מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
נציגות ישראלית בתערוכתEUROPAIN 
פורסם:  07.03.18 


 
השף קונדיטור ג'קי חזן, יו"ר איגוד האופים, שב מתערוכת EUROPAIN בפאריז, ופורש בפני כתב מזון+ את רשמיו מהאירוע הגדול; התערוכה הכוללת מעל 500 מציגים, חידשה השנה בשלוש קטגוריות: ייצור, מכירות ואמצעי ניהול בענף האפייה. וכמו בכל פעם הרחיבה את קטגוריית בתי הספר והמכללות המציגות בתערוכה דרך קבע.

חזן מביא  את רשמיו המקצועיים מהתערוכה היוקרתית ומאליפות המאסטר'ס שהתקיימה בה.


איציק בכר



פאריז היא עיר האורות, עבורנו האופים והקונדיטורים היא הבסיס המקצועי הקלאסי והרומנטי, כל קונדיטור מתרגש בסיור פטיסרי בעיר האורות, ההילה של העיר משמשת כבר שנים רבות גם את התערוכה הנהדרת והמקצועית היורופאן. ה'שיק' הצרפתי מבדל אותה מיתר האירועים העולמיים. אין ספק שחשוב לכל מקצוען לשוב ולבקר ביורופאן כדי ללמוד, להתעדכן מה הם הטרנדים הבאים בעולם המאפיות והקונדיטוריות.
חודשיים-שלושה לפני מועד התערוכה, הנושא עולה בסופה של כל שיחה בין אנשי הענף, "עם מי אתה נוסע?" או: "שכרנו דירה ל ארבעה ימים במרכז פאריז רוצה להשתתף?"  תערוכת היורופאן נחשבת לפופולארית ואטרקטיבית בעיני האופים והקונדיטורים בישראל. קרוב ל-100 מקצוענים מהענף ביקרו השנה בתערוכה, אנשי מקצוע, מנכ"לים, שפים, שוקולטיירים, אופים מן השורה, יבואני ציוד וחומרי גלם כולם נוהרים ליורופאן כדי להתעדכן, ללמוד, לרכוש ציוד וידע. לדוגמה, שלומי פאדידה מרולדין הגיע עם קבוצת זכיינים של הרשת. חברות כמו גידרון ופילסברי שולחות מספר רב של מנהלים, שפים ומנהלי מכירות, הנסיעה משמשת גם כטיול לגיבוש הצוות המקצועי.
 
נשיא האיגוד בתערוכה
 
השף קונדיטור ג'קי חזן,  נשיא האיגוד הישראלי, שב מן התערוכה בפאריז, מלא תובנות ורשמים.
התרשמתי שהתערוכה הייתה קטנה השנה, מה הפסדתי שלא הגעתי השנה לתערוכה? כך אני שואל את חזן.

ג'קי: "חוויה מקצועית! היורופאן עבורי היא קודם כל מפעל המקדש את הלימוד והקידום של מקצוע הקונדיטוריה ורק לאחר מכן תערוכה מסחרית. מאז ומתמיד יש בתערוכה דגש והתמקדות בבתי הספר, בתלמידים, במורים,במחנכים שמלמדים ומכינים את התשתית המקצועית לקיום ענף מוביל בעולם כולו. נסעתי ללמוד ולהתרשם, יחד עם אלי אברהם (לחמא) ניסיתי להחליט מה אנחנו מיישמים בארץ כבר בתחרות הבאה שנקיים."

ואכן, בכל ביקוריי בתערוכה בשנים קודמות אני זוכר את השטחים הנרחבים המוקדשים לתצוגות בתי הספר השונים המציגים יצירות קונדיטוריה של התלמידים, כל מוסד, עטור מוניטין ככל שיהיה מפנה משאבים רבים כדי להציג, להסביר ולרשום תלמידים חדשים לשנת הלימודים הבאה. המחזה מאוד מרשים, שדרת התצוגות המדהימות של בתי הספר לקונדיטוריה ואפייה, מובילה אל שטח התחרויות שהן גולת הכותרת ופועל יוצא של מסורת וחינוך למצוינות בענף.

"ובכל זאת - אני מקשה - האם לא ראינו ולמדנו הכל בתערוכת iba   הנערכת בגרמניה אחת לשלוש שנים"?

ג'קי: "ממש לא! תערוכת iba   חשובה והגדולה ביותר, היא כוללת יותר ומקיפה יצרני ענק המציגים פסי ייצור מדהימים, אבל פה מדובר בהתמקדות מקצועית, פתרונות ליצרנים קטנים ובינוניים, תחומי העניין פה הם חדשנות בענף הבולונז'רי והפטיסרי תוך שימת דגש חזק על תחום השוקולד."

ג'קי ממשיך בשטף ומעדכן: "כן השנה התערוכה בפאריז הייתה קטנה יותר וזאת בעכבות התחזקות התערוכה האיטלקית. תערוכת Cigep  שנערכה בנובמבר האחרון ברימיני איטליה, התחזקה ופתחה 9 אולמות ענק, מתברר שרבים מהמציגים ברימיני וויתרו עלEUROPAIN  השנה".
 
נציגות ישראלית
 
כאמור תערוכת EUROPAIN היא בית גידול לקונדיטורים ובולונז'רים בצרפת ובעולם כולו. מוסדות כגון קורדון בלו ולה נוטרה קולטים מאות תלמידים מכל רחבי העולם בכל שנה ומייצרים מקצוענות וכמיהה לאפיה, קונדיטוריה ברמות על. באופן טבעי משמשת התערוכה גם כאכסניה לתחרויות בתחום, התחרויות הן הטופ של הביצועים שאפשר לדמיין והן מהוות חלון ראווה להישגיי הענף.

במקביל מתקיימות תערוכות לצעירים- שכן קידום הצעירים בענף היא המטרה החשובה ביותר.

התכונה המובילה שלנו הישראלים היא הסקרנות והשאפתנות. יכול להיות אופה גרמני מצוין או בעל מאפייה מקצוען שבחיים לא יחשוב שהוא צריך לטוס ולהתעדכן בתערוכה אי שם בפריז או בארה"ב. אצלנו זה אחרת, החדשנות היא בסיס קיומנו, היא טבועה ב-די. אן. איי. שלנו.

האם זה לא מוגזם שיותר ממאה איש טסים מישראל לתערוכה?
ג'קי: "ממש לא מוגזם, מדובר בהוצאה משתלמת. אם זה עבור יצרן כמו מומו אנטיקוביץ'  שהיגיע וסגר עסקה מדהימה בשטח התערוכה, רכישה שמתבצעת פה תוך כדי הדגמה היא מושלמת עבורו. גם חתך מחיר לפחות ב-100 אלף ש"ח הנחה וגם הוא בטוח בטיב העוגיות שהליין מייצר. וזו רק דוגמה אחת. יש יצרנים שבאים לתערוכה כדי לתכנן ולגבש מסלול התפתחות לשנים קדימה. התערוכה היא ביה"ס הטוב ביותר גם לאופים מתחילים ושוקולטיירים שעבודתם היא ידנית. פה בתערוכה הם נחשפים לציוד שיקדם אותם מבחינה מסחרית (תפוקה) מבלי לפגוע באופי המוצר והאומנות שלהם."
 
גאווה צרפתית
 
יש לציין שהקרדיט על הנוכחות הגבוהה של הישראלים בתערוכת EUROPAIN  מגיע לאיב בן חיון נציג חברת PROMOSALONS   הממוקמת בבנין שגרירות צרפת בישראל ודוחפת ומקדמת את התערוכה בישראל. התערוכה היא כמובן גאווה צרפתית והשנה יותר מתמיד התנוססו שלטים בכל פינה עם המסר הלאומי: MADE IN FRANCE  אם זה מוצרים, מכונות, קמחים או כל נושא אחר, הלאומיות והגאווה הצרפתית הייתה דומיננטית.

ג'קי: המארחת הייתה יותר מדי דומיננטית, התערוכה אמורה להיות בינלאומית. אומנם חברות הענק כגון RONDO  השוויצרית, FRICH  הגרמנית,  POLIN האיטלקית ועוד רבות אחרות הציגו נוכחות, אך בשל הדלילות של המציגים האחרים שכאמור בחרו לשים את תקציבם בתערוכת  Cigep האיטלקית הופכת התערוכה למעוז הצרפתיות.

איזה תחומים היו עיקריים וזכו לתשומת לב רבה ביותר?
ג'קי: "הציוד לעיבוד שוקולד היה אחד הנושאים החמים של התערוכה. קווים לייצור טבלאות שוקולד החל משלב הטמפרינג, המשך ב שלב הרטט, הפיכה וזילוף או הזרקה לתבניות, המשך בקירור, וחילוץ טבלאות השוקולד, קווי ייצור מושלמים ומרגשים, כן לפעמים ניתן להתייחס לקו ייצור במילה הזאת: מרגש !....היצרנים הבולטים בתחום היו הגרמנים והצרפתים. הגדילו לעשות הצרפתים כשלצורך הדגמה הציבו בחזית הטכנולוגיה של יצירת השוקולד שף קונדיטור מפורסם בדרגת MOF שעמל והדגים לקהל את נפלאות המכונה."

מה בנושא חומר הגלם העיקרי? אם אין קמח אין תורה נכון?
"צרפת ידועה כבית גידול אידיאלי לחיטה באיכות משובחת וזה לא חדש. בצרפת יש הגדרות רבות ומדויקות לקמח. קמח צרפתי הוא לא רק איכותי, הביקוש לקמח צרפתי נולד מהביטחון שיש לך כאופה בקמח שתקבל גם בעוד שנה, שנתיים ובעוד 10 שנים. הדיוק בהגדרת הקמח, ההקפדה לא לשנות אותו הם היתרונות הגדולים. של הצרפתים המתייחסים לקמח כמעט בקדושה! בתערוכה הוצגו על ידי תחנות הקמח המובילות בצרפת סדרות של 15 סוגים ויותר של קמחים. כל קמח והייעוד שלו. ממש כפי שחברת צבע מציגה מניפת גוונים. למקצוענים ידוע שלעיתים קרובות השימוש בקמח ייעודי מביא אותך לרמת מוצר עילאית.  אם זה פיצה לדוגמה: תגדיר ליצרן הקמח איזה סוג פיצה אתה רוצה לייצר, ואיזה תנור יש לך, היצרן יתאים לך את הקמח המתאים. צריך להבין קמח זה לא סתם אבקה לבנה שעולה 1.5 ₪ לק"ג. קמח זה עולם ומלואו ולצערי רבים בענף לא הפנימו עדיין את העובדה החשובה הזאת. הצרפתים היו בין הראשונים בעולם שהביאו את המושג 'קמח BIO' קמח ביולוגי, מדובר בחיטה שגודלה בתנאים טבעיים, ללא ריסוס, ללא משפרי גדילה, ללא התערבות כימית בכל משך הגידול שלה.
 
אליפות המאסטר'ס
 
לסיכום ראיון ורשמים עם המאסטר ג'קי חזן, בלתי אפשרי שלא להתייחס בהרחבה לאליפות המאסטר'ס שנערכה זו הפעם השנייה בשטח תערוכת EUROPAIN. שכן בשנת 2016 נמנה ג'קי בין שופטי האליפות היוקרתית בעולם.

מהי בעצם אליפות המאסטר'ס?
ג'קי: "במסגרת אליפות העולם לנבחרות בוחרים מתמודדים מובילים מתוך הנבחרות, מתמודדים שמציגים את הרמה האישית הגבוהה ביותר בתחום מסוים, ומקיימים אליפות שהיא בעצם בחירת אלוף האלופים! היה לי הכבוד לשפוט באליפות הראשונה ואני מלווה את הפעילות הזאת גם כיום. לשטח התחרות הגעתי יחד עם אלי אברהם (לחמא) וניסים יום טוב (קונדיטוריית ברמן) הגענו במטרה ללמוד ולאמץ אלמנטים לתחרות הבאה שנקיים בארץ. אין מקום טוב יותר למטרה זו. שיאי ביצוע וחדשנות נשברו בתחרות, מדובר בהבנת חומרי הגלם ובניית תהליכי ייצור ואפייה. חיבורים של ריח, מראה, טעם וטקסטורות בתחכום וביצירתיות אין קץ"  - מתפייט ג'קי וממשיך - "מלאכת השיפוט נעשית קשה עד בלתי אפשרית ברמות האלו, אבל בכל זאת תפקיד השופטים לבחור את אלוף האלופים בכל מקצוע.

בקטגוריית פיסול בצק זכה הנציג מנבחרת טאיוון. בתחום הלחם זכה ההולנדי ובתחום עוגות השמרים זכתה המתמודדת מנבחרת צרפת.

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים