מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
לחם פרא בכלי גלעד
פורסם:  06.03.18


מהנדסת המזון דפנה איילון היא מאמנת לאורח חיים מאוזן, מרצה בנושא תורת החומרים, אבל הבייבי החדש שלה היא סדנת לחמים ייחודית, שבה היא משלבת את הידע המצטבר שלה בתחום תזונה בריאה
 
איציק בכר
 
הגיע הזמן שתכירו את דפנה איילון, מהנדסת מזון שעשתה איתי כברת דרך ארוכה במהלך 9 שנות עבודה במפעל המאפים בונז'ור. 
 
דפנה הייתה ציר מרכזי בהפיכת בונז'ור ממפעל טוב ומיושן למפעל תקני, מתקדם ומוביל שוק בישראל. דפנה איילון נשואה באושר ואם לחמישה עוסקת היום בפיתוח מוצרים והבטחת איכות בעיקר בתחום יצרני המאפים ואוהבת מאוד את תחום האפייה. בנוסף לעוד עיסוקיה הרבים והמגוונים.
 
לכל המתעניין בנושאי האפייה כדאי לכם לעשות כמוני ולעקוב אחר פעילותה של דפנה.
לאחרונה הצטרפתי לסדנת לחם פרא שדפנה מעבירה. מעניין לשמוע ולראות אותה בוחשת ולשה בקערה, כי היא מומחית בתורת החומרים, יש ערך מוסף רב בסדנאות שדפנה מעבירה. דפנה היא מרצה ומאמנת לשינוי הרגלים בתחום האישי והמשפחתי, בקיצור - מקצוענית ומעניינת. וכך היא מספרת את סיפור הסדנא: 
 
***
 
"לפני מספר שנים ראיתי מתכון ללחם פראי ללא לישה שמאוד סקרן אותי. לאחר התנסות הבנתי ששיטה זו יכולה להתאים מאוד לאנשים עסוקים שאוהבים לאפות לחם אבל מתקשים עם לוחות הזמנים הצפופים שמכתיבה הכנת לחם מסורתית עם שמרים. 
 
לאחר שהלחם הזה היה אורח קבוע בביתנו, גלעד בעלי חיפש כלי אפיה מתאים יותר משהיה לנו.
במתכונים הומלץ לאפות בכלי ברזל או חרס, ולנו היה כלי ששימש לאפית תפוחי אדמה וצורתו לא הייתה מתאימה. גלעד התחבר אל טל גלבוע מגבעת חן ולאחר מספר גרסאות שהוכנו נוצר כלי מדויק לאפיה זו ושמו איך לא "גלעד".
 
גלעד העביר סדנה לאפית לחמים אצל טל היוצר של כלי החרס המיוחדים ומאז אני מעבירה את הסדנאות שם באופן קבוע. היתרונות של הלחם הזה הם העובדה שאין צורך במיקסר, מערבבים את העיסה בכף. לוחות הזמנים מאוד גמישים כי משתמשים במחמצת שאור או מעט מאוד שמרים והתפיחה ארוכה. ניתן לגוון עם קמחים שונים ועם תוספות שונות ובעצם יוצרים אין ספור אפשרויות ללחמים. ההכנה מבוססת על שלושה שלבים: ערבוב, עיצוב ואפיה. הלחם קל להכנה ותמיד מצליח.
 
הכלי שסוגר את הבצק בתוכו יוצר סביבה פנימית רוויה באדים, מה שמאפשר תפיחה מצוינת. שאר האפייה נעשית בכלי פתוח ומאפשר קרסט מצוין. ללחם הזה כל היתרונות שתמיד חיפשנו-לחם איכותי שאנחנו קובעים את מרכיביו, אופים אותו לבד בבית כמעט בזמנינו החופשי. הבית מתמלא ניחוח אפיה משכר והלחם בעל מראה של מאפית בוטיק מקצועית. 
 
הסדנאות נערכות בדרך כלל בגבעת חן אבל יכולות להתבצע בכל בית בו יש תנור אפיה ומשטח עבודה. מתאים לקבוצות של 10-15 איש."
 
***
 
דפנה היא מאמנת מוסמכת מטעם איק"א, לשינוי הרגלים בתחום האישי, המשפחתי, מאמנת יחידים ומשפחות לאורח חיים מאוזן ובריא. מרצה בנושאי איכות חיים וניהול עצמינו בזמן, שינוי הרגלי תזונה לטובים יותר בפשטות ובקלות. מנחה סדנאות בישול ואפיה מעשיות שעושות שימוש בחומרי גלם פשוטים וזמינים, דגשים על קלות ההכנה, ושיתוף הקהל באופן פעיל. מהנדסת מזון ואימא לחמישה שמצליחה לשלב בין קריירה, זוגיות, משפחה ופנאי – תמיד שמחה לשתף בטיפים מועילים לחיים.
 
"אני מאמינה שכולם יכולים לעשות שינויים קטנים ופשוטים שמובילים לחיים מאוזנים ובריאים יותר. אורח חיים מאוזן, תודעת אושר, ותזונה בריאה הם המפתח לחיים טובים.
כל קו ייצור שמייצר וצריך לספק מוצרים שוק הקמעונאי, לשוק ההסעדה והאירוח וכמובן לגופים גדולים, כגון: חברות תעופה, משטרת ישראל וכדומה, חייב לעמוד ברמת בטיחות מזון תקנית, לכן אנשי המפתח הם הטכנולוגים ומהנדסי המזון. השפים היצירתיים לא אוהבים את המחלקות האלו, אבל כדי לנהל מפעל על פי תקן ISO  ו\או HACCAP  צריכים לעבוד על נהלים שלעיתים דורשים ממנהל המפעל וכל צוות הייצור לשנות הרגלים, תהליכים, הוראות, תקני כוח אדם ורמת כוח אדם בייצור. 
 
"יצרנים לא אוהבים נהלים", קובעת דפנה איילון. "כשאני מגיעה להנחיל נהלי בטיחות מזון בתחילה יש התנגדות של אנשי הייצור. המטרה לייצר ולמכור, הבטחת האיכות בעצם מאטה את הקצב, דורשת בדיקה ובקרה של תהליכים, אבל מניסיוני אני יכולה לספר שדווקא האיכות עושה את ההבדל ומביאה לגידול במכירות", פוסקת דפנה בהחלטיות וממשיכה: "מפעל גדול לייצור עוגיות שעבדתי איתו הסכים לעשות את הדרך לשיפור איכות חומרי הגלם ועמידה בתקנים מוכרים. אותו מפעל זכה במכרזים רבים של גופים גדולים במשק, כולל משרד הביטחון וצה"ל, מכירת לא רעות בכלל! מפעלים הלוקחים על עצמם את נטל בקרת האיכות זוכים לא פעם להיות יצרני מותגים פרטיים שזו מגמה מובילה בשנים האחרונות".
 
***
 
בשנים האחרונות השתלמה דפנה בלימודי תזונה מתוך עניין אישי וגם מתוך צרכים מקצועיים. כמעט כל מפעל תעשייתי שואף כיום להתהדר במזון איכותי וביתי. קצב החיים של החברה המודרנית אינו משאיר פנאי להכין אוכל ביתי והצרכנים שואפים לקנות אוכל מוכן ואיכותי עם כמה שפחות תוספים, קרוב ככל האפשר למה שיכולים להכין בבית. צריך לגייס את הידע והמשאבים לטובת הצרכנים.
 
דפנה איילון לקחה חלק בפרויקט "הפחתת מלח" בתעשייה הישראלית במסגרת התוכנית "אפשר בריא" שהיא תוכנית מסגרת שהוקמה בעקבות החלטת ממשלה. מדובר במאמץ ליצירת סביבת חיים המאפשרת ומקדמת הרגלי אכילה בריאים תוך שילוב פעילות גופנית בחיי היומיום בכל שכבות האוכלוסייה.
דפנה איילון חולקת את הידע שלה עם שפים וקונדיטורים בסדרת הרצאות בשם "מבחנות ומטרפות". בהרצאותיה היא מסבירה וקושרת בין המדע למזון שאנו אוכלים ומעניקה ידע והבנה של תהליכי בישול ואפייה. ידע רב המסייע רבות לשפים  ואופים צעירים להבין ולהתפתח.
 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים