מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
סוחטת המחמאות

 

מפעל זקסנברג-חולית מייצר ומשווק את מסחטת ההדרים והרימונים הדרית - מסחטה קלה מאד להפעלה המבצעת פעולת סחיטה מושלמת. לסחוט ולשתות

לימור מילר אבידן, תמונות: זום 77

  

 

על מנת לשמור על גוף בריא, שיוכל ליצור תהליכי בנייה תקינים, עלינו לספק לו בצורה סדירה רכיבי תזונה חיוניים דוגמת ויטמינים, ומינרלים,  כאשר הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא אכילת ושתיית פירות וירקות טריים. בשנים האחרונות חל גידול בביקוש מסחטות מאחר וגילו את היתרונות הבריאותיים של פרי הרימון, וכך גדלו מספר העסקים המתמחים במיצים טבעיים (קיוסקים, רשתות מזון ועוד). מסחטת הדרית מבית זקסנברג-חולית מספקת פתרון מושלם לסחיטה קלה וטעימה לשוק הפרטי והמוסדי כבר למעלה משמונים שנה וגאים במאה אחוז ייצור ישראלי.

זקסנברג – חולית

בשנת 1926 במסגרת העלייה השלישית עלה ר' יצחק זקסנברג ממציא המסחטה עם משפחתו מפולין, ובסיוע הסוכנות היהודית פתח בית יציקה ברחוב סלמה ביפו. הארץ בזמנו הייתה בתנופת בנייה ובהעדר תעשייה מקומית מרבית חומרי הגלם יובאו מחו"ל. זקסנברג ניסה בדרכו הצנועה לייצר ברזים וחלקים למשאבות מים להשקיית פרדסים וחלקי מתכת לבנייה בכדי להחליף את חומרי היבוא בתוצרת עברית.
בשנת 1929 החלו "המאורעות" ביפו ובת"א. בית החרושת של זקסנברג נרתם לעשייה הביטחונית ובהסוואה של ייצור ברזים וחלקי חרושת לבנייה, עסק במצוות "ההגנה" בייצור חלקים לכלי נשק, מוקשים, ובשלב מאוחר יותר בשריון כלי הרכב לפריצת הדרך לירושלים.
בד בבד עם יצור הנשק המציא ר' יצחק זקסנברג את מסחטת ההדרים העברית הראשונה. תהליך ההמצאה היה ארוך וכלל ייצור דגמים רבים ובסופו נרשם פטנט על המוצר.  בניו, המשיכו בדרכו וניהלו את העסק המשפחתי עד לשנת 2000 בה נרכש מפעל זקסנברג- חולית נרכש על ידי קיבוץ חולית, והועבר לשטחי הקיבוץ בנגב המערבי.
כיום, עוסק המפעל בשני תחומים: יציקות אלומיניום וייצור הדרית - מסחטות מיץ ידניות לשוק המטבחים המוסדי והפרטי.  המפעל חרת על דיגלו את האסטרטגיה של ייצור מסחטת מיץ אמינה ואיכותית לסחיטת הדרים ורימונים, ואף כוללת אחריות יצרן של שנה.

שילוב של שינויים

שמעון אזולאי (קיש) מנהל מפעל זקסנברג חולית: "המפעל מייצר מסחטות מיץ ידניות לשוק המוסדי ולשוק הפרטי. בנוסף אנו עוסקים ביציקות אלומיניום בסדרות קטנות. היציקות נעשות לתבניות מהדור הקודם בצורה ידנית. זו טכנולוגיה ישנה אבל מתאימה ליצור אלמנטים באלומיניום ללקוחות שיש להם תפנית מתאימה."
תאר את התפתחות העסק – איך התחיל – איך היום.
"כאשר העסק הגיע לקיבוץ ניסינו להישאר עם המותג המקורי על כל מרכיבו, אך שינויים שחלו במחירי חומרי הגלם העמידו אותנו בדילמה -  האם להעלות את מחיר המוצר בצורה משמעותית או לשנות את צורת העבודה וחומרי הגלם?  בסופו של תהליך ביחד עם מפתח מוצרים נמצא שביל הזהב, והמוצר היום הוא תוצאה של שילוב כל השינויים וביחד עם זאת להישאר נאמנים למקור. השינוי השני הוא להעלות שלב ברמת היצור ולמצוא מפיצים חדשים בארץ.  בנוסף, התחלנו לפתח שווקים חדשים בחו"ל וכיום אנו משווקים כמעט לכל עיר בארץ ולמדינות רבות בחו"ל."

המסחטה

מסחטת זקסנברג מיועדת לשימוש מסחרי וביתי. מסחטה זו סוחטת את כל סוגי פירות ההדר אך מתמחה ברימונים. המסחטה עשויה מברזל (ST 37), רוב חלקי המסחטה מצופים בדבק אפוקסי המגביר עמידות חלקי מתכת נוספים מצופים בניקל. כל החלקים הבאים במגע עם הפרי עשויים מפלסטיק מיוחד, חזק ביותר, קל לניקוי ועומד בתקני ה F.D.A המחמירים.
איך אתה התגלגלת לעסק?
"בתפקידי הקודם כמרכז משק של הקיבוץ חיפשנו מפעל להרחיב את סל הענפים בקיבוץ. והיו"ר של הקיבוץ (יעקב קפלן) נתקל במקרה בעסק של משפחת זקסנברג שעמד למכירה. הגעתי לאחים זקסנברג באותו יום חתמנו זכרון דברים ולאחר שבועיים המכירה הושלמה. בקיבוץ הועמד כבר צוות מקומי אשר עבד ולמד את המלאכה ברמת גן. לאחר כשלושה חודשים התארגנו למעבר לקיבוץ. וכאן למעשה הושלמה העסקה."
האם חל שינוי טכנולוגי בייצור ושיווק המסחטה?
"השינויים שביצענו הם התאמות המסחטה לסחיטת רימונים שהוא מבחינת לחיצה פרי קשה מאוד".
עד כמה התחרות בתחום שלך גדולה?
"התחרות היא כמובן קשה בכל נקודת שיווק ובכל ארץ חדשה שאליה אנו מעוניינים לשווק את המוצר שלנו. ישנם מוצרים מקבילים ( מסחטות דומות), ישנם מוצרים תחליפים (מסחטות חשמליות) וכמובן שהתחרות לא קלה". 
מה הייחודיות שלכם בעסק, לעומת אחרים?
"הייחודיות היא בייצור מוצר בעל אמינות גבוהה מאוד וותק רב שנים בשוק המוסדי והפרטי. מעבר לכך, מסחטת זקסנברג מתגאה בהיותה 100% תוצרת הארץ (המסחטה וכל חלקיה מיוצרת בקיבוץ).
מי הלקוחות העיקריים שלכם?
"הלקוחות העיקריים הם משווקים של ציוד למטבח המוסדי ולמטבח הפרטי. יש לנו לקוחות פרטיים רבים בארץ ובחו"ל, ומשווקים מקומיים בארצות שונות (יוון ,גרמניה, שוודיה, רומניה ועוד).
המסחטה מתאימה למשתמש הביתי והעסקי, למסעדות, קיוסקים, בתי פרי ומלונות והיא פופולארית במיוחד כמתנה לחגים וכמתנה לעובדים".
האם אתם מוכרים מוצרים נלווים הקשורים בסחיטת פירות?
"לא אנו מייצרים מוצר מוגמר ללא מוצרים נלווים".
מה חשוב לדעת לפני שמתחילים להשתמש במסחטה?
"המסחטה שלנו מאוד פשוטה להפעלה, ראשית לא לשטוף את החלקים השונים במדיחי כלים. יש צורך לשמן את המוט לחיצה לפי הצורך".
מהם הקווים העיקריים המנחים את העסק - האם איכות המוצר? האם השיווק?
"הדגש שלנו הוא כלפי הלקוח הסופי והוא צריך להיות מרוצה מהתמורה לכספו. לכן אנו נותנים שנת אחריות מלאה על כל המרכיבים. לעסקים אנו מגבים בשעת הצורך במכשיר חליפי".
עד כמה המצב הכלכלי הנוכחי משפיע?
"מסתבר שגם אנו לא חסינים בפני ההשפעות הגלובאליות. אנו מכירים את ההשפעות מהעיסוק בחקלאות, כיצד מחירים וביקושים עולמיים מכתיבים את התנהלות השוק העולמי את המחירים, את ההיצע ואת הביקושים. אנו שוק קטן יחסית לשאר העולם לכן אנו ממתגים את המוצרים שלנו כמוצרי איכות ללא פשרות, וזה עובד. מגיעים אלנו לקוחות מכל העולם, בגלל המוצר האיכותי שאנו מוכרים".

ניהול קיבוצי

המפעל נרכש על ידי קיבוץ חולית בשנת 2000 ממשפחת זקסנברג.
מה ההבדל בין ניהול משפחתי לניהול תחת הקיבוץ? איך היה המעבר ממפעל משפחתי לקיבוצי?
"ניהול קיבוצי הוא שיטת ניהול המתאימה את עצמה לקהילה שלידה המפעל פועל. משנת 2000 היצור גדל, מספר הלקוחות בארץ גדל והיצוא נהיה משמעותי יותר ביחס לשוק המקומי. כך גם ההשפעות של הכפר הגלובלי - אנו מתאימים עצמנו לדרישות הלקוח בארץ היעד, מתאימים עצמנו לצורת אריזה שונה מארץ לארץ, מתאימים אלמנטים שונים במסחטה בהתאם לדרישות המקומיות. כמובן ישנו את כל הצד הכלכלי -  מטבע זר, ניירת שונה. כל אלו מכתיבים לנו איך לנהל את העסק בהתאמה לדרישות כך שאנו מוצאים עצמנו מתאימים את שיטות הניהול לשיטות מקומיות וגלובליות גם יחד,  והקיבוץ נהנה מעסק אשר מספק מספר מקומות עבודה הולך וגדל".
האם אתם עדיין עוסקים ביציקת מתכות בטכנולוגיות שונות? אם כן, תוכל לספר על ההתקדמות הטכנולוגית בארץ ובעולם?
"כן. אנו מספקים לחברת שמרד את אלמנטים מאלומיניום למערכות כריזה ( ליבת הכריזה), בעיקר למערכת הביטחון והצבא. כך שיש מתיחות ביטחונית אנו מספקים את הנדרש מאתנו. כך היה במבצע עוברת יצוקה נאלצנו להפסיק את יצור המסחטות ויצרנו את הליבות כדי שאזרחי ישראל והחיילים יוכלו לשמוע את ההתראות".
אלו טיפים לבחירת מסחטה היית נותן לעסק מוסדי (למשל בית מלון) המעוניין לרכוש מסחטה?
"הטיפ העיקרי הוא לרכוש מסחטה בעלת מוניטין רב שנים בשוק".
 
עם מבט קדימה

מה אתה מאחל לעצמך/לעסק לשנה הקרובה?
"לשנה הקרובה אני מאחל שנת עסקים טובה לנו ולכל ידידנו בארץ ובחו"ל. חוץ מזה שתהיה שנה טובה לכולנו ובריאות טובה."
 איך היית רוצה לראות את העסק בעוד 5-10 שנים?
"הראיה שלנו היא בהחלט עם מבט לטווח ארוך והיעד הוא להגדיל את מספר המפיצים בארץ ובעולם".

 


 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים