מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
   כבוד השף: שף מתן מרגלית


מתן מרגלית בן 40 נשוי + 1. נולד וגדל בקיבוץ כפר בלום בגליל העליון. שף 'הגושרים מלון בטבע'.
 
 
 
 
מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?
מגיל מאוד צעיר עניינו אותי מאכלים וספרי בישול לילדים.

איך הקריירה שלך התגלגלה?
לאחר הצבא, בזמן השלמת בגרויות, עבדתי בשעות הערב, אצל שף אילן שליידר, במלון פסטורל, נדלקתי והתאהבתי, ומהר מאד מעבודת סטודנט, הפכה העבודה הזמנית למשרה מלאה. בהמשך למדתי טבחות שלב 1 בתדמור ולאחר מכן חזרתי לתפקיד סו שף במלון. בהמשך גם ניהלתי מסעדה לאוכל ביתי בתל אביב, הייתי שף של קייטרינג בקיבוץ דפנה, בישלתי במסעדת פוקצ'ה המקומית המופלאה, גלגלתי ולשתי בצקים בלחמק'ה, ושימשתי שף בקייטרינג אדמה בקיבוץ שניר.
 
מה ההתמחות שלך?
ההתמחות שלי הוא המטבח הישראלי הים תיכוני. באופן טבעי אני מחובר מגיל צעיר לחקלאים, למגדלים המקומיים ולחומרי הגלם הגליליים. אני מאמין שצריך לאפשר למזון את הזמן שלו, השקט שלו, בדיוק כמו בגליל בו התהליכים הטבעיים יוצרים הרמוניה. לבשל בהתכוונות אך גם להיות קשובים לטבע של המזון, מקום גידולו וכיצד להביא את המיטב שבו לסועד.
 
מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
אני מתגאה בפעם הראשונה שהצלחתי להכין עוגת שמנת קינמון מושלמת, בדיוק כמו של בשלנית מבוגרת מהקיבוץ, שהיא בשלנית מעולה ולימדה אותי המון על חוקי המטבח והבישול.

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
ברור. שפים מכל העולם באים לאכול כאן ורצים למסעדות של שפים ישראלים בחו"ל, אין ספק שיש לנו במה להתגאות.


האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לא, אנחנו לאט-לאט לומדים שלגוף שלנו אין צורך בכל המזון שהורגלנו לצרוך, ואף לא בכמויות המוגזמות שנצרכות. זהו שינוי תפיסתי גדול שעובר בכלל העולם וכנראה ימשך ויתחזק.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
אין ספק שהרבה מחומרי הגלם המובחרים לא תמיד בריאים, כל אחד לעצמו צריכים לדעת שזהו פינוק מיותר לצרוך אותם. אבל במידה ולא צורכים מזון מיותר ושמן על בסיס יומי, זה עדיין בסדר. כשיוצאים לחופש חוטאים, זה חלק מהכיף. במסעדת הגושרים מלון בטבע, אנו מבשלים ורוקחים מנות, תוך דגש על
מזון בריא ותפריט הנותן מענה לכל סוגי הסועדים האלרגנים- צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן, וכד' מתוך אמונה למזון בריא וטעים יחד. כמובן שגם פינוקים הינם חלק מהתפריט בעיקר הקינוחים.
 
זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
בישראל בהחלט נחשפים ליותר טעמים, מסורות, תרבויות, שיטות בישול שונות, חומרי גלם ואופנים שונים להכנת מנות דומות, זה בהחלט מפתח ומעשיר יותר את תחום הקולינריה בארץ.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
השפים יפתח צפריר, אילן שליידר, שגיא לוי ואייל אלחנתי.
 
מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
אני מאוד אוהב ומתחבר לספרים של ג'יימי אוליבר, כולל החינוך שלו לתזונה בריאה לילדים במוסדות החינוך ובבית, וכן פרויקט בתי הספר לבישול שהקים לילדים שנזרקו ממערכות החינוך.

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
מעושנים בבית, דגים ועופות, במעשנת קטנה שקיבלתי מתנה מחברים טובים.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
ורסיות של אג בנדיקט, וסנדוויץ' מושלם.

ומה לא אוהב?
מנת דג מלוח עם סלק ומיונז, פט שובה (ברוסית).
אבל משתדל לטעום הכל. טעמים הם עניין נרכש  ועניין של תרבות.


מה הכי אוהב לבשל?
ביצים מושלמות, עלומות, עין, ביצה קשה וכ"ו.


מה הכי כיף במקצוע?
ארוחה שיוצאת מושלמת מהתחלה ועד הסוף, השקט של סועדים נינוחים שבעים ומאושרים.
זהו אושר גדול הגורם לסיפוק אדיר.
 
אם לא היית שף...
חקלאי.
 

עצה למתחילים בתחום?
תהיו מוכנים לעבודה קשה, תבואו עם אנרגיות טובות וחיוביות ושמחה בלב. הכנת אוכל מביאה הרבה שמחה לסועדים, וחייבים להכניס בה אנרגיות טובות והרבה אהבה.


לקוח שלא תשכח
לקוח שהתעקש לשלוח טיפ יפה אליי אישית, כי ראה אותי עובד דרך חלון המסעדה.
 
מה החלום שלך?
לפתוח מקום אירוח והסעדה עם חברים טובים שמשדרים איתי על אותו כיוון בתחום.


משפט סיכום?
הכנת אוכל הוא אושר וכיף, וסיפוק גדול, לוקח זמן להגיע לשלב הכיף, אבל שזה מגיע זה מגיע בגדול!
 

מתכון של שף מתן מרגלית
 
מתכון לתמר לח ממולא בבשר פיקנטי בסילאן טבעי ויין
 
מתכון לכ-30 תמרים לחים וגדולים
 
מצרכים למילוי:
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
250 גרם בשר טחון טרי (עדיף טחון פעמיים)
שן שום קצוצה
פלפל חריף קצוץ לקובית קטנות
כף סילאן טבעי
כף סויה
 
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים כדקה, לאחר מכן מוסיפים את הבשר. מבשלים מעט ומוסיפים סילאן טבעי, סויה ומלח ופלפל לפי הטעם.
מורידים מהאש ומקררים לגמרי.
 
 
מצרכים לרוטב:
כוס יין אדום
4 כפות סילאן טבעי
כפית מיץ לימון
4 גבעולי ענפי טימין
 
אופן הכנה:
מערבבים כל המצרכים יחד בסיר קטן על האש, עד רתיחה. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.
 
אופן הכנה למילוי התמרים:
מגלענים התמרים וממלאים בתערובת הבשר. מסדרים התמרים באופן שווה בכלי חסין חום.
שופכים בעדינות הרוטב מעל התמרים, מכסים הכלי בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה.



הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים