מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
  "המאסטר שף" של מקומות העבודה


חברת ISS קיימה תחרות שפים של מקומות עבודה, זו השנה השלישית, בקונספט בריאותי. המנה המנצחת: פילה סלמון במרינדת דבש הדרים על קרם תפוחי אדמה
 
שרות מזון+


 
חברת ISS, הקבוצה הגדולה בארץ לאספקת מכלול שירותים לארגונים, מוסדות ועסקים, המספקת כ-2 מיליון ארוחות צהריים בחודש למקומות עבודה, קיימה תחרות שפים של מקומות העבודה, זו השנה השלישית.

השנה התקיימה התחרות, שאותה ארגן השף חי שורץ, יו"ר איגוד השפים בישראל, ומנהל קולינארי קבוצת ISS, על טהרת הבריאות: כל אחד מהמתמודדים הכין 2 מנות, מנה עיקרית וקינוח, בזמן מוקצב, כאשר על כל מנה להכיל ערכים תזונתיים עשירים, ללא סוכר לבן כלל, ועתירה בחלבון. הקונספט נולד מתוך המגמה ההולכת ומתחזקת שזיהתה החברה בשנים האחרונות בקרב הסועדים במקומות העבודה: מנות בריאות ומשביעות, הכוללות את כל אבות המזון, עתירות בחלבון, יותר ירקות ופחות בשר אדום ובצקים.

בתחרות, שהתקיימה ב"דן גורמה" בתל אביב, התמודדו 13 שפים שהתכוננו ונערכו לה רבות. ביום התחרות ההתרגשות והמתח הורגשו באוויר. לאחר שהשפים סיימו להכין את המנות, הן הוצאו אחת אחת מהמטבח הגדול אל רחבת המעודדים שחיכו לראותן בציפייה מרובה. צוות השופטים שפט על פי הקריטריונים הבאים:  טעם 45%, עבודה מקצועית 15%, סדר וניקיון 5%, שימוש בחומרי גלם 10%, ניצול שאריות 5%, שימוש במרכיבי חובה 10%, דרגת קושי 10%. לאחר חישוב נקודות השופטים, הגיעה הודעת הזכייה המרגשת: השף הזוכה בתחרות הוא אלירן דאי, המשמש כשף מטעם ISS ישראל בחברת אפלייד מטיריאלס. דאי עובד ב-ISS שירותי הסעדה מזה 5 שנים. במקום השני והמכובד זכה מיכאל איטיאטוב, שף במפעל המרכזי של ISS.

הזכייה במקום הראשון הייתה על בסיס המנה העיקרית והקינוח שהכין המנצח, שלדברי השופטים ענו על כל הקריטריונים המתבקשים: פילה סלמון במרינדת דבש הדרים על קרם תפוחי אדמה לצד רוטב סלק בזיליקום וצ'ילי אדום, קראנץ אגוזי מלך ועלי כוסברה. ולקינוח: קראמבל שקדים, פירות אדומים, גנאש שוקולד מריר, וקציפת תפוז.

השפים השופטים שליוו את התחרות הינם שופטים ותיקים בענף הקולינריה הישראלית: אייל לביא - שף מסעדת רוקח דגים, השף גבריאל פינחסוב - סגן נשיא איגוד השפים הישראלי, גיא פרץ - שף ויועץ קולינארי וממובילי טרנד פוד טראק ישראל, מאור כץ - שף קונדיטור, בוחן ראשי של משרד העבודה והמסחר למקצוע הקונדיטוריה, עידן הלפרין - שף ויועץ קולינארי והבעלים המיתולוגי של רשת המסעדות רוטשילד, ודני זינגרייך - בעלים של חברת ארקוסטיל ישראל.

"זו התחרות השלישית שאני משתתף בה ב- ISS וזה כבוד גדול בשבילי", אמר דאי לאחר הזכייה. "מבחינת ההכנות, כתבתי את המנות, התאמנתי בבית, והיה לי חשוב השנה לנצח בשביל עצמי. מאוד נעזרתי בהכוונה של חי, שליווה והיה מנטור עבורי". עוד הוסיף דאי כי "התחרות הייתה מרשימה והשופטים בכירים ובעלי ניסיון רב".
 
 
מתכון המנה העיקרית המנצחת
 
פילה סלמון במרינדת דבש הדרים על קרם תפוחי אדמה
לצד רוטב סלק בזיליקום וצ'ילי אדום, קראנץ אגוזי מלך ועלי כוסברה

 
אופן הכנה:
 
150 גרם פילה סלמון נקי  מושרה במרינדת דבש הדרים
 
למרינדה:
1 כף גרידת תפוז
1 כף גרידת לימון
1 שן שום כתוש
1 כף דבש טהור
1 כף עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
 
משרים את הדג במרינדה 20 דקות ואופים בתנור 180 מעלות 6 דקות
 
קרם תפוחי אדמה
בסיר עם מים רותחים מבשלים
2 יחידות תפוא אדום קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שום שלמות
1 ענף תימין מפורר מהגבעול
1 גבעול סלרי פרוס דק
מלח ופלפל לבן
מבשלים עד לריכוך וטוחנים למחית חלקה יחד עם
1/4 כוס שמן זית
ו 1/4 כוס חלב קוקוס
 
רוטב סלק
1 סלק גדול מגורד דק מאוד
1 כף סילאן
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
1/4 צ'ילי אדום קצוץ דק מאוד
1 שן שום כתוש
1/2 כוס מים
מלח ופלפל
 
מבשלים הכל יחד עד לריכוז הנוזלים לרוטב סמיך
 
קראנץ אגוזי מלך
1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
1/4 כוס פרורי לחם
1 ענף תימין קצוץ
מלח ושמן זית
 
מערבבים הכל יחד ואופים בתנור 180 מעלות 6 דקות
 
אופן הרכבת המנה
 
מניחים במרכז צלחת חמה את קרם תפו"א באופן אסטטי, לציידו מניחים את חתיכת דג הסלמון
יוצקים מעט מרוטב הסלק, מניחים חתיכת שומר צרוב (אופציה) ומפזרים מסביב קראנץ' אגוזי מלך
מגישים בטמפ' כ- 80 מעלות לסועד
 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים