מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

   חגיגה מקסיקנית ביתית


מקסיקו היא מדינה צבעונית, תוססת ומיוחדת שבה התפריט הקולינרי הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית. אבל איך מכניסים אותו למטבח כאן בישראל? הנה כמה הצעות לחגיגה ביתית בלתי נשכחת


הרבה ישראלים מתעניינים בשנים האחרונות במקסיקו ובמה שיש לה להציע. מצד אחד, מקסיקו מייצגת היטב את התרבות המקומית של יבשת מרכז אירופה ויש לה היסטוריה מפוארת ומורשת עתיקה.
מנגד, מקסיקו היא גם בימים אלו מדינה אקזוטית מאוד עם המון צבעים, ריחות וטעמים מיוחדים. בנוסף, אפשר להזמין טיול מאורגן למקסיקו בהתראה קצרה ולהצטרף לקבוצות עם מדריך צמוד שמעשיר את הידע והחוויה.
אך האמת היא שאפילו לא חייבים לצאת מהבית בשביל לקחת חלק בחגיגה מקסיקנית. התפריט הקולינרי במקסיקו נגיש מכפי שנהוג לחשוב, ויש בסך הכל רק כמה דברים קטנים שכדאי להחזיק בבית כדי להפיק מסיבה ספונטנית:

1. טקילה
את החגיגה המקסיקנית הביתית שלכם תרצו לפתוח עם טקילה. המשקה האלכוהולי שמזוהה עם מקסיקו יותר מכל דבר אחר נמכר גם בישראל ואיתו תבינו היטב את התרבות המקומית. למעשה, הטקילה מיוצרת רק באזורים ספציפיים בחמש מדינות במקסיקו והמותג עצמו נתון בשליטת הממשלה.

2. טאקוס
טאקו הוא עוד מאכל קלאסי מהמטבח המקסיקני. הוא מורכב מטורטיית תירס שממולאת בדרך כלל בבשר בקר טחון ובמרכיבים נוספים, אך אפשר למלא אותו גם בעוף.
הכי חשוב שיהיה לכם בבית טאקו פריך וטרי ובגרסאות מסוימות תוכלו להכניס אליו גבינה מגורדת, חסה, עגבניות, שעועית ועוד.

3. מתבל אבוקדו
המטבח המקסיקני מתאפיין בשימוש נרחב באבוקדו. אמנם קשה להשיג את האבוקדו בישראל בחלק מעונות השנה, אבל שווה להתאמץ בשבילו. את מתבל האבוקדו בסגנון מקסיקני תרצו להכין עם הרבה לימון ומלח ולהגיש לצד טאקו או טורטייה. מקסיקנים אוהבים מאוד אבוקדו ומבחינתכם היתרון הנלווה מתבטא בערך קולינרי גבוה.

4. פלפל חלפניו
פלפל חלפניו מזוהה מאוד עם המטבח המקסיקני והוא מגיע בגודל בינוני עם טעם אופייני. בישראל הוא פחות נפוץ, אך יש רשתות שיווק שמוכרות פלפלים כאלה במחירים נוחים.
החלפניו קרוי על שם חלפה, בירת מדינת ורקרוס שבמקסיקו, וכיום יש מעל 160 קמ"ר שמוקצים רק לגידולו. מעבר לכך, החלפיניו הוא רכיב בסיסי ברטבי סלסה וצ'ילי שנמצאים גם הם בכמויות גדולות במקסיקו ובמדינות מרכז ודרום אמריקה.

5. שוקולד
רק מי שבאמת בקיא ברזי המטבח המקסיקני יודע עד כמה נפוץ בו השימוש בשוקולד. כבר בתרבות האצטקית נעזרו בשוקולד כדי להכין מאכלים מסוימים והוא נשתה כמשקה, בטקסים דתיים ועם וניל ופלפל צ'ילי.
במקביל, פולי הקקאו שאיתם מייצרים שוקולד שימשו לאורך תקופה מסוימת כמטבע ולאחר הכיבוש הספרדי החלו לשלב אותו כתבלין במאכלי בשר. עבורכם, השוקולד יכול להיות קינוח מושלם לחגיגה מקסיקנית ביתית – או תוספת מרעננת לאחת המנות העיקריות בשולחן.


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים