מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ אריזה >> שוק אריזות המזון בארה"ב יצמח ביותר מ- %6 לשנה, עד 2012
 
שוק אריזות המזון בארה"ב יצמח ביותר מ- %6 לשנה, עד 2012
צפוי שגשוג בענף השקיות העומדות
 
 

הדרישה עבור מארזי מזון בארה"ב צפויה לצמוחב- %6.1 מדי שנה ולהגיע להיקף של 7.9מיליארד דולר עד 2012 - כך עולה ממחקר חדש שערכה חברת המחקר ,'Freedomania'ואשר התפרסם באתר .foodnavigator-usa.com
ע"פ המחקר, עיקר הגידול ינבע הרחבת השימוש בשקיות העומדות (stand-up pouch)
, וזאת הן בסקטור המזון והן במוצרים שאינם מוצרי מזון.
עורכי המחקר טוענים כי בעוד השימוש בשקיות העומדותץ יגדל בשיעור של 10% בקירוב עד לשנת 2012, הרי שבסוגי המארזים האחרים לא יהיה גידול בשימוש בארבע השנים הקרובות, והיקף המכירות יהיה דומה להיקפם כיום. העלייה במכירות של השקיות העומדות תושפע גם מגורמים סביבתיים, והחומרים מהם יהיו אריזות מזון אלו עשויות ייבחרו בהתאם.
מתוצאות המחקר עולה בבירור המסקנה כי השקיות העומדות יהוו את הטרנד העתידי
בענף מארזי המזון. יש לשקיות יתרונות בולטים בכל הקשור לאסתטיות, בולטות על
המדף, אפשרות לסגירה חוזרת של המארז, כושר ניידות, משקל נמוך, שימוש מופחת
בחומרי גלם באריזה ועוד.
 
גורמים ירוקים
 
לשינויים בדפוסי צריכת המזון יש כיום השפעה נכרת הן על יצרני המזון והן על יצרני המארזים. הכוונה היא היא לחידוד הטרנד הסביבתי בקרב הצרכנים, והן לעליה החדה במחירי חומרי הגלם המשמשים את הענף. הערכה היא ששני הגורמים הללו תומכים בהרחבת השימוש בשקיות העומדות , וזאת בשל המתקנים והציוד הנדרש לייצור השקיות, וכן בזכות עלויות הייצור הנמוכות והאפשרות לשנע את השקיות העומדות בקלות וביעילות.   
במקביל לכך, טכנולוגיות הייצור ממשיכות להשתכלל. יצרני המכונות מגדילים בהתמדה את מהירותן, קצב הייצור גדל והעלויות הייצור לשקית בודדת יורד בהתמדה. המשמעות היא שייצור שקית עומדת הופך להיות בר-תחרות לצורות אחרות של אריזה, כגון פחיות או מארזי קרטון.
במקביל לכך, באירופה ובארה"ב יש זינוק בביקושים למארז גמיש דמוי שפופרת. מדובר בצורה נוספת של שקית עומדת שבה לעיתים יש גם חלוקה לתאים שכל אחד מהם מכיל מזון/משקה שונה. החלוקה לתאים מאפשרת ללקוח לערבב מספר סוגי מזון או משקה ולקבל תוצר מזון חדש שאותו לא היה ניתן להשיג עד כה בדך אחרת.
במקביל לכך, היצרנים מרחיבים את השימוש בשקיות העומדות על מנת 'לרענן' מוצר מזון בוגר שנכרת בו ירידה בשימוש. המארז החדשני 'מחיה' את המזון הוותיק, ומעורר את המכירות.
 
שינויים דמוגרפיים
 
עורכי המחקר, קבוצת פרדוניה, צופים שהמעבר לשקיות עומדות יושפע גם מהמעבר למזון מוכן, או מזון שנדרשת פעולה קלה על מנת להשלים את הכנתו לקראת האכילה. השקיות מאפשרות גמישות רבה בתכנון האריזה ובהתאמתה ליצרן המזון ולצרכן הסופי.
גם השינויים הדמוגרפיים בעולם המערבי תומכים בהרחבת השימוש בשקיות. מדובר במשק בית עם הורה אחד, או משק בית שבהם שני בני הזוג עובדים ולא נותר בידיהם זמן להכנת הארוחה המשפחתית. השקית העומדת מאפשרת חלוקה למספר מנות קצובות. במקרים מסויימים מדובר באריזות ' multi-packs' שכל אחת ואחת מהן היא אריזה למנה כמותית אחת. שינוי זה יחייב הגדלה של חומרי הגלם המשמשים את הענף, וזאת בהשוואה לשימוש באריזה גדולה אחת שממנה נצרכים בכל פעם כמויות מזון. הבעיה היא שמארזי נוחות, הווה אומר חלוקה למנות קצובות, עולים יותר. נדרש יותר חומר גלם המבטיח הן את חוסנה והיעדר חדירותה של האריזה, וזו בזמן מקנה למוצר המזון משך חיים ממושך יותר על המדף.
  
 
 
  

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים