מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבַשׁ?
 

מטבח ישראלי – האם קיים כבר? עוצמתה של מדינה ניכרת בתרבויות אותן היא יוצרת. אבל יותר מכל, תרבות האוכל היא המובילה בכך. ניתן לחלק את ארץ ישראל לכ-16 אזורי אוכל שונים כאשר כל אזור מייחד עצמו במאכלים אופייניים.
 
 
שף מיקי ניר
 
ארץ ישראל – ארץ התנ"ך ומולדתו ההיסטורית של העם היהודי.
מדינת ישראל שוכנת לחופו של הים התיכון, גובלת בצפון עם לבנון, בצפון מזרח עם סוריה, במזרח עם ירדן ובדרום עם מצריים.
הארץ כוללת את מירב התכונות הטופוגרפיות של סוגי האקלים השונים. בצפון מבנה הררי מיוער ובחורף יורד שלג, מתמזג עם עמקים ירוקים ואדמה פורייה, דיונות חול ומזג אויר ממוזג כל השנה בקרבת הים, פסגות סלעי השומרון ומדבר יהודה היורד אל ים המלח – המקום הנמוך ביותר בעולם. אקלים צחיח של מדבר בנגב, בואך אילת לחופו של ים סוף.
כ-8.5 מיליון תושבים היוצרים פסיפס של דתות, תרבויות ומסורות. יהודים מהווים למעלה מ-75% מכלל האוכלוסייה, מוסלמים ונוצרים, בדווים ודרוזים הם הקבוצות האתניות המרכיבות את אוכלוסיית המדינה.
עם קם מתוך מיתוס ועובדות היסטוריות, כמו גם תרבותו. מטבחו של עם נוצר מאוסף של מתכונים העוברים מפה לאוזן, מיד ליד, מאם לבתה.
עולים מלמעלה מ-80 מדינות מכל רחבי תבל בנוסף למדינות השכנות ולתושבים שחיו כאן במאות הקודמות עוזרים לסייע בבניית מטבח ישראלי אותנטי.
בכל קהילות התפוצות, שואבים המתכונים היהודיים המסורתיים מן הבישול המקומי. היהודים קלטו את מוצרי המזון ומסורות הבישול של המקום שחיו בו, והעניקו להם פרשנות יצירתית על מנת לשמור על חוקי הכשרות.
מתכונים יהודיים מסורתיים כוללים תבשילים לימות החול ותבשילים לחגים ומועדים, לשבת, לחתונות ולחגיגות משפחתיות.
לעיתים מניחים שהמושג "אוכל יהודי" מתייחס למסורות הבישול של יהודי מזרח אירופה, אבל הוא רק אחד מסגנונות בישול היהודי. 
יהודי צפון אפריקה וארצות ערב הושפעו מהמטבח המקומי בארצות בהון חיו. ארצות אלו שכנו על נתיבי המסחר בין מזרח למערב, למזון היו השפעות ים תיכוניות כמו גם השפעה של המטבח העותומאני ויחסית זכו היהודים במדינות אלו לחופש תרבותי ודתי. 
מספר דוגמאות של מאכלים "ספרדיים": מעירק ומפרס הגיעו מאכלי אורז, מרקי קובה שונים, שימוש רב בעשבי תיבול טריים. מצפון אפריקה הגיע מאכלי בשר עם פירות יבשים, תבלינים אקזוטיים כגון: כמון, אגוז מוסקט, קינמון וכורכום, מאכלי קוסקוס ומאכלי טאג'ין.
יהודי "אשכנז" הביאו עימם מאכלים המבוססים על בשר עתיר שומן וירקות שורש, בד"כ פריטי המזון אינם תמיד מזוהים בתוך התבשיל ומירב המאכלים הם נזידים ומרקים (בישול ארוך). מנות דוגמת: גפילטע פיש, צימס, מרק עוף עם קנידאלאך, צ'ולנט, בורשט קר, כבד קצוץ, שמאלץ וממליגה.
בארץ ישראל הם פגשו את האוכלוסייה המקומית הענייה ברובה, עם מטבח דל. מנות דוגמת: גבינה מלוחה קשה העשויה מחלב צאן או גמלים, סמנה – חמאה מזוככת, בשר מבהמות זקנות וחלשות אכלו רק בעיתות של חגים ואירועים, שמן זית וזיתים היו מקור אספקת השומן העיקרית, קטניות יבשות כגון עדשים, חומוס, פול, את הלחם עשו מסורגום (דורה) ואפו בטאבון ולקינוח השתמשו בפירות טריים, פירות יבשים, דבש וריבות.
המטבח הישראלי הוא אכן תוצר של היסטוריה וגיאוגרפיה.
הוא מהווה פרשנות עדכנית למסורת בישול עתיקת יומין תוך שימוש באלמנטים מקומיים וספיגת מסורת הבישול המקומית.
המטבח הישראלי הינו כור היתוך המשקף נאמנה את תרבויות האוכל שנבנו בגולה במשך מאות שנים ועברו מדור לדור, הגיעו לארץ ישראל ונפגשו עם האוכלוסייה המקומית, אקלימה השונה וסוגי מזונות אחרים, מהם התחיל להיווצר המטבח הישראלי.
 
ניתן לחלק את ארץ ישראל לכ-16 אזורי אוכל שונים כאשר כל אזור מייחד עצמו במאכלים אופייניים.
 
מהצפון לדרום:
1. רמת הגולן - אזור של רמה שטוחה המשתרע בצפון מדינת ישראל בין נהר הירמוך מדרום והחרמון בצפון, ממזרח לאגם הכנרת ולעמק החולה.
הגולן מופיע בתנ"ך ולאחר מכן בתקופת המרד הגדול ברומאים ונפילת העיר גמלא. 
בתקופת השלטון העותומאני במאה ה-19 נעשו מספר ניסיונות התיישבות יהודיים ברמת הגולן שכשלו כתוצאה ממחלת הקדחת. 
אחרי מלחמת ששת הימים, עלו להתיישבות חקלאית ועירונית מספר אלפי ישראלים שפיתחו ענפי חקלאות כדוגמת גידול ענבי יין, טיפוח בקר לבשר, גידול דובדבנים ותפוחי עץ. 
אזור רמת הגולן נחשב לאחד מאזורי תיירות הצימרים המפותחים בישראל, בו מתקיים זה לצד זה ארכיאולוגיה מפוארת, שמורות טבע מרהיבות ומרכזי מבקרים לתחום היין, מים מינראליים, מבשלות בירה ומסעדות איכותיות.
מאכלים האופייניים לאזור זה הם: מאכלי בשר בקר איכותי, יינות ייחודיים, דובדבנים.
2. גליל עליון - חבל הררי בצפונה של ארץ ישראל. ממערב לו הים התיכון, מצפון גבול הלבנון, במזרח רמת הגולן ובדרום בקעת בית הכרם. ההרים בו גבוהים יותר והעמקים צרים ועמוקים.
האקלים בגליל העליון הוא ים תיכוני לח, הקיץ חם ויבש והחורף קר וגשום יותר מאשר ברוב חלקי הארץ.
בזכות נופו ואקלימו הגליל העליון הוא אזור תיירותי המושך מטיילים רבים. ניתן לבצע בו טיולים רגליים, רכובים ואחרים. כמו כן, יש בו אטרקציות תיירותיות רבות כמו חוות סוסים, אתרים ארכיאולוגיים וערים עתיקות.
בגלל אופי השטח רוב ההתיישבות בגליל העליון היא בישובים של ההתיישבות העובדת: קיבוצים, מושבים ומושבות. חלק גדול מהעולים בראשית שנות המדינה אשר הגיעו מצפון אפריקה, עיראק וכורדיסטאן, התיישבו במושבים אשר לגבול הלבנון ומגדלים פירות נשירים וביצי מאכל.
כמו כן, קיימים כפרים רבים של בני מיעוטים, בדואים, דרוזים וצ'רקסים. שתי ערים בינוניות בגודלן קיימות באזור, כרמיאל וצפת.
מאכלי האזור האופייניים הם עדתיים ברובם שמשולבים בתוצרת האזור. פירות נשירים, תפוחים, אגסים, דובדבנים, שזיפים ופירות יער. כמו גם גידול עופות לביצים. 
3. סובב כנרת - באזור זה נמצא האגם הגדול ביותר בארץ ישראל אשר מכיל מים מתוקים ומהווה את אחד ממקורות מי השתייה וההשקיה הגדולים בישראל.
העיר טבריה משמשת כמרכז אזורי. רוב הישובים בסובב כנרת הינם קיבוצים ומיעוטם מושבות.
הגידולים החקלאיים מהם מתפרנסים יישובי האזור הם בננות, מטעי מנגו ואבוקדו, רפתות בקר לחלב ובריכות דגים.
האזור מפורסם בעיקר כזירת פעילותם של ישו הנוצרי ותלמידיו, כאן ניתן לבקר בכנסיות הקדומות באתרים השונים וכן לטבול במימי הירדן המקודשים לנוצרים, דוגמת כפר נחום מרכז פעילותו של ישו וכנסיית הלחם והדגים.
לצד חופי הירדן והכנרת החלו התחלות רבות של המפעל הציוני ורקמו רעיונות חדשניים ומהפכניים אשר תרמו לגיבוש דפוסי חברה ותרבות משמעותיים בכל הארץ.
ניתן למצוא כאן בתי אריזה לבננות, תמרים ופירות סובטרופיים, מכון ליצור תערובות מזון לבעלי-חיים ומערך ענפי שרות למשקים החקלאיים ולישובים. 
מאכלים אופייניים על בסיס בננות, תמרים, מנגו, מוצרי חלב ודגי בריכות.
4. גליל תחתון - חבל ארץ בצפונהּ של ארץ ישראל. גבולותיו הם עמק יזרעאל בדרום, הכנרת במזרח, הגליל העליון בצפון, מישור החוף ועמק זבולון במערב.
זהו חבל הארץ ההררי הנמוך ביותר בארץ-ישראל. פסגותיו של הגליל התחתון מתנשאות עד לגובה של כ־500 מטרים מעל לפני הים.
רוב הישובים בגליל התחתון חקלאיים, כפרים ערביים, והעיר נצרת בה חיו מריה הקדושה ובעלה יוסף הקדוש.
תושבי האזור חיים מענפי חקלאות שונים, גידול חממות פרחים, פלחה ,רפתות ולולים. כמו כן קיימים 2 אזורי תעשייה מפותחים.
באזור התפתחה תיירות צימרים גדולה ובתי אירוח במושבות ובכפרים הערביים.
בישראל ישנם 2 כפרים צ'רקסים: ריחנייה בגליל העליון וכפר קמא בגליל התחתון. מקורם של הצ'רקסים בצפון הקווקז, ברוסיה והם נחשבים לאחד מהעמים העתיקים בעולם, דתם מוסלמית ומאכליהם מושפעים הן מהמטבח הקווקזי והן מהמטבח המקומי.
5. גליל מערבי - שוכן לחוף הים התיכון ומשתרע מראש הנקרה בצפון ועד לנחל קישון בדרום, עמק זבולון, הר הכרמל ובקעת בית נטופה בדרום. הגליל המערבי מגוון מבחינת נוף וכולל חוף ים מפורץ, הרים גבוהים ונחלים החורצים את ההרים לרוחבם ויוצרים עמקים. באזור נותרו שרידי חורש ים תיכוני, בו חיים חזירי בר וציפורים.
התושבים מתרכזים בשלוש ערים: מעלות-תרשיחא, עכו ונהריה. כמו גם בכפרים ערביים, קיבוצים ומושבים.
העיר עכו נחשבת לאחת מעיר הנמל העתיקות בעולם, בה חדש וישן , ערבים ויהודים, גרים בכפיפה אחת. אתרים היסטוריים וממצאים ארכיאולוגים ביחד עם שוק מפותח ומסעדות אוטנטיות.
עכו העתיקה מוקפת חומות הכוללות שלושה קווי חומה עיקריים וביצורי משנה. 
מאכלים אופייניים בעיקר דגים מהים, חומוס על שלל הווריאציות, אבוקדו, פירות אקזוטיים ובננות.
6. העמקים - עמק יזרעאל הוא עמק גדול בצפון ארץ ישראל, התחום בין הרי הגליל התחתון, ובין הרי השומרון והוא נמשך ממישור החוף ועד לבקעת הירדן.
עמק יזרעאל היה חבל ארץ חשוב ברוב התקופות הודות לדרך הנוחה שהוא מאפשר בין מישור החוף לבקעת הירדן. אזור חקלאי ברובו הזרוע מושבים וקיבוצים. במרכז העמק ניצבת העיר עפולה המשמשת בירת העמק.
בעבר הבסיס של תושבי האזור היה חקלאי בלבד. כיום קיימת בעמק חקלאות שלחין מפותחת (כותנה, חיטה, תירס, ירקות) וכן מטעי שקדים, זיתים, פרי הדר, רפתות בקר לחלב ובריכות דגים.
למרות הצביון החקלאי של העמק גם הקיבוצים וגם חלק גדול מאנשי המושבים אינם מסתמכים על החקלאות בלבד. בעמק הוקמו מספר אזורי תעשייה בנוסף למפעלי תעשייה שהוקמו בקיבוצים.
מאכלים אופייניים: מאכלי כבש, גבינות, דגי בריכות, שקדים.
7. הכרמל ומישור חוף - מראש הכרמל בצפון ועד זיכרון יעקב בדרום. אזור חוף הכרמל שימש אזור אסטרטגי וצומת דרכים בעל חשיבות רבה ביותר. מדובר בדרך המלך שעברה לאורך החוף, דרך המלך הרומאית שעברה על רכסי הכורכר ודרך ואדי מילק שהובילה מאזור שפלת החוף למגידו. נמלי ים חשובים היו לאורך החוף בתקופות השונות (קיסריה, תל דור, עתלית). כבר בתקופה הפרהיסטורית היו חיים תוססים באזור, לראיה מערות האדם הקדמון במורדות הכרמל.
העיר חיפה והר הכרמל מהווים את מרכזו של האזור בנוסף לקיבוצים ומושבים לאורך חוף הכרמל.
העיר חיפה על אתרי התיירות שלה שהמרכזי שבהם הוא מקדש הבהאיים ושני הכפרים הדרוזים: דאליית אל-כרמל ועוספייה, משמשים כמוקדי תיירות מרכזיים באזור זה. הדרוזים נחשבים כעדה דתית מבחינה רשמית והינם אזרחי המדינה שווי זכויות וחובות. המאכלים הדרוזים מושפעים מאד מהסביבה בה הם חיים ולכן יש שימוש רב בעשבי תיבול טריים, וירק בר.
8. השרון -  הינו חלק ממישור החוף ומשתרע מהר הכרמל ונחל תנינים בצפון ועד נחל הירקון בדרום, במערב הים ובמזרח הרי יהודה ושומרון.
השרון מגוון מאוד כיום מבחינת צורות היישוב ואופיים. לצד היישובים החקלאיים, העוסקים במשק מעורב (מטעים, רפת, לול), קיימים כפרים ערביים גדולים במזרח של השרון (טייבה, קלנסווה, טירה), בצד מושבות חקלאיות שהפכו ליישובים עירוניים – הוד-השרון, כפר-סבא, רעננה. קיימות ערי תעשייה כגון: פתח-תקווה, נתניה וכן ערי קיט כגון הרצליה ונתניה. 
זהו אזור חקלאי המשובץ פרדסי הדרים, חממות פרחים, רפתות לחלב ולולי עופות בצד אזורי תעשייה גדולים ומפעלי היי-טק.
מאכלים אופייניים – על בסיס תפוזים, מאכלי חלב, מאכלי עוף.
9. השומרון - אזור גיאוגרפי במרכז ארץ ישראל, רובו נמצא בשליטת הרשות הפלסטינית וממשל צבאי ישראלי. מעמדו המדיני של השומרון שנוי במחלוקת, אך נחשב לחלק מארץ ישראל.
בצפון הוא גובל בעמק יזרעאל, במזרח בבקעת הירדן, בדרום ביהודה ובמערב בשרון. רוב השטח הררי והפסגות הגבוהות שבו הן הר בעל חצור, הר עיבל והר גריזים. השומרון מהווה חלק מהרכס המרכזי של ארץ ישראל.
רוב תושביו כאמור שוכנים בכפרים ערביים ובערים שכם, ג'נין וטול כרם. הם עוסקים בעיקר בחקלאות בעל, גידול עדרי צאן ומטעי זיתים. התושבים היהודיים באזור מרוכזים בעיקר בישובים קהילתיים ובערים עמנואל ואריאל ועוסקים התעשייה ותיירות.
האזור משופע באתרים היסטוריים וארכיאולוגיים דוגמת קבר יוסף, קבר שמואל הנביא, קבר יהושע בן נון, מזבח הר עיבל, שומרון העתיקה ועוד. מאכלי זיתים ושמן זית, מאכלי כבש, מאכלי חיטה ופריקה.
 
10. עמק בית שאן ובקעת הירדן - חלק של השבר הסורי-אפריקני 
ומשתרעת לאורך נהר הירדן ממקורות הירדן ועד לים המלח. בקעת הירדן צרה וארוכה וגובלת בערבה, בהרי אדום והרי מואב שבממלכת ירדן ובגולן בצפונה.
נהר הירדן זורם לכל אורכו של חבל ארץ זו ונשפך לים המלח. המקום הנמוך ביותר בעולם. האקלים בבקעת הירדן הוא חם מאוד ויבש.
רוב הישובים הינם ישובים חקלאיים העוסקים בגידול כרמים לענבי מאכל, מטעי מנגו וגידול תמרים ולכן המאכלים האופייניים לאזור זה קשורים בגידולים החקלאיים
מקורות הפרנסה העיקריים הם חקלאות מתקדמת, תיירות, עסקים קטנים, שירותים וחינוך.
11. שפלת יהודה - חבל ארץ בין הרי יהודה ושפלת החוף. גבולותיו: במזרח - הרי יהודה, במערב מישור החוף, בצפון - שולי הר שומרון, עמק איילון ותוואי נחל איילון, בדרום - צפון הנגב.
חבל ארץ יפהפה, בין שיפולי גבעות, מטעים, שפע של פרחי בר בעונה, פרות רועות והרבה כרמים, שנושקים לחורש הטבעי שמסביב.
מספר ערים גדולות באזור: ראשון לציון, רחובות, בתים וחולון. גם מושבים וקיבוצים נמצאים באזור זה.
חבל ארץ זה משופע בפארקים לאומיים, יערות ושמורות טבע: פארק רבין, פארק קנדה, שמורת אבשלום ובית גוברין, יער להב, יער אשתאול, יער בן שמן.  האתרים הארכיאולוגיים פזורים באזור מספרים על התיישבות עתיקה. 
חלק גדול מהאזור מגדלים גפנים הן ליין והן למאכל. יקב כרמל מהגדולים ביקבי ישראל שהוקם בסוף המאה ה-19 ע"י הברון רוטשילד, ממוקם בראשון לציון ומקבל את ענביו מהאזור.
מאכלים אופייניים הן מאכלי עדות המזרח כורדים, עירקים ופרסים, כמו גם יינות המיוחדים לאזור.
12. הנגב המערבי - חבל ארץ חקלאי המיושב בעיקר קיבוצים ומושבים. מצפון לו מישור החוף הדרומי, ממערב לו - חבל עזה, מדרום ומזרח הנגב המרכזי והגבול עם מצריים.
גבעות אדמת הלס ממכוסות בחורף ובאביב מרבד ירוק,  חום המידבר מאפשר התפתחות חקלאות"חכמה" באיכות גבוהה ובכמויות מסחריות שלא הכרנו בעבר. בימים אלו משנה הנגב את תדמיתו. מאות אלפי דונמים של פרדסים מטעים וכרמים ניטעים בנגב. חממות פרחים ליצוא, מטעי לימונים, חממות ושדות לגידולי ירקות מכל בסוגים והמינים. ביער בארי נמצאים חניונים יפים וממצאים עתיקים הקשורים בנוזל החיים – המים: מתקני אספקה, איגום וניצול של מים מתקופות שונות. האזור כולו מרושת בכבישים צרים, שנסללו לפני קום המדינה בידי הבריטים.
מאכלים אופייניים: שימוש רב בעשבי תיבול טריים, מאכלי לימון, בטטות ותפוחי אדמה.
13. נגב מרכזי, הר הנגב ובקעת באר שבע - בקעת באר שבע משתרעת בין רכס הר חברון מצפון ועד רכסי הר הנגב בדרום.
האקלים מדברי, צחיח וממוצע המשקעים אינו עולה על 200 מ"מ בשנה. הצמחייה מדברית.
רוב השטחים היו מעובדים בתקופות שונות בעבר וגידלו בהם חיטה, שעורה וסורגום. בעבר הרחוק כנראה גידלו גם זיתים, תמרים וענבים.
כאמור, העיר באר שבע מהווה את המרכז העירוני של האזור, בה בית חולים, מרכז אוניברסיטאי ומרכזי תרבות.
סביב לעיר ניתן למצוא את הפזורה הבדואית שבשנים האחרונות התחילו לרכזם בישובי קבע.
נושא האוכל היה לו חלק חשוב באורח החיים הבדואיים ולמרות העדר מטבח מסודר וציוד להכנת האוכל בתקופות קודמות הצליחה האישה הבדואית להכין אוכל מסורתי לבני משפחתה וגם לאורחים הבאים ממרחקים. מאכלים אופייניים: מעקלובה, מסחאן ומאכלי צאן.
הר הנגב הוא אזור הררי בנגב, שיא גובהו 1,037 מטר בהר רמון, הפסגה הגבוהה ביותר בדרום מדינת ישראל. באזור נמצאת העיירה מצפה רמון, בגובה 850 מ' מעל פני הים. האקלים ששורר שם הוא חם ביום וקר מאוד בלילה (הטמפרטורות יורדות בו בחורף לעתים קרובות אל מתחת ל-0) ויבש (ממוצע המשקעים הוא 86 מילימטרים לשנה). שלג יורד בו כפעם בשנה ולעתים אף יותר.
באזור מספר קיבוצים וחוות בודדים עם חקלאות מפותחת, גידול כרמי יין, גידול עיזים ושטחי שלחין.
כמהין הינו ישוב חקלאי בפתחת ניצנה המתמחה בגידול עגבניות שרי מתוקות במיוחד בשל ההשקיה במים מליחים האופייניים לקרקע בצפון ומערב הנגב. זהו גידול קיץ והיתרון העיקרי באזור זה שתנאי החום הקיציים אופייניים גם לחורף. הקרינה מאוד חזקה לכל אורך השנה כמעט ללא עננות.
14. הערבה ואילת - הערבה היא עמק צר וארוך המשתרע מדרום ים המלח ועד מפרץ אילת ומפריד בין הרי אדום  ממזרח ובין הר הנגב ממערב. הערבה מקבילה לקו הגבול בין ירדן לישראל.
מקורות המים בערבה מועטים, אך קיימים כיום הרבה קידוחים ומאגרי מי שיטפונות המתחזקים את החקלאות המפותחת מאד באזור.
בערבה התפתחה בשנים האחרונות חקלאות מתקדמת במיוחד בתחומי הירקות, הפרחים ואף מספר סוגי פירות. דווקא בשל היובש והמחסור במים נמצאו פתרונות המאפשרים גידול ירקות איכותיים במיוחד תוך שימוש מינימאלי בחומרי הדברה וקבלת תוצרת מעולה אשר נמכרת בשווקי אירופה במחירים גבוהים זהו מרכז גידולי היצוא של ישראל.
ירקות דוגמת העגבנייה אשר גדלים במים מליחים הנשאבים מן הקרקע ואינם ראויים לשתיה, מקבלים טעם מתוק במיוחד שכן עליהם לקיים רמת סוכרים גבוהה בפרי על מנת למשוך את המים מן הקרקע בתהליך של דיפוזיה (השוואת ריכוזים). תכונה זו מסייעת לקבלת מוצר אטרקטיבי גם בהיבט הטעם. מאכלי ירקות ובעיקר פלפלים.
שני אזורי אוכל נפרדים יש להוסיף והם של המרכזים העירוניים הגדולים, תל אביב וירושלים.
תל אביב וגוש דן
גוש דן הוא השטח העירוני וריכוז האוכלוסייה הגדול בישראל  כשתל אביב היא העיר המרכזית השנייה בגודלה בארץ. זוהי העיר העברית הראשונה שהוקמה בתחילת המאה ה-20. 
תל אביב היא מטרופולין המהווה את מרכז הכלכלה, התרבות, התקשורת והמסחר של ישראל. שוכנים בה מרכזי המערכת הבנקאית של ישראל, הבורסה לניירות ערך, שגרירויות ונציגויות בינלאומיות, מערכות העיתונים הגדולים בישראל, התיאטרון הלאומי, התזמורת הפילהרמונית ומרכזי תרבות ארציים נוספים. "העיר הלבנה" בתל אביב הוכרה בשנת 2003 כאתר מורשת עולמית.
רצועת חופי תל אביב מתמשכת לאורך כ-14  קילומטרים על שפת הים התיכון, ומהווה מרכיב מרכזי בחיי תושבי תל אביב ובדימויה כעיר חוף. חלק ניכר מרצועת החוף משמש לפעילויות פנאי ונופש בעיקר כחופי רחצה, טיילות, מסעדות ופארקים.
בתחומי תל אביב-יפו פועלים מספר שווקים בעלי מאפיינים שונים, דיניהם שוק הכרמל, שוק הפשפשים, שוק התקווה והשוק בנמל תל אביב.
בעיר תל אביב מרוכזות מיטב המסעדות של ישראל והשפים המפורסמים ביותר בחרו בה כדי להקים את מוסדותיהם הקולינאריים.
 
ירושלים
 בירתה של מדינת ישראל והעיר הגדולה ביותר במדינה. העיר מקודשת לשלוש הדתות המונותיאיסטיות: היהדות, האסלאם והנצרות. ירושלים והיוותה מרכז חיי העם היהודי בימי קדם, ומושא געגועיו בגלות.
ירושלים שוכנת בהרי יהודה, על קו פרשת המים הארצי של ארץ ישראל המערבית, בין הים התיכון לים המלח, ברום של 570‏ עד 857‏ מטר מעל פני הים.
בשנת 1981 הוכרזה העיר העתיקה של ירושלים כאתר מורשת עולמית מטעם ארגון אונסק"ו, והיא נמצאת ברשימת האתרים בסיכון.
תושבי ירושלים רבים ומגוונים: נוצרים מכל הזרמים, מוסלמים, יהודים חרדים וחילוניים. 
בין אתרי התיירות המפורסמים ניתן למצוא את: הכותל המערבי, שריד החומה שהקיפה את הר הבית, מקום תפילה יהודי מסורתי; מנהרות הכותל, המקום הקרוב ביותר כיום לקודש הקודשים מחוץ להר הבית; כיפת הסלע, תחתיה נמצאת אבן השתייה; מסגד אל-אקצה, אליו הגיע מוחמד ממכה, לפי חלק מהמסורות המוסלמיות; עיר דוד, נקודת צמיחתה של העיר ירושלים;
כנסיית הקבר, המכילה על-פי מסורת נוצרית את מערת קבורתו של ישו; ויה דולורוזה, המסלול שעשה ישו מבית-המשפט אל הצליבה.
הבישול הירושלמי מושפע משלל העדות והעמים שעברו בירושלים ולכן ניתן למצוא בה מאכלים אשכנזיים ממזרח אירופה מול מאכלים בוכריים, עיראקיים, כורדים וערבים.
 

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים