מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
התמר - מגן מפני טרשת העורקים*
מתוך כנס "תזונה מונעת – איחוד כוחות", ליקט וערך חיים פלטנר

* פרופסור מיכאל אבירם

 
גם התמר, אחד משבעת המינים שבהם התברכה ארץ ישראל, ניחן בסגולות בריאותיות. במחקר שפורסם לאחרונה מצאו חוקרי הטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם, בראשותו של פרופ' מיכאל אבירם, כי אכילת תמרים בכמות של מאה גרם ביום למשך חודש ימים על ידי נבדקים בריאים, תרמה לירידה משמעותית ברמות הטריגליצרידים בדם ולהפחתה ניכרת בחימצון השומנים בדם. יודגש כי מדובר בנבדקים בריאים ובשום אופן לא חולים סכרתיים, ובכמות קטנה של תמרים ליום.
מחקר זה, שהוא ראשון מסוגו בבני אדם, מצא שאכילת תמרים מזן מג'הול  או חלאווי הפחיתה את רמות הטריגליצרידים בדם באופן משמעותי ב 7% או ב- 15% בהתאמה, ותרמה לירידה משמעותית בחימצון השומנים בדם. לאחר אכילת זן חלאווי נצפתה ירידה ניכרת , בשיעור של 33% , במידת חימצון שומני הדם. נתון נוסף שנחשף במהלך המחקר -  אכילת התמרים בנבדקים בריאים לא גרמה לעלייה ברמות הכולסטרול בדם, או לעלייה במשקלם, למרות שמדובר בפרי העשיר בסוכרים טבעיים. בנבדקים הבריאים  לא נמצאה כל עלייה ברמות הסוכר בדם בצום.
מחקר זה מצרף את התמרים לנבחרת המגינה מפני טרשת עורקים, שכן  לאכילת תמרים מתונה על ידי אנשים בריאים יש השפעה מיטיבה על רמות הטריגליצרידים בדם ועל חימצון השומנים בדם, וכל זאת  מבלי להפר את איזון רמות הסוכר בצום או את תבנית השומנים בדם. 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים