מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
  המאכלים הכי שווים באמסטרדם


ביקור באמסטרדם מהווה הזדמנות מצוינת לטעום את הצ'יפס הכי טוב בעולם, להתנסות במאפים מתוקים ולראות מקרוב איך מכינים קרוקט. הנה הרשימה המלאה וכל מה שאתם צריכים לדעת על הנושא


אמסטרדם מזוהה עם הרבה דברים אבל אוכל טוב הוא ככל הנראה לא אחד מהם. זו טעות נפוצה שנובעת מכך שיש המון דברים לעשות בעיר ומהעובדה שלא תמיד נשאר זמן להשקיע בבחירת מסעדה. מצד שני, לא חייבים לאכול במסעדות מישלן כדי ליהנות ממה שיש לאמסטרדם להציע לחובבי הקולינריה ורק צריך לזהות את המאכלים השווים.
האמת שונה מהמיתוס כי אמסטרדם היא בירת הגסטרונומיה של הולנד ויש בה את היחס הגדול ביותר בין כמות מסעדות לבין גודל העיר. המטבח ההולנדי המסורתי מושפע מההיצע החקלאי במדינה ומתאפיין בצריכה רבה של ירקות לעומת בשר ובמאכלים מלאים גדולים, אבל באמסטרדם ניכרת השפעה של המהגרים. מי שמזמין היום טיסות לאמסטרדם הוא לא הראשון בהיסטוריה שגילה את הקסם שלה ולאורך השנים הגיעו אליה אנשים מכל רחבי העולם. כל אחד מהם הביא איתו טעמים, תבלינים ותוספות והם ניכרים בדוכני אוכל הרחוב של העיר.

בין הצ'יפס להרינג: על מה אסור לוותר?
יש כמה מאכלים שמייצגים טוב יותר מכל דבר אחר את ההוויה הנוכחית של אמסטרדם. קודם כל, הצ'יפס ההולנדי הוא בעל שם עולמי ויש לכך סיבות טובות. ההולנדים מתמקדים במאכלים ספורים בלבד אך עושים אותם מצוין, והצ'יפס הוא דוגמא מושלמת לזה.
הצ'יפס באמסטרדם טעים, פריך וטרי כי מכינים אותו בצורה ייחודית. אנשי המקצוע מקפידים לחתוך רק תפוחי אדמה מקומיים ולאחר מכן לטגן אותם טיגון כפול בטמפרטורות שונות של שמן עמוק. את הצ'יפס מגישים עם רטבים מיוחדים כמו מיונז עם קטשופ ובצל, רוטב חרדל, אננס-קארי, חמאת בוטנים מותכת ועוד.
המנה הכי פופולארית באמסטרדם נקראת "אורלוג" – מנת צ'יפס ובצל – ואותה מגישים בתוך קונוס נייר יחד עם מזלגון עץ. במקומות הכי טובים באמסטרדם תצטרכו לעמוד בתור כדי לאכול צ'יפס, אך שווה להשקיע בעיקר בשני דוכנים: מאנקן פיס בכיכר דאם ו-ולאמיק סאוסמאסטרס ברחוב Voetboogstraat שפתוח משנת 1887 (!).
עוד מאכל שאסור לוותר עליו אחרי שנוחתים באמסטרדם הוא הרינג. גם אם אתם לא מחובבי הדגים, סביר להניח שהרינג כמו של אמסטרדם עוד לא טעמתם. הדייגים מביאים את ההרינג בסביבות 05:00 בבוקר לדוכני המזון וההרניג הוא נכון להיום מאכל הרחוב הנמכר ביותר במדינה כולה. את ההרינג מגישים כדג נא או כבוש ויש מקומות שמעדיפים טוויסט מרענן של הרינג מעושן, מטוגן בציפוי פריך ועם מיונז הולנדי משובח. הדוכנים המומלצים נמצאים בשווקים ובפינת הרחובות הראשיים ולרוב התור עובר במהירות.

הגיע הזמן שתדעו איך מכינים קרוקט
סביר להניח שבשלב כזה או אחר יתקוף אתכם חשק עז ובלתי מוסבר למשהו מתוק, ובדיוק בשביל זה המציאו באמסטרדם את ה"שטרופ-ופלס": סנדוויץ' המורכב משתי פרוסות דקיקות של ופל וביניהן סירופ מתוק, עם מרכיב סודי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותו. רק הריח שיעלה מהדוכנים יגרום לכם להרגיש כמו באגדת עם הולנדית ואחרי שתתקרבו תגלו מאכל שעומד אפילו בציפיות בלתי אפשריות. הדוכן המומלץ שאנחנו מכירים נמצא בקצה שוק אלברט קוויפ ליד הוונדלפארק, אבל יש עוד הרבה מקומות שמגישים שטרופ-ופלס כהלכה.
הביקור באמסטרדם יכול להיות הזדמנות מצוינת לראות איך מכינים קרוקט. אם עד היום התרגלתם לפירורי לחם טפלים ועבים, הגיע הזמן שתעלו את הרמה. קרוקט נחשב לחטיף מפורסם בהולנד ובאמסטרדם לבדה יש עשרות סגנונות שבהם מכינים אותו. אפשר להשתמש בבשר עגל, גבינה, דג או פירה ותמיד חשוב לשמור על מילוי חמים מתחת לציפוי קריספי. בנוסף, הקרוקט מוגש בבתי הקפה של אמסטרדם ומומלץ לנסות אותו ב"קפה לוקסמבורג" ברחוב Spui.

הגבינות והפנקייק שישאירו אתכם עם טעם של עוד
40 שופטים מ-17 מדינות שפטו בשנת 2012 לא פחות מ-2,500 גבינות מרחבי העולם והגיעו למסקנה שגבינה הולנדית היא הטובה ביתר. לך תתווכח עם הנתונים האלה, בעיקר במהלך חופשה חלומית באמסטרדם.
כמעט בכל מקום בעיר אפשר למצוא חנויות קונספט של גבינות המוצגות לראווה ולחזור לארץ עם מזכרת. מומלץ להתחיל בזנים קונבנציונאליים של גבינת אדם, להמשיך לגבינת לידן ולא לוותר על גאודה פיקנטית שאין שני לה. את הגבינות אפשר לרכוש לפי משקל או בתוך כריך. אפשרות נוספת למיטבי לכת היא לערוך ארוחה שלמה סביב הגבינות ולהזמין אותן על פלטה יחד עם יין.
את החופשה באמסטרדם כדאי לקנח עם מאכל הולנדי טעים ומתוק שנחשב לגרסה המקומית של הפנקייק. באמסטרדם קוראים לו "פנן קוקן" ובהולנד אפשר למצוא אותו בצורת מיני-פנקייקס קטנים או קרפ גדול. הפנקייקס הקטנים מוגשים בדוכני רחוב באמסטרדם יחד עם אבקת סוכר וחמאה הולנדית, בשוק אלברט שכבר הוזכר לעיל ובשוק הגבינות המפורסם. מנגד, את הקרפ תוכלו להשיג בעיקר בבתי הקפה וגם כמנה מלוחה שעליה גבינות, בשר או נקניק.




הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים