מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
לחיים  -  "CHEERS"
איילת נדיב- דיאטנית קלינית סטודיו סי
 


היין -  נוצר בעת תסיסת מיץ ענבים, כאשר הסוכר הופך עם הזמן לאתנול , המכונה כוהל או אלכוהול. ניתן לייצר יין לא רק מענבים, אלא גם מפירות וירקות אחרים ואף מפרחים מסוימים, בין המוכרים קיימים יין שזיפים ויין רימונים.
ליקר-  הוא משקה אלכוהולי בעל אחוזי אתנול גבוהים יותר בהשוואה ליין, ומפיקים אותו מפירות ומירקות שונים כגון תותים, דובדבנים או מנטה באמצעות השריה ומיצוי טעמים ולא על ידי התססת הסוכרים.
בדרך כלל מרבית המחקרים מתארים קשר ישיר בין צריכת אלכוהול מוגזמת כמו בירה וליקר לבין עלייה בשכיחות מחלות לב ומחלות של כלי הדם הכליליים,  אך כאמור ליקר ומשקאות אלכוהוליים אחרים שונים מיין בכלל, וליין אדום בפרט השפעה הפוכה!!

יין אדום – ולבן
צבע היין נקבע על פי נוכחות קליפות הענבים במהלך התסיסה הראשונית מאחר שצבעו של כל עסיס ענבים הוא שקוף. יין אדום מתקבל  מהקליפות אשר תוססות יחד עם עסיס הענבים. ואילו יין לבן מיוצר מענבים ירוקים, כשבתסיסה מופרדות קליפות הענבים מהעסיס וכך מתקבל יין שקוף-צהבהב או ירקרק. יין מתואר כיבש, חצי יבש, חצי מתוק או מתוק.
סיווג זה מתייחס לרמת הסוכר שנשארה ביין בתום התסיסה : יין יבש - כמעט ללא סוכר,  ויין מתוק – מכיל כמות גדולה יותר של סוכר.
מחקרים רבים מוכיחים שביין אדום יש רכיבים רבים המקושרים לבריאות טובה יותר של הלב וכלי הדם, כגון פלבנואידים, ואנטי אוקסידנטים נוספים רבים ביניהם רזברטרול, הנמצא אך ורק ביין אדום. רכיבים אלו נמצאים במידה פחותה ביין לבן כיוון שיין לבן מופק תוך חשיפה מועטה לקליפות הענבים, וזהו מקור רכיבים אלו ביין האדום.
סוגי היין המכילים את הכמויות הגדולות ביותר של רכיבים אלה מקורם בסרדיניה, ספרד ודרום מערב צרפת.
ליין אדום יבש או חצי יבש יכולת אנטיאוקסידנטית פי 20  יותר גבוהה מאשר ביין אדום מתוק ופי 4 יותר גבוהה מאשר יין לבן יבש. 
ביין אדום כ-100 אנטאוקסידנטים שונים, ריכוז אלו משתנה לפי המקום בעולם בו הענבים גדלים, סוג האדמה, מזג האוויר, סוג הענב וסיבות נוספות. שהפנולים השונים ביין פועלים בשיתוף פעולה מה שמגביר את פעילותם הביולוגית ומקטין את הסטרס החימצוני.

פלבנואידים- ביין האדום קיימים נוגדי חימצון פולי-פנולים ובתוכם הפלבנואידים שהם נוגדי חמצון חזקים האחראים על הורדת רמת הכולסטרול ומניעת התחמצנות של LDL (הכולסטרול הרע). בנוסף פלבנואידים הם בעלי השפעת נוגדת-דלקת ולכן חיוניים למניעת התהליך הדלקתי ותהליכי הקרישה המעורבים במחלות טרשת
 עורקים. הם אחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. בנוסף למניעת מחלות לב הם גם מסייעים במניעת מחלות הקשורות לשיטיון מוחי (דמנציה ואלצהיימר), ועוזר לצלילות המחשבה גם בגיל המבוגר. וגילו כי בכמויות מתונות יש ביכולתם לחסום התפתחות של גידולים סרטניים ולעכב התפתחות סרטן השד.
מהמחקרים בנושא ניתן להבין כי: התרכובות הפנוליות שביין הן בעלות פעילות ביולוגית גם כאשר צריכתן היא בריכוז נמוך אבל ממושך. כמו כן תרכובות אלו פועלות בשיתוף פעולה, דבר המגביר את פעילותן.
אנקדוטה נשית - מדענים הגיעו למסקנה כי רמות התשוקה המינית אצל נשים ששתו יין אדום בכמות מתונה גבוהות יותר מרמות התשוקה המינית אצל נשים שהעדיפו משקאות אלכוהוליים אחרים, או נמנעו לגמרי משתיית אלכוהול.
ברור כי ליין אדום יתרונות בריאותיים על פני יין לבן. אך כמו כל דבר – במתינות ולא בהגזמה- שתיית יין מופרזת דווקא מקושרת עם עלייה בסיכון לתחלואה, ולמחלות סרטניות שונות, ולא מומלצת לסובלים מלחץ דם גבוה. על כן ההמלצה לנשים היא לשתות עד כוס יין אדום אחת ביום, ולגברים – עד שתי כוסות.  יש לזכור כי את המולקולה האדומה נוגדת החמצון של היין האדום אפשר למצוא גם בתה ירוק, קקאו כהה, מרווה ותבלינים נוספים.

 
 


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים