מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הטרנסג'נדר של הטבע
פורסם:  06.03.18



הבטטה - מלכת המטבח החורפי, תורמת לטעם משובח, צבע ויופי וגם המון בריאות. הבטטה מכילה גנים של צמחים אחרים, כלומר מהווה טרנסג'נדר* טבעי ראשון...
 
ד"ר אולגה רז
----------------
ראש תחום תזונה קלינית הפקולטה למדעי הבריאות אוני' אריאל

 
 
הבטטה שאנחנו אוכלים היא בבסיסה שורש עמילני, אם כי במדינות שונות אוכלים גם את עלי הבטטה הצעירים כירק. בטטה היא קרובה רחוקה של תפוח האדמה. הבטטה מופיעה במקומות שונים ובצבעים משתנים מצהוב בהיר ועד לארגמן. האירופאים הראשונים שטעמו בטטה היו אנשיו של קולומבוס ב-1492.
 
לבטטה מרכיבים חשובים התורמים לבריאות שלנו, הנה יתרונותיה:
  • הבטטה מכילה עמילן, אשר חלק ממנו הוא עמילן עמיד, כלומר נספג לאט ולכן אכילת בטטה לא מעלה באופן משמעותי את רמת הגלוקוז בדם (מדד גליקמי נמוך יחסית) וזאת למרות שהיא מכילה סוכר.  בנוסף, עמילן עמיד מהווה מקור אנרגיה לחיידקים "הטובים" במעי שהם בעלי ערך רב לבריאות שלנו.
  • הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים – 3.3 גר' ב-100 גר' בטטה.
  • מכילה בטא קרוטן, שהינו נוגד חמצון (אנטי אוקסידנט) עוצמתי. בהתאם לצורך, בטא קרוטן הופך בגוף לוויטמין A  הנחוץ לשמירה על בריאות העור, העיניים ופעילות תקינה של המערכת החיסונית. אמנם עודף ויטמין A עלול להיות רעיל, אך אכילה מתונה של מקורות צמחיים העשירים בבטא קרוטן לא אמורה להזיק.
  • עשירה בוויטמינים ומינרלים רבים, במיוחד וויטמין B, נאצין, מינרלים מנגן ואשלגן.
  • תורמת לשמירה על המשקל : 100 גר' בטטה מבושלת/אפויה מכילה כ-90 קלוריות בלבד. אינה "משמינה" אלא התוספות שנוהגים להוסיף שלא לצורך כגון שמנת וחמאה.
  • מכילה פיטו כימיקלים רבים המועילים לבריאות, פיטו כימיקלים זו קבוצת חומרים שמקורם בצמח ויש להם תפקיד בהגנה על הצמח מהשפעות מזיקות של הסביבה. כאשר אנו אוכלים צמחים אנו יוצאים נשכרים מההשפעה של החומרים המגנים הללו. למשל הגנה מפני סוגי סרטן שונים, מניעת מחלות לב ועוד.
  • כמות קטנה של חומצת אמינו L-tryptophan שיחד עם הסוכר מעלה את רמת הסרוטונין ("סם האושר") במוח מה שגורם לתחושת שובע ורוגע.
  • ישנם גם מרכיבים פחות טובים, כמו חלבון ספורמין, מעכב טריפסין, המפריע לספיגה במעיים, אך נהרס בחלקו הגדול בבישול, כך שאין מה לדאוג.
 
 
מעניין לציין שבטטה מכילה גנים של צמחים אחרים, כלומר מהווה טרנסג'נדר טבעי ראשון. זה אולי עשוי להרגיע את מתנגדי הנדסה גנטית, הרי כבר קיים טרנסג'נדר אחד שמהונדס גנטית על ידי הטבע ולא בהתערבות האדם. גילוי זה נמצא ב-2015 על ידי מדענים של Ghent University בבלגיה.The Center for Science in Public Health   הנמצא בוושינגטון מציג את הבטטה כמזון בעל ערך תזונתי גבוה במיוחד.


--------
*טְרַנְסְגֶ'נְדֶּר הוא מונח הכולל קשת רחבה של זהויות שקשורות לחווית אי הלימה בין זהותו המגדרית של אדם לבין ייעודו המגדרי ו/או לבין מינו הביולוגי. (ויקיפדיה)
 


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים