וגבהים
את ההרמוניה בין כל הרכיבים  והדגש ישלים המרכיב המרכזי, בדרך כלל מדובר בדג, בשר, עוף או ביצה  המלווים ברוטב.
6. אחת הצורות שתפסו תאוצה בשנים האחרונות לעיצוב היא לגובה ובשכבות  לצד כתם צבע מרשים. העיצוב יכול להיות די מופשט אם חושבים על המנה בשלבים, מפרקים אותה לגורמים ובונים שכבה אחר שכבה  כגון:
• לעשות שימוש באיזה שהוא פורמט בשביל ליצור צורה עגולה או מרובעת (רינג נקרא בשפה במקצועית) וליצור שכבה ראשונה  מעין מצע שבדרך כלל מורכב מהאורז, פירה, לחם או בצק.
• מעל  להניח את הבשר, העוף או הדג.
•  לסיים בכתם צבע שהוא הירק בדרך כלל כגון שעועית ירוקה או אספרגוס.
תוכלו לעשות שימוש גם פטרייה מיוחדת למשל. ישנם בשוק היום מגוון רחב של פטריות בצורות שונות. 
לסיומת ניתן לקנות פסטו או פלפל קלוי לטחון  במגימיקס עם שמן ומעט מים (בכדי להגיע לסמיכות טובה) ולהזליף על הצלחת כתמי צבע נוח לעבוד עם בקבוק לחיץ
 
7. למעיזים שביננו צורות הגשה  לא רק בצלחת תפסו תאוצה וזה כיד הדמיון פלטות שיש שחורות פלטות עץ טבעי ולא מהוקצע.









 
הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים ממזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אחת לשבוע אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים